29/10/2021

Nieuwe camperplek van Edwin en Desirée Lohuis meteen geliefd bij toeristen

Reensboer Recreatie

Edwin en Desirée Lohuis
Remon Workel
Remon Workel
Twente | Nederland

Nieuwe camperplek van Edwin en Desirée Lohuis meteen geliefd bij toeristen

Reensboer Recreatie

I

n de zomer van 2020 ontstond bij Edwin en Desirée Lohuis het serieuze idee om een camperplaats te beginnen bij hun boerderij aan de Volmersweg in Geesteren. Samen met Agrohub Twente onderzochten ze of de camperplek tot extra inkomstenbron zou kunnen uitgroeien naast hun vleeskalverhouderij. Een jaar later staat de camperplaats vol met blije gasten en verkopen ze streekproducten vanuit hun campingwinkel. “Het was een leerzaam eerste jaar.”

Van boer naar recreatieondernemer: boer Edwin Lohuis en zijn vrouw Desirée kunnen je precies vertellen wat daarbij komt kijken. Op 1 mei 2021 openden ze Reensboer Recreatie. Een camperplaats waar ruimte is voor 25 campers voor liefhebbers van kamperen bij de boer. En dat die liefhebbers er zijn, mag duidelijk zijn. Het gastenboek bij de receptie (waar vroeger de oude varkensschuur zat) staat inmiddels bol van de complimenten. “Superplek! Alles goed voor elkaar en netjes. Vriendelijke gastvrouw en gastheer”, schrijven camperaars Bert en Carolien. En ze zijn niet de enigen: stuk voor stuk zijn de recensies lovend over de mooie plek, de rust en ruimte, hoe schoon alles is, de goede wifi en de vriendelijke ontvangst van Edwin en Desirée. “Als ik terugkijk, ja, dan zijn we echt supertevreden”, vertelt Desirée. Boer Edwin blijkt een talent te hebben voor social media en plaats regelmatige nieuwe updates op populaire Facebookpagina’s over camperplekken om nieuw publiek te trekken. En Desirée vindt het heerlijk om te kletsen met de gasten en te zorgen dat iedereen het naar z’n zin heeft.

Bedrijf financieel gezond houden

Het idee om iets te gaan doen met kamperen bij de boer, speelde al langer bij het stel in Geesteren. Maar het werd pas echt serieus toen de coronacrisis vorig jaar toesloeg. De  sluiting van de horeca zorgde voor een flinke daling van de prijs van vleeskalveren. Om hun bedrijf financieel gezond te houden zijn Edwin en Desirée gaan onderzoeken of een camperplaats een extra financiële poot zou kunnen worden onder hun boerenbedrijf. “Toen hebben we ook Agrohub Twente ingeschakeld en studenten hebben met ons meegekeken en net als wij berekeningen gemaakt van het totaalplaatje en wat het zou kunnen opleveren. Die berekeningen blijken nu aardig te kloppen”, zegt Desirée terwijl ze uitkijkt over het veld waar de campers inmiddels rondom het veld  staan opgesteld. De bezoekers komen uit alle windstreken van Nederland, en ze hebben ook al Belgen en Duitsers mogen verwelkomen. “We kunnen er niet van leven, maar het is wel leuk als tweede financiële poot onder het bedrijf.”

De campingwinkel met streekproducten bleek een schot in de roos

Campingwinkel met streekproducten

Tijdens hun zoektocht naar een nieuw verdienmodel, is door Edwin en Desirée en de studenten van Agrohub Twente ook gekeken naar het verkopen van streekproducten in de campingwinkel. In de koeling bij de receptie van Reensboer Recreatie liggen nu droge worsten onder de naam ‘Skier Wöske’, er wordt kaas verkocht van kaas- en zuivelboerderij ‘t Hoepel uit Mander, Kuupke IJs uit Denekamp en verschillende biertjes van Hutten Kloas uit Albergen. Verder bieden ze een broodjesservice aan en werken ze samen met het Ribhouse Texas in Geesteren met live country cookings op de camperplek. De camperaars die bij Reensboer Recreatie verblijven vinden het geweldig. Edwin: “We willen kijken of we hier straks ook ons eigen kalfsvlees kunnen verkopen, want we merken dat mensen daar echt naar vragen.”

Edwin en Desirée kijken tevreden terug op hun eerste seizoen

Evalueren en verbeteringen aanbrengen

Sowieso is dit eerste jaar voor Edwin en Desirée Lohuis een jaar om veel van te leren. Want het ziet er allemaal goed uit en ja, ze zijn heel tevreden. “Maar er zijn ook wel wat dingen die we moeten verbeteren”, vindt Desirée. “Toen we het eerste weekend met Hemelvaart veel gasten kregen was het vreselijk slecht weer en toen is het hele veld kapot gereden. Ik weet nog dat de moed me toen echt in de schoenen zonk en dat ik dacht: waar zijn we aan begonnen?” Het plan is daarom om volgend jaar een verharding aan te brengen op het rijgedeelte zodat campers goed kunnen draaien en keren, ook als het slecht weer is. “Aan het einde van dit seizoen gaan we evalueren en kijken waar we dingen anders of beter kunnen doen.” Het zijn naast de verharding van het rijgedeelte kleine dingetjes. Soms komen er bijvoorbeeld tips van de bezoekers die je vooraf niet kunt bedenken. Zo wijst Edwin naar de radio die aanstaat bij de douches en toiletten. “Tip van één van onze gasten, zet een radio in de sanitaire ruimte zodat je elkaar niet hoort, maar het geluid van de radio. Tja, wij vinden het prima, dan regelen we dat”, zegt Edwin met een grote glimlach.

Reensboer Recreatie
Volmersweg 8, 7678 SJ, Geesteren
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Binnenkort is het zover: de Herfsttintentocht Vasse 2023

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
20/9/2023

“Met onze samenwerking bereiken we meer voor onze klanten”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Marthijn Brink
4 mins
|
Datum:
18/9/2023

Anko Postma benoemd als burgemeester van gemeente Tubbergen

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
15/9/2023

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators