29/10/2021

Online groeien? Maak gebruik van social adverteren

Innomads

Joost Lansink

Online groeien? Maak gebruik van social adverteren

Innomads

H

ey ondernemer of ondernemende lezer! Je leest nu mijn eerste blog welke ik heb geschreven voor het digitale ondernemers magazine. Of ik dat spannend vind? Nee hoor! Ik heb inmiddels vele blogs voor diverse fora mogen schrijven. Enthousiast? Dat wel! Ik vind het fantastisch om mijn digitale groeikennis te mogen delen met jou. En om maar met de deur in huis te vallen begin ik mijn blogserie over Facebook & Instagram advertising. Want door middel van Facebook & Instagram advertising kun je jouw bedrijf flink sneller laten groeien. En dit geldt werkelijk voor iedere ondernemer en voor ieder bedrijf..

De potentie van advertenties op social media is enorm

Zoals je waarschijnlijk wel weet maakt Instagram net als haar ‘blauwe tegenhanger’ onderdeel uit van het bedrijf Facebook. Oftewel, beide bedrijven zijn van Mark Zuckerberg. Dit geldt ook voor Whatsapp trouwens, maar op dit laatste platform zijn advertenties (voorlopig) niet mogelijk. Met Facebook (en ook Instagram) advertising kun je echt iedereen bereiken. Oké, één voorwaarde dan, diegene die je wilt bereiken moet wel over een Facebook of Instagram account beschikken.

Maar dat zit in de meeste gevallen wel goed. Want Facebook heeft in Nederland 10,4 miljoen gebruikers. En ook Instagram heeft in Nederland nog eens 5,6 miljoen gebruikers. Hiermee heeft het bedrijf Facebook de meest dominante positie bij alle leeftijdsgroepen, behalve in de leeftijdscategorie tot 20 jaar. Bovendien besteden we gemiddeld bijna 100 minuten per dag aan social media. Kortom, tijd genoeg om jouw potentiële doelgroep te bereiken.

Hoe bereik je jouw doelgroep via social media advertising?

Okay let’s go.. stel jezelf even de volgende vraag ‘Is de doelgroep die ik met mijn bedrijf wil bereiken ouder dan 20 jaar?’. Is het antwoord hierop ‘ja’? Dan is Facebook/Instagram advertising het ideale platform om te adverteren. Waarom?

  • Je kunt je doelgroep precies afbakenen op leeftijd, geslacht, regio, kenmerken, interesses, etc.;
  • Het is zelfs mogelijk om een pixel op je website te installeren, waarmee je aan iedereen die je website bezocht heeft, jouw advertenties kunt laten zien;
  • En nog beter, je kunt mensen die het meest overeenkomen (o.b.v. kenmerken en demografische gegevens) met jouw websitebezoekers gericht targeten, overigens wordt hiervoor ook Whatsapp data gebruikt.

Fantastisch toch? En dan is het adverteren via Facebook & Instagram ook nog vele malen goedkoper dan adverteren via Google Adwords. Daarbij, in tegenstelling tot offline marketingcampagnes kun je views, clicks en conversies doormeten in de Facebook Bedrijfsmanager. Niet voor niets dat steeds meer bedrijven hun e-commerce doelstellingen bijstellen, en potentiele doelgroepen via Facebook en/of Instagram proberen te bereiken.

“In tegenstelling tot Offline Marketingcampagnes kun je views, clicks en conversies doormeten in de Facebook Bedrijfsmanager” – Joost Lansink

De resultaten van ‘social media ads’ zijn verbluffend

Ik heb met Innomads klanten waar ik een toename zie van honderden procenten in het aantal website bezoekers. Een uitschieter is een bedrijf in de promotieartikelen waar een toename van het social media verkeer naar de website toe, van meer dan 900% gerealiseerd is. Relevant verkeer wel te verstaan (Metric: is clicks).

Of een uitvaartondernemer die in een maand tijd zijn gehele doelgroep bereikt, ohja en deze maand en volgende maand weer (Metric: is views). Maar ook een inrichter van kantoren waar in één week tijd meerdere leads zijn gegenereerd met een potentiële omzetwaarde van enkele tonnen (Metric: is conversies).

Je kunt natuurlijk denken als je dit leest, zou dit nou echt allemaal zo’n vaart lopen? Probeer het! Want als jij het niet doet, doet een concurrent van jou het binnenkort. En geloof mij, hierin wil je echt niet achterop raken.

Maak gebruik van de Bedrijfsmanager van Facebook

Je bent overtuigd? Top! Maak dan gebruik van de Facebook Bedrijfsmanager. Een bedrijfsmanager aanmaken doe je met het account waarmee jij ook je bedrijfspagina beheert. Promoot nooit een bericht, dat is weggegooid geld. Stel alleen professionele advertenties in via de bedrijfsmanager. Je zult zien dat je bedrijf online een boost krijgt! Waarschijnlijk zie je het effect ook al snel terug in het bedrijfsresultaat. Succes!!

Heb je over het adverteren via Facebook & Instagram advertising vragen? Bel, app of mail mij gewoon. Ik denk ook heel graag een keer vrijblijvend mee. Dus doow die koffie bie mie of bie oe?

Luister ook de podcast ‘Slim Groeien’ waarin deze en nog veel meer online groeimogelijkheden aan bod komen.

Innomads
Oppersveldweg 7, 7636 RH, Agelo
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De jeugd heeft de toekomst, de Engbertsdijksvenen ook?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
12/5/2022

Duurzame en betekenisvolle vertalingen van Fairlingo

Door:
Johan Koning
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
12/5/2022

Verschijning nieuwe uitgaven van drie Ondernemersmagazines

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
11/5/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators