4/4/2022

“Klanten behandelen zoals ik zelf behandeld wil worden”

Flinkers Auto's en EGR-Reiniging

Arjan Flinkers
Johan Koning
Johan Koning
Hengelo | Nederland

“Klanten behandelen zoals ik zelf behandeld wil worden”

Flinkers Auto's en EGR-Reiniging

F

linkers Auto’s en EGR-Reiniging. Dat van die auto’s, dat is begrijpelijk. Maar wat is EGR-reiniging? Arjan Flinkers van het bedrijf uit Reutum legt het graag uit, want hij doet het al jaren. Maar hij heeft ook nieuws, want het bedrijf dat hij samen met zijn vrouw Ilze heeft - met net een nieuwe locatie - gaat binnenkort het tankstation met shop bij die locatie exploiteren.

“EGR is een complex systeem, waar we al zeker vijf jaar mee actief mee bezig zijn. Het gaat om een systeem dat sinds 2000 op dieselauto’s zit en sinds kort ook op benzineauto’s. Daar zijn veel storingen mee. Het is een uitlaatgasregulatiesysteem, waarmee uitlaatgassen opnieuw worden gebruikt voor verbranding. Zo is de lucht die vrij komt uiteindelijk schoner. Van een dieselauto is de uitstoot roet en kool. Vergelijk het met een schoorsteen van een woning: die moet je ook eens per jaar vegen. Dit is in feite hetzelfde systeem: het koekt helemaal aan. We hebben ons erop toegelegd om dat te kunnen reinigen en de storingen in de motoren daarop te verhelpen. Het is een veelvoorkomend probleem, maar het is niet bij veel mensen bekend. Ik maak vaak de vergelijking met een houtkachel, dan is het voor veel mensen meteen duidelijk.”

Reinigen in plaats van vervangen

“Anderen treden hier niet echt mee naar buiten, wij hebben het echt als een specialisme naar ons toegetrokken, hebben een bewuste keuze gemaakt voor reinigingsmiddelen en bijbehorende machines. De EGR-systemen zijn in de loop van de jaren steeds complexer geworden, vanwege de milieueisen uit Brussel voor autofabrikanten. Het is een materie die blijft, waarin we ons nu en in de toekomst mee willen onderscheiden. Er zit een EGR-klep in het systeem, waar vaak een storing in komt. Veel bedrijven vervangen alleen die klep dan, maar wij gaan verder. Want de rest blijft gewoon smerig. En wat het gekke is: vaak is een reiniging alleen al voldoende, dan hoeft de klep niet eens vervangen te worden. We doen het voor particulieren en bedrijven, ook voor vrachtwagens en landbouwvoertuigen.”

Universeel autobedrijf

Onderscheiden dus, maar verder is Flinkers ook ‘gewoon’ een regulier universeel autobedrijf. Een bedrijf dat in- en verkoop, service en onderhoud voor klanten kan verzorgen. “Voor klanten regelen we de aanschaf van de auto van A tot Z. We bemiddelen ook voor klanten, als ze ergens een auto hebben gezien. Dan nemen wij de rompslomp uit handen, zorgen dat de auto helemaal klaar is. We beoordelen de auto ook. Stel dat er een auto in Amsterdam te koop staat, dan doen wij de beoordeling voor de klant.”

Transparantie als kernwaarde

“Transparantie is bij ons heel belangrijk. Ik wil de klanten behandelen zoals ik zelf behandeld wil worden. Een eerlijk advies. Bij grote reparaties laat ik de klanten langskomen, zodat ik ze dingen kan aanwijzen en uitleggen. Dat doen we niet even telefonisch. Die transparantie wil ik uitstralen. In de autobranche wordt best wat misbruik gemaakt van het vertrouwen van de klant, daar doen wij niet aan mee.”

Fotografie: Ben Haarhuis

Toplocatie

Arjan Flinkers begon zijn bedrijf bij zijn ouders achter het huis, in een oude werktuigberging. Nu, op zijn nieuwe locatie aan de Ootmarsumseweg, bouwt hij samen met Ilze gestaag verder aan de onderneming. Hier zat eerder een ander autobedrijf. “Dat had twee vestigingen, maar ging terug naar één. Ideaal voor ons, want alles is er al, van showroom tot werkplaats en een plaats buiten, waar we de auto’s neer kunnen zetten. En dat op een toplocatie.”

Meerwaarde voor Reutum

“We willen een grote shop maken bij het tankstationgedeelte. We hebben het tankstation nog niet in beheer, maar dat is wel de planning. Het is bij onze branche: als je stil blijft staan, dan ga je hard achteruit. We blijven dus investeren, zoals in die shop. Reutum is een klein dorp en heeft geen supermarkt meer. Wij gaan onze shop inrichten, zodat mensen hier hun eerste levensbehoeften kunne halen, zoals een pak koffie. Het moet een meerwaarde hebben voor het dorp.” Sowieso kijkt hij goed naar de lokale behoeften. “Zo is hier ook een AED opgehangen. Ik ben het niet verplicht, maar ik vind het een meerwaarde. Baat het niet, het schaadt ook niet. Zo houden we het dorp levendig, met kleine stapjes.”

Flinkers Auto's en EGR-Reiniging
Ootmarsumseweg 326, 7667 PC, Reutum
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De jeugd heeft de toekomst, de Engbertsdijksvenen ook?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
12/5/2022

Duurzame en betekenisvolle vertalingen van Fairlingo

Door:
Johan Koning
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
12/5/2022

Verschijning nieuwe uitgaven van drie Ondernemersmagazines

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
11/5/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators