29/10/2021

Flinkers Auto’s en EGR Reiniging

Flinkers Auto’s en EGR Reiniging

Arjan Flinkers
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

Flinkers Auto’s en EGR Reiniging

Flinkers Auto’s en EGR Reiniging

D

e 39-jarige Arjan Flinkers had vanaf zijn jeugd al passie voor techniek, in het bijzonder die van auto’s. In zijn woonplaats Reutum was hij als kind al bezig met sleutelen aan auto’s en brommers. “Ik hielp bijvoorbeeld in mijn vrije tijd mijn achterbuurman met montagewerk en dat ging me goed af. Ik durf wel te zeggen dat ik twee rechterhanden heb.”

Flinkers ging op zijn zestiende aan de slag als monteur. “Dat was bij Hoogendijk in Weerselo, waar ik ook de opleiding tot tweede en eerste monteur volgde. In 2005 ben ik in de schuur van mijn ouders gestart met mijn bedrijf, dat in eerste instantie de naam Technisch Onderhoudsbedrijf Arjan Flinkers had. In de loop der jaren wist ik mijn klantenkring verder uit te breiden, te investeren in goed gereedschap en personeel aan te trekken.”

Verhuizing

“Ik werkte in het begin grotendeels alleen, maar er kwam er steeds meer personeel bij. Eerst in de vorm van zaterdag- en vakantiehulp, maar inmiddels heb ik drie monteurs in vaste dienst en een paar jongens die ons in hun vrije tijd ondersteunen. Mijn vrouw Ilze werkt mee op administratief en pr-gebied. Samen vormen we echt een team en we runnen het bedrijf samen. Onze ambitie is om te blijven groeien, onder andere door uitbreiding van onze klantenkring, door ons te blijven ontwikkelen door middel van bijscholing en door ons te onderscheiden van andere autobedrijven. Het moet echter wel haalbaar zijn en overzichtelijk blijven. Ik zit nu al steeds vaker op kantoor, terwijl sleutelen mijn passie is en blijft.” Met het oog op de toekomst besloten Arjan en zijn vrouw hun bedrijf dit jaar te verhuizen naar een groter pand. Na een korte, maar flinke verbouwing werden in juli de eerste klanten verwelkomd in de werkplaats met showroom aan de Ootmarsumseweg in Reutum. De dienstverlening van Flinkers bestaat onder andere uit reparaties en onderhoud, diagnosestelling, APK, EGR Reiniging van zowel diesel- als benzineauto’s, aircoservice en reparatie, bandenservice en opslag, schadeherstel, pechhulp, accuservice, uitlaatservice, trekhaakmontage en begeleiding bij aan- en verkoop van auto’s. Daarnaast zijn er diverse uitleenauto’s beschikbaar.

Het team van Flinkers auto's EGR Reiniging

EGR Reiniging

Om zich te kunnen onderscheiden zijn Arjan en Ilze telkens op zoek naar nieuwe uitdagingen. Flinkers: “Investeren in goed gereedschap en moderne apparatuur is vanzelfsprekend erg belangrijk. In 2014 zijn wij begonnen met EGR dieselsysteemreiniging en in 2015 hebben we ook de EGR benzinesysteemreiniging aan onze dienstverlening toegevoegd. EGR betekent uitlaatgasrecirculatie, oftewel het hergebruiken van uitlaatgassen in auto’s. Zo’n EGR systeem kan verstopt raken met koolafzettingen, wat invloed heeft op het brandstofverbruik en de prestaties. Waar een toevoeging aan de brandstof alleen het brandstofsysteem reinigt, kunnen wij het gehele brandstof- en luchtinlaatsysteem grondig reinigen. Hierdoor kan vervanging van onderdelen worden voorkomen of uitgesteld. Ook apparatuur als een Leak detector (om eenvoudig lekkages op te sporen), diverse diagnose-apparatuur, een nieuwe aircomachine, een persset voor het (de)monteren van wiellagers en een 4-wiel uitlijnapparaat zorgen ervoor dat wij van de grootste gemakken zijn voorzien om een auto optimaal te kunnen repareren.” En onze klanten weten dat zeer te waarderen.

Transparantie en advies

“We laten een klant eerst zijn verhaal doen. Die informatie vormt een goede basis voor het stellen van een juiste diagnose. Met goede meetapparatuur maken we vervolgens de diagnose compleet. Wordt de reparatie groter of duurder dan verwacht, dan overleggen we altijd eerst met de klant. We hebben geen geheimen. Het komt geregeld voor dat we klanten een appje sturen met foto’s van de reparatie en kapotte onderdelen. Deze transparantie wordt altijd gewaardeerd.” Ook een passend advies is erg belangrijk. “Bijvoorbeeld bij de aan- en verkoop van auto’s is het erg belangrijk om een klant goed te adviseren. We bekijken samen welk type auto bij de wensen en binnen het budget van de klant past. Vervolgens bepaalt een klant zelf in hoeverre wij de aan- of verkoop moeten begeleiden.”

Nieuwe shop in de planning

Binnenkort zal SIGN-TADS Reclame uit Oldenzaal van Tom aan de Stegge zich vestigen in een gedeelte van de showroom. Een mooie aanvulling, aangezien dit reclamebureau zich bezig houdt met autoreclame, belettering, raamfolies en nog veel meer. Ook zijn er plannen voor een tankshop. “Met die winkel hopen we iets toe te voegen voor de inwoners van Reutum, vooral omdat er hier geen supermarkt is. We gaan er onder andere levensmiddelen, cadeau-artikelen en autobenodigdheden verkopen, maar er zijn ook ideeën voor een koffiecorner met vers belegde broodjes. Daarnaast komt er binnenkort al een servicepunt van PostNL. We hopen dat de shop aan het eind van het jaar open kan.”

Het bedrijfspand en de werkplaats van Flinkers Auto's en EGR Reiniging

Tora Bora en andere hobby’s

“Ik breng mijn vrije tijd graag door met Ilze en onze kinderen Mika, Noud en Duuk. Lekker barbecueën, het maken van een wandeling en het kamperen in de zomer is iets wat we graag doen.” Om de week, op donderdagavond, probeert hij aanwezig te zijn in de studio van Tora Bora. Hier draait hij samen met enkele vrienden piratenmuziek voor de zender AccentFM. “Dit is voor mij echt ontspanning. Daarnaast geef ik nog keeperstraining aan de voetbaljeugd van Reutum en ga ik graag vissen.” Kortom, deze Reutumse ondernemer zit bepaald niet stil.

Flinkers Auto’s en EGR Reiniging
Ootmarsumseweg 326, 7667 PC, Reutum
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bouwbedrijf Webbink: “Bouwen is een feestje”

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
4/7/2022

Hoe maak je een hybride (thuis)werkplan?

Door:
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
4/7/2022

Samen Tot De Nek In De Drek

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
4/7/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators