1/3/2022

Full-service adviesorganisatie voor agro- en mkb-ondernemers

Hendriksen Accountants en Adviseurs

Gerbert-Jan Hendriksen
Redactie Tubbergen
Redactie Tubbergen
Tubbergen | Nederland

Full-service adviesorganisatie voor agro- en mkb-ondernemers

Hendriksen Accountants en Adviseurs

H

endriksen Accountants en Adviseurs is vanaf de jaren ’60 van een klein administratiekantoor uitgegroeid tot een full-service adviesorganisatie, met inmiddels zeven vestigingen. Gerrit Hendriksen begon achter in een schuur bij een woning met drie medewerkers. Inmiddels werken ruim 130 professionals voor de organisatie. “En we groeien nog steeds autonoom door mond-tot-mondreclame, maar we nemen ook wel eens een kantoor over.”

Gerbert-Jan Hendriksen is algemeen directeur van het familiebedrijf en vormt samen met Chris Rikhof en Gerrit Hendriksen de directie. Vanuit de hoofdvestiging in Tubbergen vertelt hij: “Wij willen echt van toegevoegde waarde zijn. Daarom doen we veel meer dan het samenstellen van de jaarrekening. Voorop staat hoe de ondernemer meer rendement kan halen uit zijn/haar bedrijf.”

Brede dienstverlening

“We werken voor de agrarische sector en het midden- en kleinbedrijf. En dan heb ik het over zzp’ers tot ondernemingen met meer dan honderd mensen in dienst. We zijn in de basis dan wel een accountantskantoor, maar onze dienstverlening is veel breder. Naast accountancy en fiscale zaken verrichten we alle diensten die de ondernemer nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan juridische, HR- en ICT- diensten maar ook aan bedrijfsfinancieringsadvies, bedrijfswaardering en begeleiding bij bedrijfsoverdracht.”

Klik

“Een goede ‘klik’ is randvoorwaarde voor onze dienstverlening. Daarom verdiepen we ons goed in de ondernemer als persoon en in de organisatie. Dus niet, zoals vaak gebeurt, zomaar diensten gaan leveren maar juist daadwerkelijk de verwachting van de ondernemer in beeld brengen. Daar sluiten we onze dienstverlening op aan door samen de mogelijkheden te verkennen en op basis hiervan te adviseren. Met actuele cijfers, kengetallen, grafisch monitoren, branchevergelijking en vooral vooruitkijken. ‘Zorgeloos ondernemen met meer rendement’ is feitelijk wat wij ‘verkopen’. En door een nauwe samenwerking met onze Duitse partner kunnen wij ondernemers met Duitse grensoverschrijdende activiteiten voorzien van het beste advies.”

Innovatief

“Onze klanten hebben de mogelijkheid om 24/7 inzicht te hebben in hun eigen actuele administratie. Bovendien is zelf inboeken van administratie niet meer nodig. Die tijd en kosten kunnen beter en anders besteed worden. Daarnaast hebben wij een eigen ICT-afdeling. Deze collega’s ondersteunen klanten bij het dagelijks gebruik van software maar ook bij het toepassen van scan- en herken, bankkoppeling, het samenstellen van een op maat gemaakt dashboard en de koppeling met specifieke branchesoftware. Bovendien presenteren we met behulp van data-analyse alle gewenste overzichten.”

Familiebedrijf

“Het feit dat we een familiebedrijf zijn, maakt onze organisatie uniek in zijn soort. Normen en waarden als afspraken nakomen, oprechte betrokkenheid, gemoedelijkheid en korte lijnen zijn voor ons erg belangrijk. Bovendien zijn we een echte ondernemersfamilie. We zien kansen, schatten risico’s in, houden elkaar scherp en inspireren. Vanuit deze basis dragen wij bij aan het succes van onze klanten. Die drive hebben al onze medewerkers die dat op hun beurt weer overdragen aan onze klanten. Dit is garantie voor een succesvolle en langdurige relatie met onze klanten.”

Politiek

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart hoopt Gerbert-Jan Hendriksen ook op een andere manier de maatschappij te dienen. “Ik ben kandidaat-raadslid voor de gecombineerde lijst Gemeentebelangen/VVD van de gemeente Tubbergen. Ik heb altijd de uitdaging erin gezien om iets te betekenen in de politiek voor agro- en mkb-ondernemers. Die zeggen vaak dat er een afstand is tot de politiek, ze voelen zich vaak niet begrepen, willen snelheid en korte klappen. Dat stukje inlevingsvermogen en dynamiek missen nu in de politiek en die handschoen wil ik oppakken, bewust op lokaal niveau. Ik vind dat een ondernemer - en dat ben ik zelf immers ook - niet alleen de verantwoordelijkheid heeft voor zijn onderneming, maar ook als het enigszins kan voor de maatschappij. Ik loop al een tijdje mee in de schaduwfractie, om het vak een beetje te leren. Ook in de politiek ga ik voor maximaal rendement en maak mij sterk voor alle ondernemers.”

Hendriksen Accountants en Adviseurs
Haarweg 3, 7651 KE, Tubbergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bouwbedrijf Webbink: “Bouwen is een feestje”

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
4/7/2022

Hoe maak je een hybride (thuis)werkplan?

Door:
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
4/7/2022

Samen Tot De Nek In De Drek

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
4/7/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators