9/8/2022

Met veel kennis en plezier ontlast Brosis IT-klanten op digitaal gebied

Brosis IT

Richard en Jenny Hilberink
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

Met veel kennis en plezier ontlast Brosis IT-klanten op digitaal gebied

Brosis IT

N

a bijna dertig jaar in het IT-vak doen Richard en Jenny Hilberink hun werk, nog steeds, met veel plezier. Brosis IT is een aanspreekpunt om klanten te ontlasten omtrent automatisering op digitaal gebied. Wil je een domeinnaam laten registreren? Of de webhosting regelen? Dat kan. Maar ook het ontwerpen van huisstijlen en het designen van websites verzorgt Brosis IT. En met het eigen ontworpen bewerkingssysteem Site to Edit - dat regelmatig nieuwe updates en nieuwe functionaliteiten krijgt - kun je als klant gemakkelijk de website bijwerken.

Over dat eigen bewerkingssysteem gesproken: “Onze klanten zijn erg tevreden over het gebruikersgemak van Site to Edit. Maar klanten die liever met een ander systeem, zoals Wordpress, werken verwelkomen wij ook graag”, vertelt richard.

Van onderhoudspakket tot complete website

“Wordpress websites kunnen ook bij ons worden gehost. En we bieden onderhoudspakketten voor een paar euro per maand aan. Zo’n pakket raad ik zeker aan, omdat Wordpress kwetsbaar is voor hackaanvallen. Het up-to-date houden van het systeem is daarbij ontzettend belangrijk. We onderhouden de website technisch en kunnen ook het uiterlijk bijwerken”, vertelt Richard. Ook biedt Brosis IT Office 365-pakketten aan, waarmee klanten veilig in de cloud kunnen werken. Kortom: een breed scala aan diensten. “We kunnen met z’n tweeën natuurlijk niet alles weten, daarom worden wij ondersteund door een team van vijf zzp’ers, met een ieder eigen kwaliteiten en kennis.”

Digitalisering van dichtbij

Omdat Richard al zo lang in het vak is, heeft hij de digitalisering van dichtbij kunnen volgen. “We staan er tegenwoordig niet vaak meer bij stil, maar kijk alleen al naar het feit dat we momenteel allemaal met een mobiele telefoon in onze hand lopen en daarmee continu bereikbaar zijn en kunnen connecten met de hele wereld. Als ik dertig jaar geleden een e-mail stuurde naar Amerika duurde het een week voordat die aan kwam. En dan moest ik nog een week wachten op antwoord. En wat ik een mooi voorbeeld vind, is dat toen ik ooit mijn eerste computer kocht ik kon kiezen tussen een harde schijf met een opslagruimte van 10 en 20 MB. Ik twijfelde toen of ik aan 10 MB genoeg zou hebben. De beste man die het mij verkocht zei: die 10 B zul je in je leven nóóit vol krijgen! Momenteel leveren wij bij een gebruiker 1 terabyte, dat is 1.000.000 Megabyte, aan opslagruimte. Dat is dus flink over de kop gegaan!,” vertelt Richard lachend.

Altijd, overal bereikbaar

Tegenwoordig willen we allemaal altijd en overal bereikbaar zijn, toch? En we willen niet dat een webshop, die 24/7 service garandeert, onbereikbaar is. De nieuwste en volgens Richard ook de mooiste veranderingen zijn de virtualisaties en de diensten in de Cloud. “Een voorbeeld daarvan is het product VOIP-telefonie, voor bedrijven. Daarbij maakt het niet uit waar je zit, als je maar internet hebt. Dan ben je altijd op dat vaste nummer bereikbaar en kun je ook schakelen met collega’s. Dus er is geen kabel meer nodig die ingeplugd moet zijn. Erg handig!” Ook willen bedrijven altijd hun website ‘in de lucht’ hebben. Daarom heeft Brosis IT sinds vorig jaar een multidatacenter. Dit betekent dat er op vier locaties in Nederland data wordt beheerd. Dus als er wat gebeurt in een van de centra, neemt de andere locatie het over. Zo blijft de website altijd beschikbaar.”

IT verandert continu

“Het werk bevalt ons, nog steeds, uitstekend. We hebben altijd al een passie gehad voor IT en internet. Dat is voor elke ondernemer, denk ik, belangrijk: affiniteit met het product of de dienst. Maar als je geen plezier hebt in IT, houd je het niet vol; de vernieuwingen in het vak gaan razendsnel, waardoor we ons moeten blijven verdiepen en snel moeten schakelen. En dat doen wij graag. En zo ontlasten we ook graag anderen op digitaal gebied; want niet voor iedereen is deze snelle wereld interessant en goed te begrijpen!”

Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Energieopwekking in eigen beheer, hoe doe je dat?

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
19/4/2024

News Outside Voetbaldag bij KOSC in de meivakantie

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
10/4/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators