4/1/2022

Ondanks de maatregelen zorgt Fraans Marie voor een smakelijke Kerst

Fraans Marie

Aloys Nijhuis en Mart Woesthuis
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

Ondanks de maatregelen zorgt Fraans Marie voor een smakelijke Kerst

Fraans Marie

C

afé-restaurant Fraans Marie is een begrip in Albergen en omstreken. Het is meer dan alleen een café-restaurant. Je kunt er midgetgolven, kano’s huren en tegenwoordig kun je de omgeving ook vanaf je supboard bekijken. De coronasituatie zorgt voor veel reuring, maar Aloys Nijhuis en Mart Woesthuis doen hun best om hun gasten zo goed mogelijk van dienst te zijn. “We doen wat we kunnen.”

De mooie Twentse omgeving trekt veel wandelaars en fietsers, die vervolgens een drankje doen op het terras of komen dineren in het restaurant. “Je kunt bij ons à la carte bestellen en ook hebben we een 3-gangen keuzemenu,” vertelt Woesthuis. Op de huidige kaart staan meer glutenvrije en vegetarische opties dan een aantal jaren geleden.

Later en uitgebreider tafelen

“Je ziet toch wel dat steeds meer mensen hier baat bij hebben, dus hier spelen we op in. Onze koks komen met ideeën en het aanbod van vegetarische en glutenvrije producten wordt steeds groter, waardoor we meer kunnen. Ook zien we de laatste jaren de verschuiving plaatsvinden naar het steeds later en uitgebreider dineren, waar mensen ook steeds vaker nieuwe gerechten willen proberen.” Echter zit dat late dineren, sinds de laatste maatregelen, er even niet in.

December, maar dan anders

De laatste coronamaatregelen, die sinds eind november tot 14 januari gelden, zorgen ervoor dat het restaurant tot 17.00 uur geopend mag blijven. Een behoorlijke tegenvaller, vooral voor de laatste maand van het jaar. De maand die staat voor gezelligheid, samen zijn en uiteraard ook lekker samen eten. Aloys en Mart steken het positief in. “Het is niet anders. We blijven optimistisch en kijken naar wat wel mogelijk is. We hebben sinds twee weken ook op zaterdag- en zondagochtend ontbijt. De eerste reacties van gasten zijn lovend. Ook hebben we met de kerstdagen de kerstbrunch geïntroduceerd. En voor het diner is een Kerst afhaalmenu samengesteld. De reserveringen lopen binnen dus dat is mooi; daardoor kan onze gehele keukencapaciteit draaien. “We hebben zin in de kerstdagen. Mensen kunnen komen ontbijten en brunchen. Zorgeloos genieten, zoals dat hoort met Kerst. We hebben gezorgd voor een mooie aankleding, wat bijdraagt aan een gezellige Kerstsfeer.”

Alles op zijn tijd

“Ook al is de toekomst onzeker, we hopen dat we in het nieuwe jaar, geleidelijk weer terug kunnen naar hoe het was. Dan hopen we onze gasten weer te verwelkomen voor een avondje biljarten, een diner en het liefst ook weer voor zaalfeesten natuurlijk. Maar alles op z’n tijd,” aldus Mart.

Aloys Nijhuis (links) en Mart Woesthuis voor het Café-restaurant Fraans Marie
Aloys Nijhuis (links) en Mart Woesthuis steken het positief in. “Het is niet anders. We blijven optimistisch en kijken naar wat wel mogelijk is.
Fraans Marie
Zenderseweg 53, 7665 TK, Albergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Europese markt voor tweedehands fietsen is gigantisch

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
6 min
|
Datum:
30/11/2022

Privatisering Openluchtmuseum Ootmarsum een feit

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
30/11/2022

Stage lopen / afstuderen bij Ondernemers-magazine.nl en Monolith opportunity creators?

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
28/11/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators