13/2/2024

“Ons platform inspireert en verbindt jonge ondernemers”

Habitz.Network

Nèdia Seinen en Kirsten van der Zee

“Ons platform inspireert en verbindt jonge ondernemers”

Habitz.Network

W

at als een afstudeeropdracht begon, groeide binnen enkele maanden uit tot hét netwerk voor jonge, startende ondernemers. Nèdia Seinen kreeg begin 2023 de vraag hoe Ondernemersmagazine ‘de jonge ondernemer’ meer konden betrekken bij de magazines. Zij zag gelukkig de nodige potentie en samen met Kirsten van der Zee (grafisch vormgever), Aron Zomer (online marketing) en Jouke Zomer (Ondernemersmagazine) ging ze aan de slag.

We spreken af bij Campus Dreesz in Almelo, waar Nèdia en Kirsten vertellen over hun avontuur, de uitdagingen en de lol van het jonge ondernemerschap. De fotoshoot is net achter de rug en de apparatuur voor de nieuwste podcast staat al klaar. “Ja, het is een drukke dag”, lacht Nèdia. “Maar dit is wel zo’n beetje hoe we werken. Wanneer we bij elkaar zitten, komen de ideeën haast vanzelf en gaan we direct aan de slag.” Zo ontstond Habitz, een gave combinatie van magazine, platform met cross-over media en een online community via Discord.

Kirsten van der Zee (links) en Nèdia Seinen.

Van elkaar leren

Habitz wil jonge, startende ondernemers verbinden. Door al deze media te combineren kunnen de deelnemende ondernemers zichzelf profileren, met elkaar netwerken en van elkaar leren. Nèdia legt uit hoe het werkt: “In het start-up magazine lopen we de verschillende fases van een startende onderneming door. Waar loop je tegenaan, wat zijn jouw tips en ervaringen? Zo helpen we jonge ondernemers op weg. Bij de start of naar de volgende stap van hun eigen bedrijf.” Online kun je een profiel aanmaken voor personal branding, je artikelen plaatsen over jouw vakgebied en straks ook opdrachten of vacatures delen.

Uit de hand gelopen project

“Habitz is ontstaan vanuit Ondernemersmagazine”, blikt Nèdia terug. “Ik studeerde Creative Business en Jouke zag mijn afstudeeroproep. In eerste instantie zou ik een onderzoek opzetten, hoe Ondernemersmagazine de nieuwe generatie ondernemers beter kon bereiken. Vervolgens zouden we die conclusie delen in de vorm van een magazine. Dat project is een beetje uit de hand gelopen.” De meiden kijken elkaar aan en beginnen te lachen. Kirsten: “Ik werkte als grafisch vormgever hier in Dreesz en werd door Jouke bij het project betrokken. Al snel bleek dat we veel meer konden. En ook wilden! Telkens wanneer we bij elkaar zitten, komen er nieuwe plannen op tafel voor Habitz. We krijgen daarin alle vrijheid, dat is echt tof. Als we iets bedenken, voeren we het vaak ook gewoon uit.” Zo werd het magazine al snel uitgebreid met een website en bouwt het team momenteel aan een community op Discord. Ook zijn de eerste podcasts al opgenomen.

“Wanneer we bij elkaar zitten, komen de ideeën haast vanzelf”

Van stage tot community

“In februari 2023 studeerde ik af op deze opdracht, in juli werd het magazine gepresenteerd. En daarna ben ik gebleven, als freelancer en mede-eigenaar van Habitz”, aldus Nèdia. “Ik ben de doelgroep. Dat geeft me een prettig soort autoriteit. Waar je bij andere afstudeeropdrachten vaak binnen strakke kaders werkt, krijgen we hier niet alleen de vrijheid, maar ook het vertrouwen om zelf keuzes te maken.” Zo zijn sindsdien de ideeën steeds verder uitgebreid. “Het magazine was zo’n goed concept, het zou zonde zijn om dat niet verder in te zetten. Maar: dan willen we het ook echt goed doen. Daar zitten we nu middenin”, gaat Nèdia verder. “Ik begon het onderzoek met Twente als basis, maar denk dat we hiermee - zeker nu we ons online verder uitbreiden - een bredere doelgroep zullen aanspreken. Dat zie je ook terug in de interviews. De meeste ondernemers komen uit Twente, maar je leest straks ook het verhaal van twee bedrijven uit Zwolle en Amsterdam. En een podcast is natuurlijk niet beperkt tot een vaste regio.”

Floreer met je bedrijf

Binnenkort komt het eerste Habitz Magazine officieel uit. Daarvoor is met diverse ondernemers gesproken. Zo deelt Ron Simpson zijn kijk op businessideeën, Maddy Ekkelkamp vertelt over (het belang van) je bedrijfsidentiteit en het team zet de nodige checklists en tools op de rij. “Hoe zet je een goeie pitch op, wat is het imposter syndrome (kleine hint: veel ondernemers onderschatten zichzelf) en - nog belangrijker - hoe voorkom je dat? Het is echt een framework voor start-ups geworden.” Kortom: als startende ondernemer kun je met al je vragen terecht bij Habitz. Zo help je elkaar verder en floreer je voordat je het weet met je eigen bedrijf. Om vervolgens als ervaren ondernemer je kennis weer te delen met andere ondernemers.

Habitz Network
Brugstraat 11, 7607 XJ, Almelo
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bokbierfestival Folk & Bock op zondag 22 september

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
8/7/2024

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators