5/2/2022

Tasche Staalbouw: ijzersterk in staal

Tasche Staalbouw

Frank, Martin en Coen Tasche
Johan Koning
Johan Koning
Hengelo | Nederland

Tasche Staalbouw: ijzersterk in staal

Tasche Staalbouw

G

edrieën zijn ze eigenaar, dus alle drie staan ze Ondernemersmagazine te woord. “Zo doen wij dat.” Frank, Martin en Coen Tasche namen in 1998 het bedrijf van hun vader over, dat hun grootvader in 1930 oprichtte. “Direct na school zijn we ingestapt. Coen iets later, omdat hij wat jonger is. Maar van jongs af aan liepen we al mee in de werkplaats.” Tasche Staalbouw is onder hun leiding steeds meer een begrip geworden.

Toen ze eind vorige eeuw de onderneming van hun vader overnamen, waren er vijftien mensen in dienst. Lang vervlogen tijden lijken het. “Nu werken er ongeveer 65 mensen bij ons. Een groei die eigenlijk vanzelf ging, maar nu vinden we het ook wel goed. Qua oppervlakte en bouwperceel hebben we de afgelopen jaren verschillende uitbreidingen gedaan, maar we hoeven nu niet meer te groeien.”  Dat wil niet zeggen dat ze stil staan. Sterker: de gebroeders Tasche hebben ambities genoeg. “We gaan door met verbeteren van het productieproces met moderne geautomatiseerde machines en de daarbij behorende software.”

Staal als leidraad

De leidraad binnen het bedrijf is vanzelfsprekend staal. “We doen alles met staal. Van lateien voor particulieren tot de zwaardere utiliteitsbouw van duizend ton en meer. Appartementen, bioscopen, woningen, bedrijfshallen, scholen, agrarische gebouwen: alles doen we. Het mooiste is een combinatie van staalbouw en trappen, naast de landbouwsector ons andere specialisme. Eigenlijk zijn het drie verschillende bedrijven, met de staalbouwtak als grootste.”

Familiair karakter

Tasche Landbouw is weliswaar het kleinste onderdeel van de familie, maar het is wel belangrijk. “Daar is het bedrijf mee ontstaan, door onze opa. Hij was hoefsmid. Onze vader Gerard richtte zich meer op de mechanisatie; in de jaren ’70 kwamen de eerste melkveestallen bij de boeren. Van daaruit is de staalbouw ontstaan en zijn we verder gegroeid.” Ondanks de groei is het familiaire karakter nog steeds binnen het bedrijf aanwezig. “We gaan onszelf geen schouderklopjes geven, zijn niet van de grootspraak. Gewoon normaal doen, we zitten gewoon tussen het personeel. Iedereen moet aanspreekbaar zijn binnen het bedrijf, dat vinden we belangrijk. Onze vader Gerard is trots op hoe het gaat allemaal.”

Regionaal én landelijk

Tasche Staalbouw werkt veel samen met vaste aannemers. Het bedrijf is vooral regionaal actief, in Twente. Maar ook landelijk. “De verdeling is ongeveer 70-30. We zijn nuchter, vooruitstrevend, flexibel en we leveren goede kwaliteit en komen onze afspraken na. De Twentse aanpak en nuchterheid.” Die flexibiliteit openbaart zich vooral als er complexe klussen op het programma staan. “We hebben een goede naam in de markt, vooral ook als het om interne verbouwing gaat. Dan is het vaak schipperen met de ruimte. Toch komen we er altijd uit. Korte lijnen, een directe communicatie en een platte organisatie... dat tekent ons bedrijf.”

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid

Tasche Staalbouw is een bedrijf dat kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. “We lopen wat dat betreft voorop, met CE-certificaat tot en met executieklasse 3, VCA, ISO 14001 en ISO 9001, het kwaliteitsmanagmentsysteem. Dat wordt steeds meer gevraagd, maar wij hebben het al. Daar onderscheiden we ons in.”

Frank, Martin en Coen Tasche.

Tasche Staalbouw
Past. Boddestraat 16, 7666 LB, Fleringen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bouwbedrijf Webbink: “Bouwen is een feestje”

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
4/7/2022

Hoe maak je een hybride (thuis)werkplan?

Door:
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
4/7/2022

Samen Tot De Nek In De Drek

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
4/7/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators