27/12/2022

Websites en apps worden steeds meer onderdeel van je bedrijfsprocessen.

Robuust Digital

Bob Olde Hampsink en Sander Tijink

Websites en apps worden steeds meer onderdeel van je bedrijfsprocessen.

Robuust Digital

A

ls je zo rond de zeventien jaar oud bent, heb je tijdens je studie meestal een bijbaantje en geen eigen bedrijfje. Maar voor Sander Tijink (33) en Bob Olde Hampsink (31) lag dit anders en blijkt de praktijk achteraf ook hier weer de beste leerschool te zijn geweest. Ook al kozen ze beiden na hun studie alsnog voor een vaste baan, de ervaring in het jonge zelfstandig ondernemerschap bleek robuust genoeg om na vijf jaar toch opnieuw deze stap te wagen. Onder de bijna vanzelfsprekende naam: Robuust Digital.

Zo begonnen ze beiden rond 2018 met z’n tweeën, na vijf jaar samen te hebben gewerkt bij Itmundi in Albergen, dat later verhuisde naar Enschede en verder ging onder de naam Nerds & Company. “Het feit dat dit bedrijf in vijf jaar tijd een enorme groei doormaakte -van acht naar veertig man- was mede een reden voor ons vertrek. We gedijen beiden nu eenmaal beter in een kleine organisatie. Waar ook klanten, wiens voorkeur uitgaat naar persoonlijk contact en directe lijnen zonder account- of projectmanagers, zich thuis voelen. En da’s een groot deel van het MKB,” begint Sander te vertellen.

Fotografie: Renate Maathuis


Gestage groei met mooie opdrachtgevers

Bob gaat verder: “We hebben eigenlijk van die tijd meer geleerd over ondernemen, dan in die periode daarvoor. Als we nu terugkijken dan zien we bij Robuust Digital een gestage en stabiele groei, waarbij er eigenlijk ieder jaar een medewerker bij is gekomen. Groei is voor ons dan ook geen doel op zich en dat zorgt voor rust op meerdere fronten.” Sander is een ‘front-end developer en ontwerper’ en Bob een ‘back-end developer, waardoor de twee elkaar perfect aanvullen in hun werkzaamheden. Naast beide mannen zijn er nog twee back-enders, een front-ender en nog een front-ender/designer. Met z’n zessen bedienen ze een scala aan mooie opdrachtgevers, waaronder Hoveniersbedrijf Heerdink, ROC van Twente, Deventer Ziekenhuis, Saxenburgh Groep, Beijer Logistics, Building Design, Ditt. Officemakers, Kamphuis Sloopwerken, Loogisch, Loohuis Installatiegroep, Reggeborgh, ROC van Twente, RRS en Salta.

Apps, webapplicaties en maatwerk CRM systemen

Bob: “Moet worden gezegd dat wij in een aantal gevallen ook samenwerken met partners, waar wij met onze specifieke kennis voor deze opdrachtgevers worden ingezet.” Want wie denkt dat Robuust Digital een doorsnee webbureau is, komt bedrogen uit. Sander: “We hebben naast gebruiksvriendelijkheid en design een sterke focus op maatwerktechniek en koppelingen tussen systemen. Wij ontwikkelen apps, webapplicaties en maatwerk CRM systemen. Dat is waar wij erg goed in zijn en zien we dat ook het MKB daar nu aan toe is, want iedereen heeft ondertussen een telefoon in z’n broekzak. Zo zijn er inmiddels ook talloze CRM systemen op de markt, maar die zijn vaak of te uitgebreid of weer net niet passend genoeg. Zo ook voor hoveniersbedrijven, maar Heerdink wilde zijn hoveniers niet teveel belasten met werkbonnen en urenadministratie. Hun vaste CRM had teveel opties en was te ingewikkeld. We hebben daar iets voor bedacht dat zeer gebruiksvriendelijk is voor de tuinman, die het nu met de telefoon kan regelen en direct is gekoppeld aan de orderadministratie. En als je iets op maat maakt, dan gaan mensen het ook gebruiken. Dus dat is wat wij doen; op maat bedrijfsprocessen automatiseren, met of zonder bestaande infrastructuren. En ja, we maken het ook visueel aantrekkelijk”. Bob komt nog met een ander voorbeeld. “Beijer Logistics in Oldenzaal werkt met een CRM pakket voor de logistieke sector. Maar Beijer wilde dat ook hun klanten bepaalde dingen in konden zien. Die mogelijkheid was er wel, maar was erg omslachtig en het zag er qua design ook niet aantrekkelijk uit. We hebben daar een applicatie voor gemaakt die is gekoppeld aan hun CRM en wel voldoet aan hun wensen.” Sander: “Bijna iedereen kan tegenwoordig websites maken, maar lang niet iedereen maakt dit soort koppelingen tussen maatwerk en bestaande systemen voor bedrijfsprocessen.”

“Websites maken kan iedereen, maar maatwerkkoppelingen tussen bestaande bedrijfsprocessen...?”

Platform voor clubs en verenigingen

Bob en Sander hebben zich, zoals het echte ondernemers betaamt, onlangs zelf ook in het ‘ondernemersnetwerk-leven’ gestort. “Hebben we nog een leuk verhaaltje over. We wisten al dat er in Twente ontzettend veel netwerkclubjes en diverse kleine verenigingen zijn. Maar bijna iedere club of vereniging heeft behoefte aan dezelfde soort informatieverstrekking. Leden, sponsoren, nieuws, evenementen. Met de vraag: ‘Wat nou als we samen eens een platform ontwikkelen waarop ze hun eigen website en app kunnen genereren?’ kwam Koen Nijhuis (oprichter Itmundi) ons kantoor binnen. Zo ontstond het idee voor ‘Clubee’ en hebben we hiervoor een platform ontwikkeld dat we nu gezamenlijk exploiteren. Dus ja, we zijn zeker ook in voor leuke ideeën,” zegt Sander. Bob, afsluitend: “We zijn hier geen stereotype nerds. We kijken daarom ook vooral naar de persoon met wie wij hier acht uur per dag samen moeten werken. Daarbij is voor ons van minder belang hoe goed je bent, want je kunt altijd bijleren. We moeten vooral samen kunnen werken. We blijven gewoon nuchtere Tukkers, maken lol en drinken op vrijdagmiddag gezellig een biertje met elkaar.”

Robuust Digital
Zandhuisweg 2, 7665 SH Albergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators