29/10/2021

ZeelVis-It consultancy, projectmanagement en procesoptimalisatie

“Ondernemen is het leukste wat er is”

Beate Visser
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

ZeelVis-It consultancy, projectmanagement en procesoptimalisatie

“Ondernemen is het leukste wat er is”

B

egin 2019 startte Beate Visser in Albergen met haar bedrijf ZeelVis-IT, gespecialiseerd in consultancy, projectmanagement en procesoptimalisatie. Twee jaar later kun je spreken van een succesvolle start. “Ik heb al een mooie klantenkring opgebouwd, mijn omzet is vorig jaar verdubbeld en het komende jaar zit ook al behoorlijk vol nieuwe opdrachten. Ik mag dus zeker niet klagen.” De vliegende start van ZeelVis-IT werd op 12 november vorig jaar bekroond met de FOTY Award Starter van het jaar 2020. “Een prachtige erkenning die me geen windeieren legt.”

De 40-jarige Visser is geboren en getogen in Zeeland, maar na wat omzwervingen belandde ze uiteindelijk door de liefde in 2018 in Albergen. “Hoewel ik in Zeeland een mooie tijd heb gehad, mis ik mijn geboortegrond niet echt. Ik voel me erg thuis in Twente en Albergen is als een warm bad.” Ze is samen met Rogier Zeelenberg die het bedrijf Zeelenberg Metaal in Ootmarsum runt. De naam ZeelVis is niet zo moeilijk te herleiden. “Het is inderdaad een samenvoeging van een deel van onze namen, ook komt Zeeland hier in terug.”

Stap naar zelfstandigheid

Visser: “Ik werkte sinds 2015 in de gehandicaptenzorg als projectleider/procesanalist Servicecenter applicaties. Hierna heb ik een tijdelijke overstap als projectleider naar een AFAS-partner gemaakt. Met 20 jaar AFAS- ervaring ken ik alle geheimen van de software. De juiste software kan je ondersteunen om binnen jouw organisatie processen eenvoudig te digitaliseren en te optimaliseren. Dit levert vaak een forse kostenbesparing op en maakt het werken leuker. IT en automatisering zijn voor veel mensen iets wat er noodzakelijkerwijs bij hoort. Maar met gebruikmaking van onder meer ERP-software en de juiste coaching kan ik organisaties helpen om een vertaalslag te maken van IT naar de business. Ik maak automatisering werkbaar en begrijpelijk, mensen gaan het vaak zelfs leuk vinden. Overigens ben ik niet gebonden aan AFAS. Ik ben daarin gespecialiseerd, maar het kan ook een ander programma zijn.” Visser had besloten te vertrekken bij de AFAS-partner en de zorg weer in te gaan. “Maar ik maakte toch de keus om zelfstandig te worden en zo meer organisaties van dienst te kunnen zijn. Zelfstandig ondernemerschap heeft me altijd al getrokken en een assessment gaf de doorslag. Hierin kwamen mijn communicatieve en coachende kwaliteiten sterk naar voren en werd duidelijk dat dit het juiste moment wel eens kon zijn om de stap te nemen. Van die stap heb ik geen spijt gekregen. Sterker nog, Ondernemen is het leukste wat er is.”

Beate Visser in haar bedrijf ZeelVis-IT, gespecialiseerd in consultancy, projectmanagement en procesoptimalisatie.
Beate Visser in haar bedrijf ZeelVis-IT, gespecialiseerd in consultancy, projectmanagement en procesoptimalisatie.

Beginnen met bewustwording

“Bij mijn dienstverlening gaat het niet alleen om software,” zegt Visser. “Het hele proces begint met bewustwording, het creëren van inzicht in de noodzaak van procesoptimalisatie en digitaliseren. En om dat proces te kunnen beginnen, moet er onderling vertrouwen zijn, dat is een basisvoorwaarde. Zonder klik is er geen grond- slag voor een goede samenwerking. Dat is ook logisch, want klanten moeten zich openstellen, ze geven inzicht in vertrouwelijke informatie. Ook kan ik bij het inventariseren van de knelpunten en de mogelijke verbeteringen wel eens een gevoelige snaar raken. Goed kunnen communiceren en vooral luisteren zijn daarom heel belangrijke kerncompetenties. Alleen met al die instrumenten samen kun je tot het gewenste resultaat komen. Het gaat dus beslist niet alleen om de implementatie van software. Mijn werk bestaat voor een belangrijk deel uit coaching, gedreven door enthousiasme, hart voor mensen, intuïtie en inlevingsvermogen.” Veel organisaties maken inmiddels gebruik van de diensten van ZeelVis-IT, zoals Zeelenberg Metaal, Biblionet Drenthe, Mijande Wonen en zorginstellingen zoals Zorgfederatie Oldenzaal en Partou Kinderopvang.

"Vertrouwen in de basis voor een succesvolle samenwerking"

Lokale verankering

“Ik voel me thuis in Twente en in het bijzonder in Albergen. Lokale verankering is voor mij belangrijk en ik vind dat we allemaal de plicht hebben om onze bijdrage te leveren aan de plaatselijke gemeenschap, bijvoorbeeld door zoveel mogelijk lokaal aankopen te doen. Verder draag ik mijn steentje bij door middel van sponsoring van lokale verenigingen zoals De Tukkers.” Daarnaast biedt ze jonge ondernemers uit de omgeving een kans om via haar andere bedrijf Plexzz voor een vriendelijk bedrag een (flexibele of vaste) werk- of vergaderplek te huren. “Ik miste hier een mogelijkheid voor jonge ondernemers om kleinschalig en in een gemoedelijke, Twentse sfeer te kunnen werken en met elkaar te kunnen verbinden. Plexzz biedt voor hen een oplossing.” Visser is inmiddels bezig met Plexzz 2.0. Wordt vervolgd...

FOTY Awards

Het juryrapport van de FOTY award Starter van het jaar 2020 is lovend over ZeelVis-IT: ‘De winnaar hanteert een duidelijke propositie voor haar bedrijf. In de wereld van bedrijfs- en procesautomatisering heeft zij goed begrepen dat dit voor veel werkgevers en medewerkers niet bij hun kerncompetentie hoort. Zij zorgt ervoor dat processen en applicaties voor jou werken en niet andersom! Wat vaak als saai en complex wordt ervaren maakt zij weer sexy. Door haar persoonlijke betrokkenheid en enthousiasme weet ze mensen te overtuigen. Het hulpmiddel automatisering levert verplichtingen op, kost (te) veel tijd en leidt tot daling van werkplezier. Deze winnaar lost dit op en stelt medewerkers in staat meer tijd te besteden aan het werk waar ze wel voor gekozen hebben. Daarbij heeft ze een flitsende start gemaakt met meer dan voldoende groeipotentieel en heeft ze naar de mening van de jury een toekomstbestendige onderneming.’

ZeelVis-It
Hoofdstraat 37c, 7665 AN, Albergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bouwbedrijf Webbink: “Bouwen is een feestje”

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
4/7/2022

Hoe maak je een hybride (thuis)werkplan?

Door:
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
4/7/2022

Samen Tot De Nek In De Drek

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
4/7/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators