19/4/2023

Laurens Heerdink van vakantiepark De Witte Berg wil het ultieme kampeergevoel creëren

Het ultieme kampeergevoel creëren

Laurens Heerdink
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

Laurens Heerdink van vakantiepark De Witte Berg wil het ultieme kampeergevoel creëren

Het ultieme kampeergevoel creëren

N

et buiten het kunststadje Ootmarsum vind je vakantiepark De Witte Berg. Alleen al voor de schitterende omgeving zou je hier je vakantie willen doorbrengen. Want die omgeving met haar smalle beekjes, glooiende heuvels, groene weilanden, heide en historische boerderijen is intens natuurlijk en prachtig. Met als absolute aanrader het nabijgelegen natuurgebied Springendal, een eldorado voor natuurliefhebbers. Maar De Witte Berg zelf heeft, in alle opzichten, zelf ook heel veel te bieden.

 

Sinds 2004 is Laurens Heerdink, samen met zijn vrouw Elles, eigenaar van De Witte Berg, gestart door zijn vader in 1990. Aanvankelijk was het alleen een camping, maar gaandeweg vonden er vele uitbreidingen en moderniseringen plaats. En nu is De Witte Berg een allround vakantiepark met kampeerplaatsen, bungalows, een villa’s, boslodges, appartementen, een restaurant en heel veel faciliteiten. Laurens: “Onze uitdaging is en blijft om de gasten een prettig en kwalitatief hoogstaand verblijf en een gevoel van vrijheid te geven, steeds weer vernieuwend te zijn en betrokken te zijn met onze gasten.” En blijkbaar lukt dat, want De Witte Berg is door de ANWB geclassificeerd met 5 sterren en een waarderingscijfer 8.9. Dan doe je het als ondernemer toch goed!

 

Speeltuin

Een aangename ervaring bieden

Een heel belangrijk criterium voor een hoge waardering door de ANWB is het sanitair, evenals de netheid van het gehele park. Maar het gaat om meer. Laurens: “Wij willen dat onze gasten het geheel als bijzonder aangenaam ervaren. Met het hele team,dat in het hoogseizoen zo’n veertig personen telt, doen we daar alles aan. De kleinschaligheid en de ruime kampeerplekken spelen hierin ook een grote rol en verder zorgen we ervoor dat de sfeer altijd gemoedelijk is. Op die manier willen we het ultieme kampeergevoel creëren. Rust is voor onze gasten belangrijk, maar er mag geleefd worden. Gezinnen met kinderen weten ons vakantiepark dan ook goed te vinden. Persoonlijk kan ik het meest genieten van kinderen in de basisschool-leeftijd.”  

 

“Lekker grasmaaien en dan tussendoor een praatje makenmet de gasten”


Faciliteiten

De Witte Berg staat ook bekend om zijn vele, afwisselende en hoogstaande faciliteiten, voor jong en oud. Waterpret speelt een belangrijke rol, bijvoorbeeld inhet  buitenzwembad met overkapping, ideaal voor de mooie, maar ook mindermooie dagen. Verder is er de uitdagende waterspeeltuin die zich bij de natuurlijke bron bevindt. Laurens: “Wat is er nu leuker dan spelen met water en zand? Kinderen beleven hier echt urenlang plezier.” Verder kunnen de kinderen zich vermaken in de indoor speeltuin, de centrale speeltuin met airtrampoline bij het restaurant of in een van de kleinere speeltuintjes verspreid over het park. In de vakantieperiodes is er een enthousiast animatieteam aanwezig om de kids te vermaken met bijvoorbeeld knutselen, middagactiviteiten en voorstellingen in het theater. De Witte Berg biedt daarnaast de mogelijkheid om te vissen en te midgetgolfen. Laurens: “En onlangs zijn we gestart met FunBowl, een unieke manier van bowlen met kleinere en lichtere ballen.” Verder is er nog een kampeerwinkeltje en een camperservicestation, worden er allerlei activiteiten georganiseerd en je kunt er terecht voor wandel- en fietsroutes, die je overigens ook vindt op de speciale app.

 

Zwembad

Café-restaurant Bie Heintje

In 2004 startte Laurens met een kleinschalige keuken in de horeca-accommodatie. “Ik ben er gewoon mee begonnen.” Zegt Laurens. “Ik had geen koksopleiding maar met hulp van bevriende koks ben ik er steeds meer ingegroeid en nu sta ik een groot gedeelte van mijn tijd in de keuken. Dat wordt wel minder, want we hebben een kok aangenomen. Dat geeft mij meer tijd om andere dingen te doen op het terrein. Lekker grasmaaien bijvoorbeeld en dan tussendoor een praatje maken met de gasten.” Laurens heeft het restaurant drie jaar geleden een eigen naam gegeven om ook herkenbaar te zijn voor niet-campinggasten: Bie Heintje. “Vernoemd naar mijn opa die Hein heette en mijn vader en ikzelf worden ook vaak Heintje genoemd.”  In de loop der jaren is het restaurant steeds drukker geworden. Dat was de reden voor een forse verbouwing vorig jaar, inclusief een nieuwe serre als overdekt terras. “We hebben de kaart ook steeds verder uitgebreid en de kwaliteit is echt goed.” Laurens en zijn team verzorgen ook catering op locatie en af en toe wordt er een leuk feestje gegeven. “En de kapschuur is een mooie accommodatie voor een familiedag.” En vooral niet te vergeten: De Witte Berg is ook heel geschikt voor zakelijke arrangementen rondom bijvoorbeeld vergaderingen en trainingen. Dat kan zeven dagen per week.

Bie Heintje


“De Witte Berg is ook heel geschikt voor zakelijke arrangementen”

Plannen  

De eerste prioriteit van Laurens en Elles is om de kwaliteit op het huidige hoge niveau te houden. Laurens: “We hebben de laatste jaren veel gedaan en ontwikkeld, dus we doen het nu even rustig aan. Maar in de planning ligt wel om het aantal huuraccommodaties te vergroten, waaronder een aantal echt bijzondere accommodaties, en om nog meer activiteiten te organiseren. Ons brein is continu in de weer om ervoor te zorgen dat we met ons totaalconcept net datgene bieden wat een ander niet heeft.”

De Witte Berg
Wittebergweg 9, 7637 PM Ootmarsum
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Energieopwekking in eigen beheer, hoe doe je dat?

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
19/4/2024

News Outside Voetbaldag bij KOSC in de meivakantie

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
10/4/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators