13/4/2023

Robert Morskieft: bevlogen ondernemer met grootse plannen

Speeltuin Morskieft

Robert Morskieft
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

Robert Morskieft: bevlogen ondernemer met grootse plannen

Speeltuin Morskieft

M

orskieft is een familiebedrijf pur sang en een begrip in Reutum en wijde omgeving. Het werd in 1914 opgericht en Robert Morskieft is de vijfde generatie die de scepter zwaait. “Ik wilde de zaak heel graag overnemen. Horeca heeft me altijd getrokken, omdat het afwissend werk is en omdat ik ervan geniet als mensen, in het bijzonder kinderen, het naar de zin hebben. Bovendien wilde ik graag zelf ondernemer worden.” En hij is ambitieus, gezien de reeds gerealiseerde opening van Broodje Speciaal en de grootse plannen tot uitbreiding.

De volledige naam Cafe, Restaurant & Speeltuinen Morskieft dekt de lading niet helemaal meer. Het café-restaurant aan de straatkant is er namelijk niet meer. Daar is nu Broodje Speciaal gevestigd. Robert: “Het café-restaurant en de speeltuinen gingen niet langer samen; ik wilde meer rust creëren en de focus leggen op de speelgedeeltes. De mensen komen nu nog wel aan de straatkant binnen, maar we gaan de entree naar de achterzijde verplaatsen, waardoor mensen direct de speelhal binnen komen. Die nieuwe ingang zal in het najaar klaar zijn.”

Broodje Speciaal

In het voormalige cafë-restaurant-gedeelte is sinds maart vorig jaar Broodje Speciaal gevestigd, geleid door Roberts partner Lieke Oude Nijeweeme. Robert: “Lieke heeft altijd in de zorg gewerkt en ze kwam met het goede idee om een lunchroom te beginnen. Daar werken mensen met een beperking in de vorm van dagbesteding, vanuit zorginstellingen of vanuit een thuissituatie. Er werken nu zes cliënten en er is nog ruimte voor meer mensen. De cliënten maken, onder begeleiding van Lieke en nog een collega, broodjes en ze brengen die ook naar mensen in de speeltuin. Als ze dat op dat moment aan kunnen, want een rustige werkomgeving is voor hen heel belangrijk. Daarom is het ook goed dat we de entree naar achteren gaan verplaatsen.”

“De horeca trok me altijd al en ik wilde graag ondernemer worden”

Grote uitbreiding in het verschiet

Je kunt Speeltuin Morskieft gerust een paradijs voor kinderen noemen. Die vermaken zich opperbest in de buitenspeeltuin maar zeker ook in de grote binnenspeeltuin. Zo’n binnenspeeltuin zie je niet zo vaak, best bijzonder dus. “Klopt,” zegt Robert. “Het is voor ons natuurlijk interessant omdat we daarmee niet afhankelijk zijn van het weer, maar ook voor de gasten, om dezelfde reden. En het loopt hartstikke goed, vandaar de plannen om de binnenspeeltuin fors te gaan uitbreiden.” De oppervlakte is nu 2.000 vierkante meter, gevuld met een grote zandbak vol speeltoestellen, een draaimolentje, een klimtoestel met glijbaantjes, enzovoorts. Na de uitbreiding wordt de oppervlakte bijna 3.200 vierkante meter. Dan komt er onder meer een grote glijbaan met vijf banen bij en de bedoeling is ook om een peuterzone in een aparte hoek aan te leggen. “En ik wil het aantal parkeerplaatsen uitbreiden en een opslaghal vouwen,” vult Robert aan.

“Als de kinderen zich vermaken, hebben de ouders ook een mooie dag”

Nog meer vermaak

Speeltuin Morskieft is een ideale gelegenheid voor gezinnen om een heerlijk dagje uit te beleven. Robert: “De kinderen hebben altijd enorm veel plezier in de speeltuinen en als de kinderen zich vermaken, hebben de ouders ook een mooie dag.” Dat vermaak behelst nog meer, want je vindt er ook een blacklight, zeg maar glow-in-the-dark, midgetgolfbaan en vier escaperooms, drie voor kinderen van acht tot en met veertien jaar en een voor volwassenen. Al met al biedt Speeltuin Morskieft alle mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit voor het hele gezin. “En natuurlijk voor een verjaardags- of ander kinderfeestje. Daarvoor hebben we drie arrangementen waarbij het verschil zit in de versnaperingen die de kinderen erbij krijgen.”
Kortom, wie met het hele gezin echt plezier wil beleven moet beslist eens bij Speeltuin Morskieft komen. Niet voor niets ontving Speeltuin Morskieft in 2021 de bronzen award in de jaarlijkse verkiezing Leukste uitje van Overijssel, georganiseerd door de ANWB. Een mooie erkenning voor een bevlogen ondernemer…

Speeltuin Morskieft
Ootmarsumseweg 303, 7667 PB Reutum
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators