29/10/2021

Grote behoefte bij startende ondernemers aan praktische hulp bij groei

“Het moet praktischer, betaalbaarder en toegankelijker worden voor startende ondernemers"

MKB Plein
Nicole Busscher
Nicole Busscher
Hengelo | Nederland

Grote behoefte bij startende ondernemers aan praktische hulp bij groei

“Het moet praktischer, betaalbaarder en toegankelijker worden voor startende ondernemers"

H

et aantal starters stijgt. Stuk voor stuk met een mooie ambitie om er een succes van te maken, je begint niet voor niets je eigen bedrijf! Desondanks lopen veel startende ondernemers tegen vragen aan en hebben ze behoefte aan hulp. Ook niet gek als je voor het eerst gaat ondernemen. MKB Plein heeft de afgelopen 3 jaar zo’n 1.500 ondernemers geholpen en zag bij de startende ondernemers die enorme behoefte aan hulp. Daarom hebben ze samen met andere ervaren ondernemers gewerkt aan nieuw concept. Op 1 juni heeft MKB Plein als eerste in Nederland een online ondernemersscan met een uniek groeipaspoort voor startende groeiondernemers gelanceerd. De KiQkstart.

Grote behoefte bij belangrijke groep ondernemers

Ieder jaar groeit het aantal startende ondernemers. In 2020 telde Nederland bijna 240.000 starters volgens het KVK jaaroverzicht. Een enorme groep met ambitieuze ondernemers die succesvol willen groeien met hun bedrijf. Ook het MKB Plein ziet deze ambitie bij ondernemers welke gepaard gaat met diverse hulpvragen. De afgelopen jaren was er dan ook enorm veel vraag naar de sparsessies, groeitrajecten, coaching en de maandelijkse Startup Academy die MKB Plein kosteloos faciliteert. Veelvoorkomende thema’s zijn de eigen ontwikkeling van de ondernemer, mentale weerbaarheid, bedrijfsplanning, omzetgroei, het vinden van nieuwe klanten, groeien met personeel en de financiële planning. De starters hebben relevante vraagstukken, maar beschikken niet altijd over de juiste kennis, netwerk en middelen om succesvol hiermee aan de slag te gaan. Reden voor de initiatiefnemers om te werken aan nieuw concept wat praktisch, betaalbaar en toegankelijk is voor deze groep ondernemers.  

Veel animo voor KiQkstart na lancering

Zo’n nieuw concept lanceren is na jaren van ontwikkeling niet niks. “We hebben met diverse ondernemers de afgelopen jaren gewerkt aan dit gave concept en we vonden de lancering erg spannend. KiQkstart moest dé online tool worden voor starters die praktisch en zelfstandig willen leren en groeien. We hebben al onze eigen ervaringen, learnings en kennis meegenomen en in een praktische methode verwerkt. Hoe zouden de starters reageren? Kunnen we ze helpen en zijn ze enthousiast? Al met al een best dingetje.” aldus Vincent Jansen, één van de initiatiefnemers van de KiQkstart.  

Er valt nu wel te zeggen dat de KiQkstart succesvol is gelanceerd. Er zijn veel enthousiaste reacties en maar liefst 250 starters hebben zich in de eerste maanden al aangemeld voor de ondernemersscan. “Daar zijn we echt wel trots op!”.

Super praktisch & alles-in-1: ondernemersscan, groeipaspoort, lesmodules, werkbladen en je eigen groeicoach

Startende ondernemers ontvangen na de scan hun persoonlijke groeipaspoort en kunnen vervolgens starten met de online modules en praktische lessen vol tips, video’s en werkbladen. Nicole Busscher, mede-initiatiefnemer van de KiQkstart, licht verder toe: “Een jaar rond je eigen groeipaspoort doornemen op basis van de uitkomsten van jouw ondernemersscan. Vervolgens kun je zes gepersonaliseerde online modules volgen en 32 praktische lessen op maat toepassen op jouw onderneming. Én daarnaast heb je ook nog altijd toegang tot je eigen groeicoach om te sparren! Want alleen maar online werkt ook niet. Nou, wij beloven je dat je dan wel gaat groeien! Niet alleen de ondernemer zelf maar ook zijn of haar onderneming. En daar doen we het met elkaar voor.”

Ben je zelf starter?

Ben je zelf starter, net begonnen met ondernemen of zit je in de eerste jaren dan is de KiQkstart iets voor jou. Verspil geen tijd en ga voor versnelde groei. Ontvang je eigen groeipaspoort boordevol tips en adviezen die jou en je onderneming laten groeien het komende jaar. Zo kun je in je eigen tijd fijn werken aan het succesvol neerzetten van jouw onderneming en je eigen praktische ontwikkeling.  

Meer weten? Ga naar www.mkbplein.com/jouw-kiqkstart. Of neem contact op met Nicole Busscher.

Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bouwbedrijf Webbink: “Bouwen is een feestje”

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
4/7/2022

Hoe maak je een hybride (thuis)werkplan?

Door:
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
4/7/2022

Samen Tot De Nek In De Drek

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
4/7/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators