18/11/2021

Talent Event Weekend: techniek versus talent

Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen

Jan Steggink en Frank Koopman
P

as als we ontdekken wat ons talent is en durven te zijn wie we zijn, dan staan we in onze kracht. Dat moet de basis zijn voor het Talent Event Weekend in Tubbergen. De BGT Techniekdagen 2.0.

“Ga maar niet in de bouw! Is zwaar werk!,” citeert Jan Steggink namens de organiserende stichting Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen (BGT) dit veel gehoorde advies wanneer kinderen voor een studiekeuze staan. “Maar de bouw is een interessante business met veel techniek. Wat is daarin de definitie van techniek? Waar blijven de aandacht en het talent voor overige beroepen in bijvoorbeeld de zorg, automotive, horeca, welzijn, toerisme, recreatie, agro & food? Bedrijven in Tubbergen bieden zoveel moois, op elk gebied. Hoe maken we dat jonge mensen in aanraking komen met deze bedrijven en hoe kunnen ze bevlogen raken door wat daar gebeurt? Ondernemers dienen innovatief te blijven en jongeren zijn daarin een hele belangrijke spil. Ieder bedrijf zou zichzelf dat moeten gunnen en zich moeten afvragen: hoe is het eigenlijk met onze eigen medewerkers en hun talent gesteld? Wist je dat slechts 25 procent van de innovatie om het product draait? Liefst 75 procent ligt aan de mensen die ermee werken. Sociale innovatie heet dat en dat wordt steeds belangrijker.”

Talent is niet gekoppeld aan niveau

“In het Talent Event Weekend willen we kinderen hun talent en de mogelijkheden laten ontdekken. We willen het hun makkelijker maken - ongeacht hun opleidingsniveau - om een vervolgopleiding te kiezen. Talent is immers niet gekoppeld aan niveau. Het gaat er om dat je vanuit je hart met je handen en hoofd mag werken. Juist de jeugd moet dat ervaren,” zegt de Reutummer, “Daarnaast is het van wezenlijk belang dat ouders in dit weekend ook mogen en kunnen zien wat het onderwijs en de bedrijven in Tubbergen te bieden hebben.”

Jan Steggink van Steggink Infra (links) en Frank Koopman van Koopman Assurantiën, beiden bestuurslid van de BGT.

Voelen, proeven, ruiken, meehelpen

Het Talent Event Weekend wordt op 19, 20 en 21 november georganiseerd in de gemeente Tubbergen en is een samenwerking vanuit het BGT met het Canisius, STO (Sterk Techniek Onderwijs), TOF en Zikke. Bij het Canisius en bij verschillende bedrijven in alle kerkdorpen worden hotspots gecreëerd waar accurate bedrijfssituaties worden gesimuleerd. Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs kunnen in dat weekend voelen, proeven, ruiken en meehelpen op de werkvloer om zo hun talent te ontdekken.

Ondernemers, lid of geen lid van BGT, die willen deelnemen aan het Talent Event Weekend kunnen zich voor informatie melden bij info@bgt-tubbergen.nl

Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Column Arjen Maat: Groen

Door:
Arjen Maat
|
Fotografie:
Petra Holland
3 min
|
Datum:
24/1/2022

How to Start-up Pt.2: Doe je huiswerk goed!

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Petra Holland
6 min
|
Datum:
24/1/2022

Wil jij werken voor onze Ondernemersmagazines?

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
18/1/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Twenterand bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Jeroen Kunst | leef marketing
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators