27/12/2023

De meest gelezen artikelen van 2023

De meest gelezen artikelen van 2022

Ondernemersmagazine

De meest gelezen artikelen van 2023

De meest gelezen artikelen van 2022

M

et  nieuwe edities van het Ondernemersmagazine in de gemeente Dinkelland, Rijssen-Holten, Twenterand en gemeente Tubbergen en het aankomend kennisevent op 13 februari a.s. in Restaurant Brodshoes (Rijssen) was het opnieuw een geweldig jaar in de vier gemeenten. Maar de verhalen van de ondernemers is waar het om draait. Laat je daarom nogmaals inspireren met de meest gelezen artikelen van 2023.10. Hans Dannenberg: Wij willen machines bouwen, dat vinden wij mooi!

Argentinië, Rusland, China, India, Bangladesh, Australië, Zuid-Afrika. Er zijn maar weinig landen in de wereld die Hans Dannenberg (46) niet gezien heeft. Sinds vijf jaar bouwt hij machines. “Voor iedereen die het nodig heeft, op maat gemaakt”, vat hij samen. Dit pad stippelt hij niet uit als hij zich in de zestien jaar ervoor in de textielmachinebouw in Oldenzaal verdienstelijk maakt.


9. Van outlet naar miljoenenomzet: het succesverhaal van Povag

In mei zijn de verbouwing en uitbreiding gereed gekomen van het opslag- en distributiecentrum van Povag, webshop voor bedrijfsmeubelen. Het was een enorme operatie waarbij de vloeroppervlakte is uitgebreid van 3.000 naar liefst 12.000 vierkante meter. En de logistieke opgave was verbijsterend. Daar doe je normaal zes tot twaalf maanden over. Dus niet. Blaine Rikhof - samen met Bart Pongers directeur/eigenaar - klaarde deze klus met zijn team in zeer korte tijd. “Als men zegt dat iets onmogelijk is, dan laten wij zien dat het wel kan!”, zegt hij. “Ik kon het aanvankelijk ook niet geloven”, zegt Stef Peeters, hoofd verkoop, “maar Blaine is zo aanstekelijk enthousiast en gedreven dat we ons als team tweehonderd procent hebben gegeven, met een geweldig resultaat.”


8. Op weg naar een circulaire werkwijze in de bouw!

De kersverse vader Mart Mensink is altijd actief geweest in de grond- weg- en waterbouw en heeft daarnaast een passie voor ondernemen.. “Ik ben viereneenhalf jaar werkzaam geweest als werkvoorbereider en zag dat er veel verspilling plaatsvond in de gehele sector. Materiaal dat niet werd gebruikt of over was, werd weggegooid. En dat is zonde”, aldus Mart.


7. Huiskes-Kokkeler 75 jaar Volkswagen-dealer

“Op 15 oktober hebben we gevierd dat Huiskes-Kokkeler vijfenzeventig jaar Volkswagen-dealer is”,  zegt manager Volkswagen Mike Oude Nijhuis. “Dat was een mooi jubileumevent met een Volkswagen Rally als hoogtepunt.” Salesmanager VW bedrijfswagens Michel Tijink voegt daaraan toe: “Het was prachtig om mee te maken hoe zo’n vijfenzeventig equipes met alleen maar Volkswagens, van oud tot nieuw, van start gingen bij ons Bedrijfswagencentrum en eindigden bij de VW-showroom na een uitdagende tourrit door het mooie Twente.”6. Rise Up: in 2030 geen armoede meer in Rijssen-Holten

Met de oprichting van de stichting Rise Up slaan ondernemers, politiek en maatschappelijke organisaties in de gemeente Rijssen-Holten de handen ineen. Doel: het uitbannen van armoede in de hele gemeente. De daadkracht en creativiteit van ondernemers moeten de sleutel tot succes worden, vertellen Matthijs Ballast, Dirk Jan Poortman en Petra Brouwer.5. Robert Morskieft: bevlogen ondernemer met grootse plannen

Morskieft is een familiebedrijf pur sang en een begrip in Reutum en wijde omgeving. Het werd in 1914 opgericht en Robert Morskieft is de vijfde generatie die de scepter zwaait. “Ik wilde de zaak heel graag overnemen. Horeca heeft me altijd getrokken, omdat het afwissend werk is en omdat ik ervan geniet als mensen, in het bijzonder kinderen, het naar de zin hebben. Bovendien wilde ik graag zelf ondernemer worden.” En hij is ambitieus, gezien de reeds gerealiseerde opening van Broodje Speciaal en de grootse plannen tot uitbreiding.4. “We hebben voor iedereen respect, dat zit in ons dna”

In 1953 begon Bernard Loohuis in Fleringen met Loohuis elektrotechnisch bedrijf. Het bedrijf groeide hard; anno 2022 zijn er zo’n 500 mensen werkzaam bij het familiebedrijf Loohuis Installatiegroep. Het van oorsprong Twentse bedrijf heeft een goede naam opgebouwd. Belangrijkste reden daarvoor? Ben Kuipers, samen met Ben en Laurens Loohuis één van de drie directeur- eigenaren: “Het zit in ons dna dat we voor iedereen respect hebben, voor klanten, voor medewerkers en voor leveranciers. Samenwerking is de basis van succes.”


3. Martin Bels doet een stapje terug maar een mooie toekomst is verzekerd

Vorig jaar vierden de eigenaren Martin en Jorn samen met hun team het zestigjarige bestaan van hun Restaurant Watermolen Bels in Mander. Van die periode was Martin ruim zevenendertig jaar de eigenaar. Hij is blij dat zijn zoon Jorn bij in de zaak is gekomen en langzaamaan de leiding zal overnemen: “Ik wil zachtjes aan een stapje terug doen. Het was een mooie periode, maar het was ook dag in dag uit hard werken. Het wordt tijd om nu ook op een andere manier van het leven te gaan genieten.”2. Van tiny house in Twenterand tot 1.400 woningen in Almere

Een flink project van tweehonderd appartementen in Amersfoort? Een vloertje van twintig vierkante meter in een tiny house in Twenterand? Of een megaklus van maar liefst veertienhonderd woningen in Almere? Kok Vloeren uit Westerhaar-Vriezenveensewijk is bepaald geen kleine jongen op de vaderlandse markt van kwalitatief hoogwaardige vloeren voor bedrijven en particulieren. Met een flink wagenpark en een goedgevulde orderportefeuille timmert het bedrijf flink aan de weg.


1. “Standaard kan iedereen”

Familiebedrijf Ten Brinke Rijssen heeft drie bedrijfstakken: transport, recycling en grondwerken; onlosmakelijk met elkaar verbonden. De drie neven Henk, Freek en Harry runnen samen het bedrijf sinds 2008. Henk ten Brinke jr. vertelt hoe het familiebedrijf sinds de overname is uitgegroeid van twintig tot negenenveertig man personeel. “We begonnen ooit met het transport van zand en grind, mijn opa begon zelfs met paard en wagen. Later is dit aangevuld met vrachtwagens en vervoerden we ook bouwmaterialen voor de aannemers. Het recyclen van bouw- en sloopafval kwam daaruit voort. Inmiddels verzorgen we zelfs grondverzet, het ontgraven van woningen en bedrijfspanden en bijvoorbeeld de aanleg van riolering en straatwerk.”


Wil jij jouw bedrijf in 2024 ook in de spotlights zetten in één of meerdere gemeenten? Neem contact op met Jouke.

Ondernemersmagazine
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bokbierfestival Folk & Bock op zondag 22 september

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
8/7/2024

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators