2/1/2023

De meest gelezen artikelen van 2022

De meest gelezen artikelen van 2022

Ondernemersmagazine

De meest gelezen artikelen van 2022

De meest gelezen artikelen van 2022

M

et drie nieuwe edities van het Ondernemersmagazine in de gemeente Dinkelland, Twenterand en gemeente Tubbergen, het kennisevent bij Heracles Almelo en met de uitbreiding van het magazine naar gemeente Rijssen-Holten is er veel gebeurd en vernieuwd rondom het kennisplatform. Maar de verhalen van de ondernemers is waar het om draait. Laat je daarom nogmaals inspireren met de meest gelezen artikelen van 2022.10. Bouwteam De Commanderie - Prachtig resultaat dankzij uitstekende samenwerking

Historiserend.” Zo omschrijft Tom Olde Dubbelink van Architom Architecten het nieuwe gebouw dat, in opdracht van Othmars eigenaren Dirk Heupink en Bart Nijhuis, op het Commanderieplein in Oostmarsum tot stand is gekomen. De stijl doet, net als bierbrouwerij Othmar in het Poortgebouw en Gasterij Oatmössche, inderdaad denken aan een vroegere periode. “Maar verder is het gebouw heel modern qua bouw, installaties, duurzaamheidsaspecten en inrichting,” aldus de overige partners binnen het bouwteam dat, op het moment van interviewen, de uitdagende klus bijna heeft geklaard.


9. Bouwbedrijf Webbink: “Bouwen is een feestje”

De kop boven dit artikel had maar zo de slogan van Bouwbedrijf Webbink kunnen zijn. Want als je praat met Arjan Webbink, directeur van dit 117 jaar oude familiebedrijf, dan draait het gesprek vooral om mensen, plezier en heel veel lol maken met elkaar: “Ik ben daarnaast ook al zo’n vijfentwintig jaar commandant van de vrijwillige Brandweer hier in Vriezenveen. En ik denk dat die mentaliteit ongemerkt ook in ons bedrijf is geslopen: hard werken en lachen en huilen met elkaar.”

8. Ruel is bouwspecialist met restauratie als extra pluspunt

Al van jongs af aan is Ronnie Ruel uit Geesteren te vinden op de bouw. Dat hij timmerman zou worden, was al vroeg duidelijk; zeker ook omdat zijn vader het beroep vijftig jaar bij dezelfde baas uitoefende. Hij werd bijkans met een hamer in de hand geboren, want hij ging altijd met zijn vader mee. Met zijn bedrijf Ruel Restauratie, Bouw en Onderhoud timmert hij nu zelf aan de weg.


7. Timmerfabriek Hilberink - “We vormen een hecht team en hebben veel voor elkaar over”

Gemakkelijk hebben Ronnie, zijn vrouw Mirjam en hun zoon Bas het niet gehad gedurende de corona-periode, zoals zoveel bedrijven. Ronnie: “Er viel steeds weer personeel uit waardoor er veel overgewerkt moest worden. We regelden alles met horten en stoten, maar we zijn er door de handen in elkaar te slaan doorheen gekomen. ‘Alleen kan je niks, je moet het samen doen’ is een van de gevleugelde uitspraken van Johan Cruijff. Hij had niet beter kunnen verwoorden wat de grootste kracht is van ons bedrijf.”6. J. Bijenhof Las & Montage - “Ik maak wat mijn klanten willen, maar dan mooier!”

Aan de zuidoostkant van Vriezenveen ligt bedrijventerrein Oosterweilanden. Met als straatnaam Zonnekracht moet het wel om een duurzaam bedrijventerrein gaan en dat vermoeden is juist. Ingeklemd tussen de N36 en de Horstweg biedt Oosterweilanden ruimte aan middelgrote bedrijven, maar óók aan eenpitters die vanuit een splinternieuw bedrijfsverzamelgebouw hun klanten bedienen. Een van die bedrijfjes is J. Bijenhof Las & Montage. Jelle maakt wat zijn klanten willen. Maar dan mooier.5. Metselbedrijf Gebr. Oude Breuil - “We voelen ons soms echte kunstenaars”

Het nieuwe kantoor van de twee broers geeft de jongens een goed uitzicht op de digitale drukpers. Naast deze digitale drukpers beschikken de heren ook over een stans- en vouwplakmachine. Zodoende zijn zij van niemand afhankelijk en kunnen ze klanten korte levertijden garanderen.


4. Kuiper Holland - “Specialisten in fineer, voor superjachten tot de lijst van Hollandse meesters"

Hoewel het bedrijf al in 1953 is gestart als triplexfabriek voor de meubelindustrie, zullen veel Tubbergenaren Kuiper Holland niet kennen. Althans, dat is het vermoeden van eigenaar Hans Golbach, die niet uit Tubbergen komt maar uit Almelo. “Daar wil ik wat aan doen, ook in Tubbergen mogen ze weten dat wij hier zitten,wat we doen en wie ik ben.” In de loop der jaren kwam de focus steeds meer te liggen op de productie van gefineerd plaatmateriaal voor jachten. Golbach nam het bedrijf in 1996 over van zijn vader, die het in 1978 van de familie Kuiper had gekocht. Sinds 2017 heet het bedrijf Kuiper Holland.


3. Vennegoor Installatie - Familiebedrijf zonder tradities, maar met ambities

Als je bij een familiebedrijf komt, gaat het vaak over het verleden. Hoe vader of grootvader is begonnen en hoe de huidige generatie het heeft uitgebouwd tot wat er nu staat. Hoe anders is dat bij Vennegoor Installatie in Weerselo. André Vennegoor is niet zo van het terugkijken en tradities. Dat heeft niets met gebrek aan respect te maken, maar hij kijkt liever naar het nu en de toekomst. Pragmatisch en vooral realistisch. Zeker na een jaar waarin hij vanwege gezondheidsproblemen gedwongen werd om tijdelijk een stapje terug te doen.2. Herfsttintentocht Vasse

Geniet van de prachtige natuur tijdens de Herfsttintentocht Vasse op zondag 16 oktober. De oudste herfstklassieker van Nederland wordt voor de 38e keer georganiseerd door de ondernemersvereniging Vasse- Manderveen en omgeving.


1. Rijssens familiebedrijf Schippers breidt acitiviteiten uit naar Zuna

Het is 1958 als Dieks Schippers in Rijssen een autohandel in Rijssen begint. Het begrip corebusiness bestaat in die tijd nog niet. De vader van de drie broers Nico, Erik en Henk Schippers die in 1993 het bedrijf overnemen, houdt zich daarnaast bezig met het geven van autorijlessen, doet taxiritten en heeft een eigen tankstation. De tijd is nu anders. Henk Schippers is in 2019 uit het bedrijf gestapt, Erik Schippers blijft werkzaam binnen het bedrijf en zus Annette Schippers is werkzaam als controller. Nico Schippers (62)  leidt het bedrijf samen met de nieuwe mede-eigenaar Rutger Dam Wichers (36).


Wil jij jouw bedrijf in 2023 ook in de spotlights zetten in één of meerdere gemeenten? Neem contact op met Brian.

Ondernemersmagazine
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Binnenkort is het zover: de Herfsttintentocht Vasse 2023

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
20/9/2023

“Met onze samenwerking bereiken we meer voor onze klanten”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Marthijn Brink
4 mins
|
Datum:
18/9/2023

Anko Postma benoemd als burgemeester van gemeente Tubbergen

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
15/9/2023

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators