11/3/2024

“Bij ons is alles zo transparant mogelijk, geen onduidelijkheid”

Bij Doldersum BV Sloop- en Handelsbedrijf waait een frisse en innovatieve wind

Jan en Jan Doldersum

“Bij ons is alles zo transparant mogelijk, geen onduidelijkheid”

Bij Doldersum BV Sloop- en Handelsbedrijf waait een frisse en innovatieve wind

E

en familiebedrijf bestaande uit verschillende Jannen is voor sommige klanten soms wat ingewikkeld. “Voor de duidelijkheid hebben we de termen kleine Jan en grote Jan in het leven geroepen”, zegt kleine Jan lachend. De afgelopen twintig jaar heeft het bedrijf volgens hem een beetje stilgestaan. Hoog tijd voor een inhaalslag.

Fotografie: Petra Holland

Transparantie van A tot Z

“Wij zijn niet een standaard schroothandel”, vertelt kleine Jan. Ruim vijfentachtig procent is recycling”, legt hij uit. Naast de recycling hebben ze bij Doldersum een stuk handel. “We handelen voornamelijk in nieuw ijzer. Al jaren bieden we bevestigingsmiddelen en ijzerwaren aan en kopen we partijen en incourante voorraden op. Zo hebben we nu bijvoorbeeld ook gereedschappen, snuisterijen en houtskool te koop.” Bij veel schroothandelaren is de core business schroot. Lachend ligt hij deze opmerking toe: “Het zit natuurlijk in de naam. Je komt met een volle kar schroot, je leegt de kar, krijgt betaald en gaat met een lege kar naar huis. Maar wij zijn niet zoals andere bedrijven. Wat ons uniek maakt is de transparantie. Van A tot Z krijgt de klant inzicht in het proces.” Zodra je de weegbrug oprijdt, zie je gelijk hoeveel je weegt. Op de weegschalen kun je meekijken en bij het afrekenen kun je op een scherm zien of alles goed wordt ingevoerd, gewaardeerd en berekend. “Bij ons is alles zo transparant mogelijk, geen onduidelijkheid.”

Tijd voor vernieuwing

Volgens kleine Jan zijn veel dingen in het bedrijf verouderd. “Daar moet je wat mee doen. Zo heeft het hele pand een opfrisbeurt gehad die past bij de nieuwe huisstijl.” In combinatie met duidelijke signings en een nieuw logo laten de neven zien dat er een nieuwe wind waait. “Ook zijn we bezig met de herinrichting van het terrein. We hebben een stuk grond aangekocht van zesduizend vierkante meter, dat ligt achter het huidige terrein.” Het bedrijf toekomstproof maken, dat is wat de mannen willen. “Alles nog beter kunnen scheiden en verwerken is ons doel, dat brengt allerlei uitdagingen met zich mee. Sommige processen moeten we nu nog uitbesteden aan externe partijen, maar we streven naar uitbreiding in onze eigen processen.” Op die manier kunnen ze bij Doldersum verwerken, recyclen en nóg meer waarde toevoegen aan de keten. “In die zin blijven we uitbreiden, diensten toevoegen en innoveren. Dat biedt kansen en nieuwe mogelijkheden.”

Doldersum BV Sloop- en Handelsbedrijf
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Energieopwekking in eigen beheer, hoe doe je dat?

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
19/4/2024

News Outside Voetbaldag bij KOSC in de meivakantie

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
10/4/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators