24/5/2022

“Van fundering tot dakpan en alles daartussenin”

Bull Bouwmaterialen

Remco Dubbink
Arjen  Maat
Arjen Maat
Vroomshoop | Nederland

“Van fundering tot dakpan en alles daartussenin”

Bull Bouwmaterialen

I

n een tijdperk waar megaconcerns vooral denken aan schaalvergroting en nóg een filiaal aan de rand van een grote stad besloot Hammenaar Remco Dubbink tegen de stroom in te gaan roeien. Zeven jaar geleden startte hij zijn eigen handel in bouwmaterialen. Gewoon aan de Vriezendijk in zijn woonplaats Den Ham. Inmiddels weten bouwbedrijven, ZZP’ers en particulieren Bull Bouwmaterialen prima te vinden.

Remco Dubbink

In de indrukwekkende antracietkleurige bedrijfshal ruikt het naar vers gezaagd hout. Buiten giert stormwind Eunice razend langs de dakplaten. De spanten kraken. Even verderop klinkt het ontspannen gelach van een groepje werklui. Het is bijna weekend. De dampende, zwarte koffie in de knusse bedrijfskantine smaakt zoals koffie ooit bedoeld is. Eigenaar Dubbink (28) gaat er eens even goed voor zitten. Terwijl hij zijn stoel aanschuift valt de oprichter van Bull Bouwmaterialen meteen maar met de deur in huis. “Eigenlijk begon het allemaal met een webshop toen ik zeventien was.”

Jong geleerd

Geboren en getogen Hammenaar Dubbink groeide op in een hecht gezin en deed een opleiding in de installatietechniek. “De handelsgeest zat er toen al wel een beetje in,” weet hij nog goed. “Wat dat betreft was ik een beetje een vreemde eend in de bijt in ons gezin, want de handelsgeest zat niet bepaald in de genen. Toen ik zeventien was begon ik een webshop in handgereedschap en sanitair. Er kwamen bestellingen binnen, ik pakte het in en stuurde het dan naar klanten in het hele land. Hoewel ik toen de smaak al goed te pakken kreeg, miste ik wél de interactie met klanten.”

Ruim zesduizend vierkante meter

Met die interactie kwam het later helemaal goed. Want eind 2015 besloot Dubbink in een leegstaande loods aan de rand van het dorp zijn eigen handel in bouwmaterialen te starten. De geboorte van Bull Bouwmaterialen was een feit. “Dat was hier verderop,” wijst hij naar buiten. “Die loods werd al snel te klein en in 2018 verhuisden we naar onze eigen mooie hal. Op ruim zesduizend vierkante meter bieden we hier onze klanten in feite alles wat je nodig hebt in het bouwproces. Van fundering tot dakpan en alles daartussenin. We groeien gestaag. In het begin kochten we bijvoorbeeld tien zakjes cement in. Tegenwoordig gaat het om een hele vrachtwagen vol.

“We hoeven niet groter, maar we blijven ons wél altijd ontwikkelen”

Eigen vrachtwagen

De klanten van Bull Bouwmaterialen zitten vooral in een straal van zo’n twintig kilometer om Den Ham heen. “Wij leveren veel aan bouwbedrijven en ZZP’ers, maar ook aan hoveniers en particulieren,” legt Dubbink uit. “Wij hebben hier echt alles wat onze klanten nodig hebben. Van hout tot isolatiemateriaal, van gevelstenen tot plaatmateriaal en van sierbestrating tot ijzerwaren. Met onze eigen vrachtwagen kunnen wij de materialen bezorgen op elke gewenste plek. Daarnaast kunnen ze ook bij ons terecht voor vakkundig advies. We weten waar we het over hebben.”

Scherpe prijzen

Sinds de start in 2015 is Bull Bouwmaterialen aan de Vriezendijk in Den Ham uitgegroeid tot een betrouwbare partner met een bijzonder ruim assortiment aan absolute kwaliteitsproducten. Remco Dubbink is niet iemand die zichzelf snel op de borst slaat, maar hij weet wél waarom zijn klanten steevast blijven terugkomen. “Wij zijn relatief klein en flexibel,” legt hij uit. “We kennen onze klanten persoonlijk en weten waar ze behoefte aan hebben. We leveren snel, geven een eerlijk advies en hebben ruime voorraden. Bovendien bieden we onze klanten echt scherpe prijzen.”

Noaberschap

Of het starten van zijn eigen bedrijf lijkt op tegen de stroom inroeien? Dubbink schudt zijn hoofd. “Eigenlijk niet,” klinkt het resoluut. “Mensen in deze regio zitten vaak helemaal niet zo te wachten om hun spullen bij zo’n enorm bouwmaterialenconcern te halen. Daar ben je meer een nummer. Bij ons zeker niet. En wij vinden de lokale binding superbelangrijk. Wij steunen het verenigingsleven in het dorp en sponsoren bijvoorbeeld heel veel. Samen doen we mooie dingen voor de lokale gemeenschap. Dat noaberschap vind ik enorm belangrijk. Mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren."


“We kennen onze klanten persoonlijk en weten waar ze behoefte aan hebben”

Twaalf uur per dag

Behalve het bieden van een ruim assortiment en persoonlijke aandacht, biedt Bull Bouwmaterialen nog meer. “Want daarmee ben je er niet,” legt Dubbink uit. “Wij staan ook bekend om onze goede service en kennen ruime openingstijden. We zijn twaalf uur per dag open. Van 7.00 uur ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds. We leveren bovendien waar je maar wilt, kunnen alles op de gewenste maat zagen en in onze drive-through rijd je aan de ene kant met een lege kar naar binnen en aan de andere kant met je bestelling weer naar buiten. We helpen zelfs met inladen. En heb je geen kar? Leen dan onze leenaanhanger!”

Blijven ontwikkelen

De zaken gaan goed en de vaste klantenkring breidt zich meer en meer uit. Toch is groei van het bedrijf geen doel op zich. “Nee, daar gaat het ons niet primair om,” stelt Dubbink. “We willen met elkaar werken aan de toekomst van dit mooie bedrijf. Zo zijn we op dit moment bezig met een eigen bouwshop aan de voorkant van onze hal. Daar gaan we onze ijzerwarenafdeling uitbreiden, maar je kunt er straks ook terecht voor pvc, gereedschap, lijmen en kitten. We hoeven niet groter, maar we blijven ons wél altijd ontwikkelen.”

Bull Bouwmaterialen
Vriezendijk 51, 7683 PL, Den Ham
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bouwbedrijf Webbink: “Bouwen is een feestje”

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
4/7/2022

Hoe maak je een hybride (thuis)werkplan?

Door:
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
4/7/2022

Samen Tot De Nek In De Drek

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
4/7/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators