4/10/2023

‘Hé, daar heb je de Hypotheekman!’

Koppelman Uw Hypotheekman

Rutger Koppelman
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

‘Hé, daar heb je de Hypotheekman!’

Koppelman Uw Hypotheekman

H

ypotheekadviseur is niet bepaald het meest aantrekkelijke beroep dat je je kunt voorstellen, toch? Zomaar een eerste vraag aan Rutger Koppelman, die sinds 1 april dit jaar met zijn eigen hypotheekshop gevestigd is aan het Westeinde in Vriezenveen. “Die vraag kun je stellen”, zegt Rutger, “maar geloof me, het is prachtig werk. Wat is er nou mooier dan mensen verder te helpen bij de belangrijkste beslissingen in hun leven, om mensen blij te maken?” En dat meent hij. Dat zie je aan zijn enthousiaste, goedlachse en belangstellende uitstraling. Hij zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt. “Persoonlijke betrokkenheid is de pijler onder mijn advieswerk. Ik probeer dicht bij mijn klanten te staan en meteen vertrouwen te geven.”

Rutger Koppelman - Uw Hypotheekman


Rutger is een echte Vriezenvener. Hij werd er in 1989 geboren en nu woont hij er met zijn vrouw Linda en drie kinderen Naomi, Thomas en Mirthe, dicht bij zijn kantoor. Voordat hij voor zichzelf begon, werkte hij ruim dertien jaar als financieel adviseur bij de Rabobank. “Ik heb daar een goede tijd gehad en ik heb er ontzettend veel geleerd. Maar toen dit pand bij mijn schoonouders vrij kwam heb ik de stap naar het zelfstandig ondernemerschap genomen. Ook om meer lokaal betrokken te zijn én het leek me enorm leuk om te doen. En ik moet nu, na ruim een half jaar, zeggen dat het ook écht leuk is!” In zijn kantoor zat eerst de kapsalon van zijn schoonouders, die met hun Barbershop Schipper verhuisd zijn naar de voorkant van het pand.

Fotografie: Jan-Thijs Vlaskamp


Meteen vol van start gaan

“Natuurlijk was het in het begin spannend”, zegt Rutger, “maar ik heb me daar niet door laten leiden. Dat wil ik startende ondernemers ook meegeven: begin meteen met volledige overgave en zorg dat je bedrijfsmatig alles snel en goed op de rit hebt. Zo heb ik zelf eerst gezorgd voor een goede overzichtelijke website. Met de complimenten aan plaatsgenoot Jouke Zomer van Monolith opportunity creators. Uiteraard heb ik ook de social media opgezet en adverteer ik daar op, maar ik maak ook fysiek reclame. Zo adverteer ik in de lokale krant, deel ik flyers uit of laat deze bezorgen. Het gaat erom dat je meteen goed zichtbaar bent en dat mensen je herkennen. En dat gebeurt ook. Zo hoor ik regelmatig als ik ergens binnen kom ‘Hé, daar heb je de Hypotheekman!’. Leuk toch?”


Veel mogelijk, ook voor startende ondernemers

Over startende ondernemers gesproken: ook voor die doelgroep kan Rutger veel betekenen. Rutger: “Wat veel startende ondernemers niet weten is dat er voor hen ook mogelijkheden zijn om een hypotheek te krijgen. Hetzelfde geldt wanneer je in loondienst bent en nog geen vast contract hebt. In het algemeen geldt trouwens dat er meer mogelijk is dan je denkt. Daarbij kan er sprake zijn van verschillende situaties, namelijk de aankoop van een woning, verduurzaming van een woning, doorstromen of verhuizen, het oversluiten van een hypotheek, een tweede woning aankopen, een hypotheek ophogen, enzovoorts. Kom gerust langs voor een gratis oriëntatiegesprek. Ik breng dan de mogelijkheden in beeld die passen bij de wensen en plannen en dan gaan we aan de slag om een passende hypotheek te vinden. Het voordeel dat ik mensen bied, is dat ik hypotheken kan aanbieden van veel verschillende geldverstrekkers, waarbij ik rekening houd met de hoogte van de hypotheekrente, de voorwaarden en productinformatie van de geldverstrekker. Daarin sta ik volkomen onafhankelijk.” Voor een gedegen advies - waarbij nog veel meer komt kijken, zoals belastingtechnische zaken en verwijzingen naar notariële zaken, de bouwkundige keuring, een bouwdepot, een taxatierapport, een bankgarantie - maakt Rutger gebruik van zijn jarenlange ervaring en kennis. Zijn kunde wordt bekrachtigd door het feit dat hij sinds 2020 erkend Hypothecair Planner is. “En vanzelfsprekend kan ik ook de benodigde verzekeringen rond en om een hypotheek regelen.” En niet onbelangrijk: Rutger hanteert lage tarieven, die heel transparant op de website staan vermeld.

“Voor startende ondernemers zijn er ook mogelijkheden om een hypotheek te krijgen”


Prachtige boordelingen

In het eerste half jaar heeft Rutger met zijn hypotheekshop al een flinke klantenkring opgebouwd. En die zijn tevreden, blijkens bijvoorbeeld reviews op www.advieskeuze.nl. De volgende beoordeling zegt eigenlijk alles: ‘“Rutger heeft onze toch wel wat ingewikkelde casus bijzonder professioneel en snel tot een mooie oplossing gebracht. Hij is naast dat hij vakman is ook nog eens heel plezierig in de omgang . Hij reageert vriendelijk, duidelijk en ook nog eens snel, per mail, whatsapp of gewoon bij hem op kantoor. Hij weet gewoon veel en is absoluut niet alleen voor de standaard hypotheek, maar leg hem ook gerust wat ingewikkelde vraagstukken voor: schrikt hij niet van. Sterker nog: dan zie je zijn professionaliteit naar de oppervlakte komen. Een absolute aanwinst voor Vriezenveen en de regio!’ Zo’n mooie waardering, daar doe je  het voor. En, als laatste vraag aan Rutger: waar geniet je naast je werk nog meer van? “Met name van leuke dingen doen met vrienden, familie en vooral mijn gezin. Ik ben een echte papa-man.”

Koppelman Uw hypotheekman
Westeinde 386, 7671 CN Vriezenveen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Energieopwekking in eigen beheer, hoe doe je dat?

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
19/4/2024

News Outside Voetbaldag bij KOSC in de meivakantie

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
10/4/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators