30/5/2023

“Heb vertrouwen in jezelf, dan kom je er wel!”

Vennegoor Kleinmetaal

Ben Vennegoor
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

“Heb vertrouwen in jezelf, dan kom je er wel!”

Vennegoor Kleinmetaal

V

ennegoor Kleinmetaal is een jong bedrijf, gespecialiseerd in het toeleveren van machineonderdelen tot aan stalen frames voor interieurbouw. “Ook plaatwerk doen we veel en lasersnijden met onze nieuwe machine”, vertelt Ben Vennegoor trots. Ben (36) is geboren en getogen in Weerselo en gelukkige echtgenoot en vader van drie kinderen. Hij startte in 2010 Vennegoor Kleinmetaal, wat een vrij riskante keuze was, want er heerste toentertijd een economische crisis, maar Ben vertelt me dat hij nooit meer anders zou willen en ondernemen de beste keuze ooit was!

Dat Ben besloot om voor zichzelf te beginnen, is eigenlijk niet zo gek. “Ik kom uit een ondernemersfamilie, dus het ondernemen is me met de paplepel ingegoten. Eerst heb ik een aantal jaar in een ander metaalbedrijf gewerkt en geleerd, en toen dacht ik: dit kan ik ook zelf! Natuurlijk komen er als ondernemer wel andere dingen bij kijken die je, als je voor een baas werkt, niet hoeft te doen, zoals administratieve zaken. Dit vind ik zelf prima om te doen én ik heb een fantastische vrouw die mij hierin ondersteunt. Wat wel zo is, is dat je als ondernemer geen negen tot vijf baan hebt en ’s avonds vaak nog doorgaat. Maar dat wist ik van te voren; het was bij ons thuis vroeger ook normaal dat mijn ouders ’s avonds werkten en ik ben als kind nooit wat tekort gekomen. Zo komen mijn drie kinderen volgens mij ook niks te kort!”


Erkend leerbedrijf

In het bedrijf, waar inmiddels acht fulltimers en zeven oproepkrachten en stagelopers werken, hangt een gemoedelijke familiesfeer, vertelt Ben. “Iedereen werkt hier met veel plezier. We zijn een erkend leerbedrijf en ik vind het dan ook zeer belangrijk om de jeugd goed op te leiden. En meestal, als het goed bevalt en het klikt van twee kanten, blijven de jongens in dienst. De jongens komen van het SMEOT in Hengelo of het ROC van Twente via de opleiding werktuigbouw.”

Fotografie: Frank Visschedijk


Producten van RVS, aluminium en staal

Bij Vennegoor Kleinmetaal worden allerlei soorten producten gemaakt. Producten van RVS, aluminium en staal. Maar ook voor het uitwerken van ideeën, het maken van werktekeningen (3D Solid Works), deskundig advies over materiaalkeuze of afwerking kun je bij Vennegoor Kleimetaal terecht. “We maken niet een vast product. Het is erg verschillend en ligt er net aan wat de klant vraagt. Bijvoorbeeld van drinkbakken voor het vee in een stal tot aan luifels boven een bar in de horeca. Maar ook machineonderdelen voor de voedselindustrie maken wij. Het kan alle kanten op”, vertelt Ben.


Risico’s nemen en lef hebben

Bij ondernemen hoort risico’s nemen en lef hebben, gaat hij verder. “Ik neem de nodige risico’s, ook in moeilijke en onzekere tijden. Zo begon ik in 2010 met ondernemen terwijl er een recessie gaande was. En vorig jaar was investeren economisch gezien misschien ook niet de meest handige tijd. Maar toch hebben we gekozen om te investeren in een nieuwe lasersnijmachine. Daarmee investeren we niet alleen in de machine zelf, maar creëren we ook werkgelegenheid én houden we het voor de jongens in de werkplaats uitdagend. En door het aanschaf van deze machine kunnen we ook meer klanten bedienen. Vier belangrijke componenten, vind ik zelf.”


Heb vertrouwen en wees jezelf

“Iets dat ik andere jonge ondernemers zou willen meegeven? Doe wat je leuk vindt en waar je goed in bent! Je kunt alles bereiken wat je wilt, door hard te werken, maar vooral door vertrouwen te hebben in jezelf en zelfverzekerd te zijn. Dan komt het allemaal goed!”, aldus Ben.


Benieuwd wat Vennegoor Kleinmetaal voor jou kan betekenen? Bekijk dan eens de websites  www.vennegoorkleinmetaal.nl en www.rvswastrog.nl


Vennegoor Kleinmetaal
Gunnerstraat 23, 7595 KD, Weerselo
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Binnenkort is het zover: de Herfsttintentocht Vasse 2023

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
20/9/2023

“Met onze samenwerking bereiken we meer voor onze klanten”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Marthijn Brink
4 mins
|
Datum:
18/9/2023

Anko Postma benoemd als burgemeester van gemeente Tubbergen

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
15/9/2023

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators