17/1/2023

“Het internet wordt weer leuker met low-code!”

CleverMellow

Jan-Willem Wessels en Niels Bakhuis

“Het internet wordt weer leuker met low-code!”

CleverMellow

T

wee jonge mannen met een ambitie: meer mogelijkheden voor je website, met minder code. Niels Bakhuis en Jan-Willem Wessels vormen samen CleverMellow. ‘Clever tools to keep the process mellow.’ Ze werken daarbij met no-code en low-code tools. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het dus juist niet.Niels Bakhuis zit in het kantoor van CleverMellow. Net als op de website zie je hier veel zwart en groen, gecombineerd met industriële details. Hij is als digital designer en developer verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering en voor de grafische interactie. Jan-Willem Wessels is motion designer en visual developer. Zo maakten ze steeds vaker gebruik van elkaars talenten. “We werken al enkele jaren samen en deelden zelfs een kantoor, maar we hebben dit jaar officieel de stap gezet om CleverMellow te starten.”

Jan-Willem Wessels (links) en Niels Bakhuis.

Sneller en beter

Mooiere websites met minder gedoe. Dat is de basis van CleverMellow. Jan-Willem schuift aan bij het gesprek. Hij legt uit waarom en hoe ze echt anders werken dan de meeste websiteontwerpers. “Er zijn vaak te veel partijen betrokken bij je website. Dat kost tijd en geld. Wij vonden dat dit anders moest kunnen en verzorgen zowel het ontwerp als de uitvoering. Op die manier waarborgen we de esthetiek en jouw merkuitstraling. Door te werken met een minimum aan code is de doorlooptijd sneller, met maximale mogelijkheden voor je website!”


Low-code of no-code

Hoe zit dat nou precies, die low-code? Jan-Willem legt uit: “Websites worden vaak geschreven in code, dat kost veel tijd. Maar met een vooraf geprogrammeerde standaard lever je in op mogelijkheden en uiterlijk. Wij willen allebei!” Niels vult aan: “Door te werken met slimme tools, zoals Webflow, bouwen we je website precies zoals jij dat wilt. Zonder ingewikkelde codes, dus sneller, maar met eindeloze mogelijkheden, zoals interactieve graphics en animatie. Ten slotte is je website veel makkelijker in het gebruik. Webflow is een soort WordPress 2.0. Makkelijk om mee te werken, maar met veel meer mogelijkheden.” Het is niet zo dat ze helemaal zonder code werken. “Zonder code ben je beperkt tot bestaande onderdelen. Door zo’n twintig procent code toe te voegen, krijgt je website een laatste polish. Dat maakt het af. Low-code maakt ons flexibel en geeft onbeperkte mogelijkheden. We durven wel te stellen dat 2023 het jaar van Webflow wordt. Low-code heeft de toekomst, let maar op.”


“Je online identiteit moet naadloos matchen met je offline merkbeleving”

Online en offline merkbeleving

Jan-Willem vertelt enthousiast waarom Motion design zo belangrijk is voor een website. “Het geeft je website een levendig en tastbaar gevoel. Motion design trekt de gebruiker in je website en is daarom een onmisbaar onderdeel van onze webdesign en -ontwikkeling.” Niels gaat verder: “Wij vinden dat je online identiteit naadloos moet matchen met je offline merkbeleving. Met onze achtergrond in digital design en het gebruik van low-code biedt jij een pixel-perfect visuele ervaring aan je klant.”


Je website leuker en beter

De websiteontwikkeling wordt op deze manier een stuk prettiger en overzichtelijker voor de klant. “Het werkt gewoon een stuk relaxter, Mellow dus. Ook voor ons!” benadrukt Niels. “We zijn de helft minder tijd kwijt aan het ontwikkelen en werken dus een stuk sneller. Of we kunnen die gewonnen tijd besteden aan design en animatie. Daar wordt je website nog leuker van! Voor jezelf en voor je klanten.” Jan-Willem lacht: “Het internet wordt weer leuker met low-code!” Niels beaamt dat. “Met Webflow kunnen we eindeloze ideeën realiseren. En natuurlijk gaan we verder dan leuk. We focussen ons ook op de vindbaarheid, SEO en responsiviteit.”

“We gaan voor mooiere websites met minder gedoe”

Focus op Twente

CleverMellow heeft een brede klantenkring. “Een mooi voorbeeld is Asito. voor hen hebben we meegedacht in de merkpropositie en de website compleet vernieuwd. Maar we werken ook samen met kleine en lokale bedrijven, zoals een recent project bij Innovisions.” Ze focussen zich voornamelijk op Twente. “We werken door heel Nederland en hebben ook internationale opdrachten, maar we zien potentie in Twente! Creativiteit! Je merkt dat mensen graag met ons samenwerken door de Twentse nuchterheid. Dat we doen wat we beloven. We zullen dan ook niet snel uit Twente vertrekken.”

Fotografie:Petra Holland


CleverMellow
Brugstraat 11 Unit 2.1.5, 7607 XJ Almelo
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Energieopwekking in eigen beheer, hoe doe je dat?

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
19/4/2024

News Outside Voetbaldag bij KOSC in de meivakantie

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
10/4/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators