29/10/2021

Impacter Twenterand Project gaat van start

Impacter Twenterand Project

Jedidja Berkhof
O

p 1 maart is in Twenterand het Impacter Twenterand project gestart. Jongeren tussen de 14 en 27 kunnen door deel te nemen inzicht krijgen in hun vaardigheden en talenten. Ze vergroten zo hun zelfvertrouwen en kunnen op een praktische en mooie manier kennis maken met ondernemen, (Twenterandse) bedrijven, het werkveld en mogelijkheden om iets terug te doen voor de maatschappij door zich in te zetten voor stichtingen en goede doelen.

“Het mooiste van Impacter Twenterand is dat jongeren aan de slag kunnen met hun eigen ideeën” vertelt Jedidja Berkhof, die als jongerencoach betrokken is bij het project. “Maar hebben ze geen idee wat ze willen, dan kunnen wij ze helpen ontdekken wat ze graag willen gaan doen. De jongeren die zich tot nu toe al aangemeld hebben zijn divers. Dat is mooi voor ons. Want voor iedereen wordt er een maatwerktraject gestart. Wij gaan proberen deuren voor de jongeren te openen, die anders niet zo makkelijk open gaan.”

“Een aantal jongeren weet precies wat ze willen. Die jongeren ondersteunen wij bij de uitwerking van hun ideeën met bijvoorbeeld coaching en we proberen ze in contact te brengen met ondernemers of instanties die hen verder kunnen helpen hun ideeën te verwezenlijken. De jongeren die graag iets willen doen, maar nog niet goed weten wat precies, helpen wij op weg naar een goed idee. Jongeren die wel iets willen doen maar geen idee hebben waar ze moeten beginnen, starten vooraan in ons traject van coaching en ideeënontwikkeling.” zegt Daniëlle Bijenhof, die zich namens ZorgSaam Twenterand bezig houdt met de marketing van het Impacterproject.

We gaan met de jongeren in gesprek en kijken dan wat de jongeren drijft om samen te zien waar de mogelijkheden liggen om hun talenten te ontwikkelen. Misschien willen ze leren hoe ze een goede website moeten bouwen. Gymdocent of politicus worden. Leren lassen of meubels maken, zijn ook mooie voorbeelden. Maar denk ook aan natuurbeheer en onderhoud. Eigenlijk is alles mogelijk.

“Hiervoor zijn we wel op zoek naar Twenterandse ondernemers die ons willen ondersteunen of een vraagstuk bij ons willen uitzetten waar jongeren mee aan de slag kunnen,” voegt Jedidja toe. “We zijn al met meerdere ondernemers in gesprek. Maar zoeken nog meer bedrijven om ons netwerk uit te breiden. Dit doen we ook door contact te zoeken met ondernemersverenigingen en we zoeken naar mogelijkheden om jongeren aan elkaar te koppelen om projecten samen uit te voeren. Want, wanneer de één goed is met de handen en een ander een website kan bouwen, is dat natuurlijk een perfecte combinatie. Daarnaast gaan onze collega’s Sophie en Laureen ook nog met het ImpacterLab bezig, waarin zij samen met ondernemers cursussen en workshops aanbieden voor de jongeren. “Ik kan zo wel een mooi voorbeeld noemen,” zegt Daniëlle. “Stel je voor dat jij jouw nieuwe project wilt presenteren. Dan is een cursus presenteren wel erg handig. We helpen de jongeren de volgende stap te zetten door ze voorwaarden te bieden, waardoor hun idee werkelijkheid kan worden.”

Wij komen graag in contact met bedrijven die willen bijdragen aan ons project of een vraagstuk hebben voor jongeren. Ook komen wij graag in contact met meerdere jongeren die een traject met ons willen aangaan om hen te helpen ideeën te ontwikkelen en uit te werken in concrete situaties.

Jongerencoach Jedidja Berkhof - Impacter Twenterand

Impacter Twenterand

Het Impacterproject heeft in Twenterand een looptijd van twee jaar. Jongeren die zich aanmelden krijgen tachtig uur tijd aan deelname. Je neemt vrijwillig deel en kunt dus zelf plannen wat je met deze tachtig uur gaat doen. Aan het eind van het traject krijg je een certificaat dat aantoont dat je het traject succesvol hebt afgerond. Opgave kan via een mail naar Jedidja Berkhof, jberkhof@zorgsaamtwenterand.nl.

Impacter Twenterand
Burgermeester Koetjestraat 2, 7681 ZP, Vroomshoop
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Column Arjen Maat: Groen

Door:
Arjen Maat
|
Fotografie:
Petra Holland
3 min
|
Datum:
24/1/2022

How to Start-up Pt.2: Doe je huiswerk goed!

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Petra Holland
6 min
|
Datum:
24/1/2022

Wil jij werken voor onze Ondernemersmagazines?

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
18/1/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Twenterand bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Jeroen Kunst | leef marketing
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators