30/5/2023

Jong gebruikte auto’s, hoogwaardige kwaliteit!

Autobedrijf Heisterkamp/Wiefferink

Peter Wiefferink
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

Jong gebruikte auto’s, hoogwaardige kwaliteit!

Autobedrijf Heisterkamp/Wiefferink

A

utobedrijf Heisterkamp/Wiefferink heeft een lange geschiedenis. Het bedrijf Heisterkamp werd namelijk in 1920 opgericht en werd in 1991 overgenomen door Johan Wiefferink, die in 1985 zijn bedrijf Wiefferink was gestart in Ootmarsum. En zo rolden de broers Peter en Christiaan Wiefferink in het vak. “We zijn opgegroeid met auto’s en dit werd net als bij onze ouders, ook onze passie”, vertelt Peter enthousiast. Sinds 2022 is het een full-service autobedrijf, met een groot aantal jong gebruikte auto’s, van hoogwaardige kwaliteit. Peter neemt me mee in zijn wereld en de mooie, groeiende autozaak.


“Wij zijn een familiebedrijf, gespecialiseerd in jong gebruikte auto’s. Dus auto’s tot maximaal één tot anderhalf jaar oud. Het liefst jonger. Deze auto’s importeren wij vanuit heel Europa. En ook voor een nieuwe auto kun je bij ons terecht. We zijn op de Duitse markt georiënteerd, maar dat wil niet zeggen dat we andere merken niet importeren en verkopen. Denk bijvoorbeeld aan de merken Audi, Seat, Skoda en Volkswagen; die zie je veel in Ootmarsum bij Heisterkamp. En in Denekamp bij Wiefferink vind je Toyota, Opel, Ford, Peugeot en Renault bijvoorbeeld. Als de auto’s maar jong gebruikt of nieuw zijn. We leveren jaarlijks zo’n 2000 auto’s”, legt Peter uit.


Iedereen is trots

Christiaan deed in 2002 zijn intrede in het bedrijf en Peter in 2007. Toen met tien medewerkers in dienst, maar inmiddels enorm gegroeid. “We gaan nu richting de dertig vaste medewerkers en daarnaast ook ongeveer twintig parttime medewerkers. En waar ik erg trots op ben, is dat de medewerkers net zo trots zijn op het bedrijf als wij. Ze blijven bij ons omdat ze plezier hebben in hun werk en ik denk dat vooral de sfeer in het bedrijf enorm belangrijk is. We zijn een grote familie samen,” zegt Peter.

Fotografie: Frank Visschedijk


Verschuiving naar elektrisch

Door alle overheidsmaatregelen die zijn gesteld, waaronder de CO2-reductie, is een snelle verandering naar elektrische mobiliteit te zien. Momenteel heeft Nederland een wagenpark van negen miljoen auto’s, waarvan 350.000 elektrisch. “Ik verwacht dat dat gaat verschuiven naar zeventig procent elektrisch en dertig procent benzine, diesel of waterstof. En om daar goed op in te kunnen spelen zijn investeringen nodig. Zo hebben we vorig jaar alle monteurs een opleiding gegeven, bestaande uit zeven cursusdagen. En niet alleen onder de auto’s. Wij hebben twee maand geleden het bedrijf Harberink in Denekamp overgenomen, gespecialiseerd in elektrische fietsen. Dus deze voegen we nu ook toe aan ons concept.  


Passie volgen, doorzetten en uren maken

“Mijn advies voor andere (potentiële) ondernemers? Volg je passie en maak uren. En blijf doorzetten, ook wanneer het moeilijk wordt. Zo hadden mijn broer en ik het niet makkelijk toen wij het bedrijf overnamen en ons specialiseerden in jong gebruikte auto’s. Dat ging echt niet over rozengeur en maneschijn. Het duurde erg lang voordat we de gestelde doelen hadden bereikt. Maar met veel doorzettingsvermogen kom je er! En op de juiste momenten op de juiste vraag inspelen. De markt verandert continu; het inspelen daarop zijn wij als bedrijf goed in, waardoor we als bedrijf blijven groeien. Dat geeft mij veel voldoening!”


Kom werken bij dit mooie bedrijf!

“We zoeken eigenlijk altijd mensen en hebben verschillende soorten vacatures; mensen voor bij de receptie, de verkoop en de werkplaats bijvoorbeeld. We zijn voortdurend op zoek naar stagiaires, die altijd kunnen blijven, wanneer het van beide kanten bevalt. Meestal is dat zo. Ze krijgen dan een Bosch Carservice opleiding voor in de werkplaats. En nu we de elektrische fietsen hebben toegevoegd, zoeken we dus ook naar fietsmonteurs. Dus wanneer je geïnteresseerd bent: neem een kijkje op de website of kom bij ons langs om de sfeer te proeven!”, aldus Peter.

Autobedrijf Heisterkamp B.V.
Eerste Stegge 8,7631 AE Ootmarsum
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Binnenkort is het zover: de Herfsttintentocht Vasse 2023

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
20/9/2023

“Met onze samenwerking bereiken we meer voor onze klanten”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Marthijn Brink
4 mins
|
Datum:
18/9/2023

Anko Postma benoemd als burgemeester van gemeente Tubbergen

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
15/9/2023

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators