25/8/2022

Leerlingen kwamen voelen, proeven, ruiken en meehelpen op de werkvloer

Een geslaagd BGT Talent Event

Marleen Peddemors
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

Leerlingen kwamen voelen, proeven, ruiken en meehelpen op de werkvloer

Een geslaagd BGT Talent Event

S

terk Techniek Onderwijs is hét platform waar technische bedrijven en leerlingen bij elkaar worden gebracht. Bijvoorbeeld tijdens het BGT Talent Event. STO is een samenwerking tussen het ministerie van OCW, Stichting Platforms vmbo (SPV) en Platform Talent voor Technologie (PTvT). Het doel van STO is werken aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk techniek onderwijs. Marleen Peddemors, docent en stagecoördinator op het Sg Canisius in Tubbergen en kartrekker van STO, vertelt over het belang en succes van Baanbrekend Leren.

“We willen scholen en het bedrijfsleven bij elkaar brengen, om zo leerlingen te enthousiasmeren voor en door techniek. Door ze het te laten ervaren. Maar ook om het bedrijfsleven te helpen; ondernemers de mogelijkheid bieden om zich te laten zien. Veel bedrijven willen graag dat kinderen die nu op school zitten in de gemeente blijven werken; daar draagt Baanbrekend Leren aan bij. Op een leuke manier de leerlingen echt te laten meedoen in het bedrijf om zo hun talent te ontdekken. We zijn druk bezig met de bedrijven om te kijken op welke manier dat het beste kan; dat is soms best lastig”, aldus Marleen Peddemors.

Marleen Peddemors, docent en stagecoördinator op het Sg Canisius in Tubbergen en kartrekker van STO. | Fotografie: Ben Haarhuis

BGT Talent Event

Een mooie manier om leerlingen en bedrijven te verbinden is het BGT Talent Event dat in juni heeft plaatsgevonden. Dit was een event voor kinderen van groep 7 en 8 en leerlingen van het voortgezet onderwijs. Het doel was om die leerlingen en hun ouders een goed beeld te geven van wat het onderwijs en bedrijven in Tubbergen te bieden hebben. Hiervoor werden drie hotspots gecreëerd: Het Canisius, bedrijventerrein de Haar in Tubbergen en de nieuwbouwlocatie van Bistro de Kruidentuin in Geesteren. Veel verschillende bedrijven waren hierbij betrokken; kinderen konden daar op ontdekkingstocht konden gaan.

Kinderen waren happy en enthousiast

Het was een groot succes met veel positieve reacties van zowel ouders als kinderen. “Ik liep zelf ook rond op het bedrijventerrein en hoorde op een gegeven moment een jongentje tegen een vriendje zeggen: ‘ben jij al op het Canisius geweest? Daar moet je echt naar toe hoor! Daar kun je een discobal maken!’. Ja, dat is geweldig, daar doen we het voor. Het werd door ouders ervaren als een leuk uitje met het gezin. Echt super, want dit is precies hoe we het bedoeld hebben!”, vertelt Marleen enthousiast.

Open je deuren en draag bij aan de toekomst

“Ik ben de bedrijven in Tubbergen en omstreken erg dankbaar voor hun inzet; we hebben best veel van ze gevraagd voorafgaand en tijdens het event. Drie dagen de deuren open met kinderen over de vloer, iets waar ze geen ervaring mee hebben. Dat was best even zoeken en het kostte veel energie. Maar ze kregen ook veel energie van de kinderen terug. Dat was prachtig om te zien. En zonder de bedrijven hadden we dit niet kunnen neerzetten. Ik zou andere ondernemers dus zeker willen aanmoedigen om ook eens hun deuren te openen voor kinderen. Dit kan door een ‘open’ dag, stageplekken aanbieden maar ook door bijvoorbeeld een hybride instructeur op school te laten komen om te vertellen of een onderdeel van een keuzevak te laten toetsen in het bedrijf. Zo dragen ze bij aan een positief beeld van werken in en met techniek voor de leerlingen en dragen ze een steentje bij aan de toekomst!”

Sterk Techniek Onderwijs
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Wil je als bedrijf écht bloeien?

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
4 min
|
Datum:
5/10/2022

‘Zolang je je hart volgt, kom je daar waar je moet zijn’

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
27/9/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators