17/12/2021

“We moeten de juiste, innovatieve keuzes blijven maken”

Loogisch

Erik Masselink, Frank Pikkemaat en Henry Loohuis
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

“We moeten de juiste, innovatieve keuzes blijven maken”

Loogisch

E

igenaar Henry Loohuis van Loogisch heeft een stapje terug gedaan. Althans, bij de vestiging in Fleringen. Henry gaat zich focussen op Loogisch GmbH in Bocholt, die in 2019 is opgericht. “In Duitsland valt nog een hoop te winnen op het gebied van telefonie, daarin lopen ze ver achter,” zegt hij. De operationele taken in Fleringen zijn overgenomen door Frank Pikkemaat, die de afdeling Beveiliging en Domotica leidt, en Erik Masselink, die de leiding heeft over afdeling Communicatie en IT.

“Het is een mooie uitdaging om onze kennis en ervaring over te brengen naar Duitsland,” vervolgt Henry. “Het ontbreekt daar echter aan kennis op het gebied van cloud telefonie. Er is daar voor ons veel te winnen.”

Even voorstellen

Erik Masselink werkt al 26 jaar bij Loogisch (tot april 2019 heette het bedrijf Loohuis communicatie & beveiliging), eerst als projectleider en later als salesmanager. Hij is 52 en woont met zijn vrouw en drie kinderen in Albergen. Naast zijn drukke zakelijke bezigheden heeft hij nog tijd voor zijn sportieve hobby’s fietsen en bergbeklimmen. Frank Pikkemaat was van 2008 tot 2012 bij Loogisch in dienst als projectleider, werkte daarna een aantal jaren elders en ging in 2016 na enkele omzwervingen opnieuw bij Loogisch aan de slag, maar toen als teamleider en salesmanager. Evenals Erik houdt Frank (48) ook van fietsen, hij is een echte carnavalsliefebber en het is voor hem een hobby om te klussen in en rond zijn boerderij in Klein Agelo waar hij met zijn vrouw en vier kinderen woont.

V.l.n.r.: Erik Masselink, Frank Pikkemaat en Henry Loohuis.

Uitdagingen

Gevraagd naar de belangrijkste uitdagingen die Loogisch in het vooruitzicht heeft, antwoordt Frank: “Een grote opgave is en blijft het vinden van goed personeel, vooral monteurs, onder meer door het almaar verder opschalen naar nieuwe technologieën. Er zijn steeds meer nieuwe IT-oplossingen nodig. Kijk alleen al naar wat er vanwege corona aan nieuwe behoeftes is bijgekomen, zoals het monitoren van ventilatie op scholen en de verdere ontwikkeling van toegangscontrolesystemen.” Erik: “Daarnaast moeten we voortdurend alert blijven op de snelheid waarmee de markt beweegt. We moeten de juiste strategische keuzes blijven maken, waarbij integratie van communicatiemiddelen een belangrijk aandachtsveld is. We kunnen gerust stellen dat we bij Loogisch in het algemeen wel de juiste, innovatieve keuzes hebben gemaakt. Zo waren wij een van de eerste telecombedrijven in Nederland die vanuit de cloud ging werken.”

“We moeten voortdurend alert blijven op de snelheid waarmee de markt beweegt”

Innovatiehub

Zoals gezegd is personeel een blijvend punt van aandacht. Daarom zijn we blij dat we medeoprichter zijn van Innovatiehub Tubbergen, waarmee we een mooie tool in handen hebben om jonge talenten uit de regio met ons te laten kennismaken en hopelijk aan ons te binden.

Zorgtechnologie

Wie er dan voor kiest om bij Loogisch aan het werk te gaan, kan rekenen op een interessante en uitdagende baan die altijd dynamisch is. Een voorbeeld daarvan is een betrekkelijk nieuwe BV, zorgtechnologie, die naast Beveiliging en Domotica, Communicatie en IT en Loogisch GmbH de vierde BV is binnen Loogisch en als initiatief van Erik in 2019 van de grond kwam. Erik: “De uitstroom van studenten uit zorgopleidingen wordt minder, terwijl het aantal ouderen en de vraag naar nieuw zorgpersoneel toenemen. Daar springen wij op in door technologieën te bedenken waardoor zorgpersoneel efficiënter kan werken. Denk aan intelligente camera’s en slimme alarmeringssystemen waarmee digitale rondes over een afdeling kunnen worden gelopen. Met onze beide bedrijven samen kunnen we fungeren als one-stop-shop voor de zorgmarkt en hebben daarmee een unieke positie in de markt. Al eerder waren we gevraagd om deel te nemen aan de Technologie & Zorg Academie, die begeleiding biedt bij bewustwording, acceptatie en adoptie van zorgtechnologie in de praktijk. Een van de belangrijkste taken die we nu hebben, is om deze zorgafdeling binnen Loogisch tot een succes te maken. “Dat vertrouw ik Frank en Erik honderd procent toe,” besluit Henry.

Goede doelen

Henry Loohuis heeft drie kinderen, van wie de jongste beperkt is. “Daarmee is meteen de link gelegd met Stichting Kans voor een Kind, die wensen vervult van kinderen die het door ziekte of een andere oorzaak niet gemakkelijk hebben. Omdat ik goed aanvoel wat lijden voor kinderen kan betekenen, ben ik altijd begaan geweest met Kans voor een Kind, bijvoorbeeld door meerdere keren een kavel te kopen tijdens de jaarlijkse veiling. Daarnaast zijn mijn vrouw en ik betrokken bij Mooi Leven Huis Tubbergen, een concept waarbij een eigen woon- en werkplek wordt opgezet voor zo’n dertig gehandicapte kinderen. De kinderen en ouders hebben de regie en de zorg wordt ingekocht naar ieders behoefte.

Loogisch
Oldenzaalseweg 99, 7666 LG, Fleringen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De jeugd heeft de toekomst, de Engbertsdijksvenen ook?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
12/5/2022

Duurzame en betekenisvolle vertalingen van Fairlingo

Door:
Johan Koning
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
12/5/2022

Verschijning nieuwe uitgaven van drie Ondernemersmagazines

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
11/5/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators