28/6/2022

“Nederland laten genieten van het buitenleven”

Busscher Serrebouw

Martijn en Daniëlle Busscher
No items found.

“Nederland laten genieten van het buitenleven”

Busscher Serrebouw

N

a jarenlang gewerkt te hebben als projectleider bij een bouwbedrijf besloot Martijn Busscher in 2005 een eigen bedrijf op te richten: Busscher Serrebouw. Geen productiebedrijf met een magazijn vol profielen, maar een flexibele onderneming met korte lijnen die kan maken wat de klant wil. Tegenwoordig voeren ze projecten uit in heel Nederland en laten ze bewoners genieten van extra ruimte, meer licht én comfort in hun woning.

Martijn en Daniëlle Busscher

Martijn is een gediplomeerd aannemer en begeleidt samen met het team van Busscher Serrebouw elke aanbouw van begin tot eind. “Op het moment dat ik met een klant in gesprek ben, luister ik aandachtig naar de wensen en tegelijkertijd realiseer ik het ontwerp al in gedachten,” vertelt Busscher. “Wij gaan puur voor kwaliteit en werken uitsluitend met topmerken. Ik ben pas tevreden als de klant dat ook is!” In de showrooms van Busscher Serrebouw staan verschillende serre-modellen klaar om bezoekers de producten te laten ervaren en beleven. Hierdoor ziet de klant met welke merken en materiaalsoorten zij werken. Tijdens een afspraak in de showroom van Busscher Serrebouw tekent Martijn het ontwerp ter plekke uit, zodat de klant ziet wat de mogelijkheden zijn. Daarna komt hij bij hen langs om de locatie in te meten en de details te bespreken.

Thuis recreëren en genieten

De serre is een plek om lekker te eten, te genieten met vrienden en een plek om met het gezin tot rust te komen. “Thuis kunnen recreëren en genieten, dat is waar steeds meer mensen voor kiezen. Je ziet het weer veranderen, de lichtinval is heerlijk en je hebt toch de beschutting van de woning,” Aldus Martijn. “Ik geef mensen ook altijd aan dat een serre hun leefpatroon zal  veranderen. Ze kunnen het op dat moment niet geloven, maar uiteindelijk geven ze aan dat ik gelijk heb. De serre is een bijzonder prettige plek om te vertoeven.” De eigenaar geeft aan dag en nacht bezig te zijn met zijn bedrijf. “Door je in het vak, de materialen, de noviteiten en de creaties van anderen te blijven verdiepen, kun je tot kwalitatieve en verrassende oplossingen komen. Er staat kippenvel op mijn armen wanneer de klant bij de oplevering een glimlach op het gezicht krijgt.”

“Thuis kunnen recreëren en genieten, dat is waar steeds meer mensen voor kiezen”

Terug in de tijd

Zeventien jaar geleden begon Martijn vanuit zijn zolderkamer in huis. Inmiddels is Busscher Serrebouw uitgegroeid als een nationaal bekend serrebouwbedrijf met maar liefst twee showrooms, in Ootmarsum en Baarn. Maar dat gebeurde niet van de ene dag op de andere. In 2007 verhuisde Martijn zijn bedrijf naar een bijna honderd jaar oude textielfabriek. Deze werd in twee jaar tijd gerestaureerd en binnenin de fabriek werd de eerste showroom gebouwd. In 2015 ging Busscher een stap verder; ze openden een extra verkoopvestiging midden in het land, in Eemnes. In 2019 besloten ze serieuze stappen te maken. Nadat Busscher Serrebouw een serre opleverde in het huis van Frank Nijhof, eigenaar van Woonwarenhuis Nijhof, kregen ze een locatie aangeboden in Baarn. Dit zou betekenen dat het serrebouwbedrijf haar eigen plek kreeg in een groot warenhuis omringd met merken zoals Rivièra Maison, VTWonen en Auping. 1 + 1 = 2, zou je zeggen! Dus is besloten een compleet nieuwe showroom in Woonwarenhuis Nijhof in te richten. Martijn: “Hiermee spraken we een geheel nieuwe doelgroep aan en sindsdien zien we ons bedrijf groeien.”

Groot project bij een hotel aan zee

Op dit moment heeft Busscher Serrebouw een groot project lopen bij een hotel in Bergen aan Zee. Hier gaan zij de oude serre vervangen voor een nieuwe aanbouw. Busscher Serrebouw heeft hierbij de hulp ingeschakeld van een bouwbedrijf om de oude serre te slopen en de fundering te vernieuwen. Martijn heeft bij het ontwerp rekening moeten houden met bepaalde eisen en regels die gelden voor horecagelegenheden. Zo moesten er twee vluchtdeuren geplaatst worden. Daarnaast is de constructie van de serre doorberekend op de grote windlast en het zoute klimaat van de locatie. Hiervoor wordt een extra beschermlaag aangebracht op de profielen zodat geen corrosie of loslatend lak kan plaatsvinden. Vanwege de hoge windbelasting is de wind- en waterdichtheid van de systemen van Busscher Serrebouw regelmatig getest en geslaagd!

Energieneutraal wonen

Zo’n vijftien procent van alle energieverbruik in Nederland vindt plaats in woningen. Door betere isolatie is het energieverbruik door de jaren heen gedaald. Busscher Serrebouw loopt graag voorop als het gaat om duurzaam wonen. Het bedrijf levert daarom enkel geïsoleerde serres conform de eisen van de nieuwste Energie Prestatie Norm. Oude terrasdeuren worden vaak vervangen door optimaal geïsoleerde vouwwanden of schuifpuien. Dit verbetert de staat van de woning. Er wordt namelijk een nieuwe dimensie gegeven aan de tochtige gevel, hierdoor ontstaat een nieuwe duurzame schil aan de woning en een fijne uitbreiding van de leefruimte. Zo komen er de laatste tijd veel bewoners van een jaren ’30 - woning de showroom van Busscher Serrebouw binnen. Vaak missen zij het daglicht in huis en zijn ze op zoek naar een duurzaam verlengstuk van hun woonruimte. In deze situatie is het aan Busscher om de, vaak verouderde, terrasdeuren i.p.v. voor een geheel nieuwe aanbouw. Daarnaast houdt Busscher Serrebouw rekening met de milieubelasting van gebruikte materialen. Ze plaatsen minimaal HR++ veiligheidsisolatieglas in de puien en TRIPLE veiligheidsglas in het dak. Dit dakglas is zon- en warmte-werend. Hierdoor gaat in de winter minimaal warmte verloren en blijft het in de zomer aangenaam.  De aluminium serres vergen weinig onderhoud, garanderen een levensduur van minimaal dertig jaar en zijn bijna volledig recyclebaar. De combinatie van deze aspecten zorgen voor een comfortabel gevoel bij de bewoners.

De showroom in Baarn

Alle seizoenen van dichtbij meemaken

“Wij leven alleen nog maar in onze serre,” vertelde een klant van Busscher Serrebouw: “De rest van het huis kunnen we verkopen.” Een geïsoleerde serreaanbouw betrekt een huis bij de tuin en laat natuurlijk daglicht de woning binnen. Bewoners genieten van het buitenleven en maken alle seizoenen van dichtbij mee. Zo kan bij zomerse temperaturen de vouwwand geheel opengeschoven worden en functioneert de serre als een terras, maar ook kan er, vanwege de goede isolatie, in de winter genoten worden van een glas rode wijn onder de sterrenhemel.

“De aluminium serres vergen weinig onderhoud, garanderen een levensduur van minimaal dertig jaar en zijn bijna volledig recyclebaar”

Wonen in licht

De vraag naar daglicht in huis groeit. Steeds meer gezinnen kiezen ervoor om hun donkere woonkamer te vervangen voor een glazen aanbouw om zo te kunnen genieten van het buitenleven en de zonnestralen in huis. Vanuit deze trend kwamen we in contact met een bewoner uit Oldenzaal. Dit gezin wilde graag de (kleinere) oude woonsituatie met openslaande deuren, weinig daglicht en een groot betegeld terras vervangen door een serreaanbouw. “Ik ben echt een tuinmens. Voorheen zat ik mijn kopje koffie ’s ochtends buiten te drinken tussen drie muren in. Tegenwoordig begroet ik de zon vanuit mijn hangstoel in de serre, dat geeft mij een ontzettend vrij gevoel,” aldus de bewoner. Met deze wens komen steeds meer mensen de showroom van Busscher Serrebouw binnen. Bij het leven in een serre staat het buitenleven centraal. Zo vertelde een klant van Busscher Serrebouw tegenwoordig nog zelden op de bank in de woonkamer te zitten: “We hebben een lekkere lounge gecreëerd in de serre. Hier begin ik de dag met een kopje koffie, dan kijk ik wat rond naar de wolken en de altijd drukke vogels. ’s Avonds sluiten we de dag af onder de sterrenhemel.”

Busscher Serrebouw
Laagsestraat 10, 7631 AM, Ootmarsum
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Europese markt voor tweedehands fietsen is gigantisch

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
6 min
|
Datum:
30/11/2022

Privatisering Openluchtmuseum Ootmarsum een feit

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
30/11/2022

Stage lopen / afstuderen bij Ondernemers-magazine.nl en Monolith opportunity creators?

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
28/11/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators