13/2/2024

“Als je wat bijzonders wilt, dan moet je bij ons zijn”

Nieuwe Weme Bouw

Nick en Marlin Nieuwe Weme
Arjen  Maat
Arjen Maat
Vroomshoop | Nederland

“Als je wat bijzonders wilt, dan moet je bij ons zijn”

Nieuwe Weme Bouw

I

n de wereld van de bouw is maatwerk een veelgemaakte belofte. In de praktijk betekent het dikwijls dat klanten nog kunnen kiezen uit allerlei vaste opties. In Ootmarsum en verre omstreken weet men dat het ook ánders kan. Nieuwe Weme Bouw uit Nutter bewijst dat namelijk al ruim een decennium. Met prachtig verbouwde woonboerderijen, karakteristieke landelijke woningen en moderne (schuur)woningen. Met authentieke elementen, zoals oude gebinten, maar mét het wooncomfort van nu. Niets is standaard, geen centimeter is hetzelfde.

Ze vormen met elkaar een prima tandem. Nick Nieuwe Weme en zijn echtgenote Marlin runnen het goed lopende bouwbedrijf samen. “Nick is de aannemer, doet de calculatie  en werkvoorbereiding, maar levert ook handjes als we tekortkomen”, vertelt Marlin aan de rustieke keukentafel in het buitengebied van Nutter. Even verderop in de hoek staat wat kinderspeelgoed. “De kinderen zijn nul, drie en vijf”, glimlacht de vrouw des huizes. “Naast het moederschap doe ik ook de administratie.”

Fotografie: Frank Visschedijk
Meegegroeid

Nick kijkt bewonderend naar zijn vrouw. “Mijn moeder is boekhouder van beroep. Zij deed in het begin ook ónze boekhouding, maar elf jaar geleden heeft Marlin dat van haar overgenomen. Ze kijkt nog wel eens mee als het wat ingewikkeld wordt hoor. Dat Marlin de administratie doet is eigenlijk heel natuurlijk gegaan. Ze is meegegroeid met het bedrijf.” Marlin knikt. “Zo ging het. Ik heb het eerst gecombineerd met mijn andere baan, maar dat was op den duur niet meer te combineren. Dat werd echt te veel. Nu runnen we het bedrijf samen.”

Met de paplepel

“We zijn dertien jaar geleden begonnen”, legt Nick uit. “Ik werkte toen bij een baas. Maar de economische crisis brak uit en er was al snel niet meer genoeg werk. Ik kon wel ergens aan de slag als uitvoerder, maar dat paste mij niet. Ik wil de dingen doen zoals ik denk dat ze gedaan moeten worden, want ik leg de lat heel hoog. Ik heb het vak met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn vader heeft bijna een halve eeuw gemetseld en kon eigenlijk alles. Stukadoren, metselen, tegelen. Hij ging niks uit de weg. Zo is ook ons personeel. Onze jongens zijn heel allround.”

“We hebben al vele wensen en dromen van bewoners laten uitkomen” - Nick Nieuwe Weme

Voor een bak koffie

Nieuwe Weme Bouw is sinds 2010 gevestigd in Nutter, vlakbij het Twentse stadje Ootmarsum. “Eerst uiteraard als eenmanszaak”, vertelt Marlin. “Maar inmiddels hebben we steevast tien man personeel aan het werk, timmermannen en metselaars, waarvan zeven in vaste dienst.” Het woonadres van Nick en Marlin is tegelijk het bedrijfsadres. Bij het fraaie woonhuis staan ook een werkplaats met machines voor houtbewerking en een schuur met opslag voor materialen. In het woonhuis, op de plek waar vroeger de deel voor de koeien was, is nu een kantoor gerealiseerd en worden de klanten ontvangen. “Kom hier maar langs voor een bak koffie en deel je wensen met mij”, klinkt het vastberaden uit de mond van Nick.

Echt maatwerk

En dat is beslist geen grootspraak van de nuchtere Tukker. “We kunnen eigenlijk alles”, verontschuldigt Nick zich bijna. “Maar als we iets nog niet kunnen, dan zoeken we uit hoe het zit en dan doen we het alsnog. We bieden écht maatwerk. We herstellen oude gebinten of maken zelf compleet nieuwe. Maar je kunt ook denken aan natuurstenen vensterbanken, eiken vakwerk of een schouw van oude gevelstenen. Als je wat bijzonders wilt, dan moet je bij ons zijn. We maken alles zelf. Vaak in authentiek Twentse stijl, maar ook voor een moderne woning kun je rustig bij ons aankloppen. We combineren dat met de gemakken van deze tijd. Ook op het gebied van duurzaamheid.”

“Bij ons is geen steentje hetzelfde, geen hoekje gelijk” - Marlin Nieuwe Weme

Geen hoekje gelijk

Wie Nick Nieuwe Weme hoort praten over zijn vak voelt de passie die de vakman voor zijn werk heeft. “Hij kan hier al zijn creativiteit in kwijt”, constateert Marlin tevreden. “Met de bijzondere woningen die wij voor onze klanten mogen bouwen, kom je van alles tegen. Geen steentje is hetzelfde, geen hoekje gelijk. Dan moet je ter plekke oplossingen bedenken en vindingrijk zijn.” En als er een keer iets niet meteen naar wens is? “Dat gebeurt ons niet vaak”, lacht Nick. “Maar dan lossen we het zo snel en zo goed mogelijk op. Klanten hebben mijn nummer. Ik kom dan meteen langs.”

Steurige kearls

Op de website van Nieuwe Weme Bouw staan indrukwekkende foto’s van prachtige projecten uit de portfolio van het ambachtelijke bouwbedrijf. “Daar zijn we ook écht trots op”, stelt Nick. “We hebben al vele huizen mogen bouwen en verbouwen in de regio van Ootmarsum en omstreken, mooie erven opnieuw mogen inrichten en wensen en dromen van bewoners laten uitkomen. En we zijn óók ontzettend trots op onze jongens. Steurige kearls, gin kwakers. Ambachtelijke vakmannen die hard werken en mooie dingen maken. Dát past bij ons.”

“Als je wat bijzonders wilt, dan moet je bij ons zijn. We maken alles zelf.” - Nick Nieuwe Weme
Nieuwe Weme Bouw
Wittebergweg 21
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators