5/10/2021

Ondernemersmagazine gestart met lokale vacaturebank

Ondernemersmagazine start met lokale vacaturebank

Jouke Zomer
W

aarom zijn jullie gestart met een vacaturebank?

“De eerste reden is dat wij ons platform verder willen ontwikkelen tot de online kennisbank voor ondernemers en start-ups uit de gemeenten Twenterand en Tubbergen. Dit doen wij al door online aanwezigheid te creëren als ondernemende gemeenten door het vertellen van mooie verhalen over lokale bedrijven en ook door podcasts met en over bedrijven waar wij trots op zijn in de gemeenten Twenterand en Tubbergen en ook Twente. Daarnaast delen wij kennisartikelen waar ondernemers hun voordeel mee kunnen doen. Een logisch gevolg is dat wij ook kennis willen delen met bedrijven op velerlei gebied, zoals HR.” Aldus Jouke zomer, initiatiefnemer van het Ondernemersmagazine.


Voordelen voor Partners

“Offline brengen wij twee keer per jaar voor beide gemeenten een magazine uit en organiseren wij kennisevents. De combinatie van offline en online zien ondernemers niet altijd direct. Maar door hun verhalen ook online te vertellen, zetten wij beide gemeenten ook landelijk op de kaart. En door je als ondernemer aan te sluiten als Partner van het Ondernemersmagazine worden de gemeenten als geheel landelijk beter zichtbaar. Op de lange termijn levert dit winst op voor ondernemers. Wanneer iemand bijvoorbeeld op zoek is naar een staalbedrijf, dan hebben wij daar een mooi persoonlijk verhaal over geschreven. Dat moet er voor zorgen dat iemand makkelijker de stap zet om een offerte aan te vragen.” 


Geldt ook voor een vacaturebank?

“Wanneer de beste mensen uit de regio, maar vooral ook uit de gemeenten, op zoek zijn naar een mooie baan is een vacaturebank van groot belang. Hiermee willen wij Twents talent behouden voor de regio. Wij willen dit doen door grote en kleine lokale bedrijven zichtbaar te maken. Hoeveel studenten, afgestudeerden en werkzoekenden weten nou eigenlijk precies welke mooie bedrijven er daadwerkelijk in hun dorp of stad gevestigd zijn? Door alle vacatures uit een gemeente bij elkaar te brengen en - waar mogelijk - daar een artikel of filmpje over het bedrijf aan te hangen geven wij deze mensen een duidelijk overzicht van de mogelijkheden binnen de gemeenten. En dat geeft hun de kans te solliciteren bij het bedrijf dat bij hen past en misschien wel op vijf minuten fietsen afstand gevestigd is.”

Hoeveel studenten, afgestudeerden en werkzoekenden weten nou eigenlijk precies welke mooie bedrijven er daadwerkelijk in hun dorp of stad gevestigd zijn?


Lukt het om al die vacatures te verzamelen?

“Wij verzamelen de linkjes naar de vacatures. Bedrijven moeten die linkjes zelf aanmelden via de website. Wij keuren ze dan goed voordat ze online staan. Vervolgens geven wij aandacht aan de vacatures via onze social mediakanalen. Wij zijn zelf verder geen partij in de sollicitatieprocedures, want wanneer je op het linkje klikt ga je naar de plek waar de vacature online staat. Op deze manier zijn wij ook geen concurrent van uitzendbureaus. Sterker nog, ook zij kunnen ook hun vacatures bij ons plaatsen. Daarvoor is het handig dat ze eerst even contact opnemen, want dan kunnen we grotere aantallen in één keer plaatsen.”


Onbeperkt voor Partners

“Geïnteresseerden nemen geen contact met ons op, maar rechtstreeks met het desbetrefffende bedrijf. Wij zijn een extra ondersteuning voor HR- afdelingen, maar ook voor de lokale winkelier die een part-time kracht zoekt. Dat is het mooiste van ons systeem. Partners (€ 395,- per jaar) van het magazine kunnen hun linkjes naar vacatures onbeperkt plaatsen. Daarbij kunnen ze van meer voordelen gebruik maken, zoals het laten schrijven van een online artikel. Het is echt een extra service, maar we blijven afhankelijk van de inzet van de bedrijven zelf.” 


Twee vacatures voor niet-Partners

“Bedrijven die geen partner of vriend zijn kunnen twee vacatures gratis plaatsen. Maar hierbij worden dan geen logo en linkjes naar een bestaande video of een artikel geplaatst en de vacatures staan niet bovenaan de webpagina met de vermelding Partnerartikel. Wij zijn trouwens ook geen concurrent van uitzendbureaus.”


Hoeveel vacatures worden er verwacht?

“Dat is erg moeilijk in te schatten. Na vier bedrijven die de vacatures plaatsten zaten we al op 27. Wij hadden niet verwacht dat er zoveel vacatures beschikbaar zouden zijn. Dat maakt het des te handiger dat je gemakkelijk kunt filteren op het type passende functie. De vraag naar personeel is op dit moment erg groot. Door iets meer van het bedrijf te laten zien dan een a4’tje met wat de werknemer allemaal moet kunnen, hopen wij door het toevoegen van artikelen en video’s een positieve bijdrage te kunnen leveren. Dat zal dan weer als gevolg hebben dat er meer vacatures worden aangemeld omdat onze vacaturebank zal groeien,” aldus Jouke Zomer.


Wie vragen heeft, vacatures wil bekijken of vacatures wil plaatsen, kan dat doen via deze link of door contact op te nemen via het contactformulier. 

Ondernemersmagazine
Weitzelweg 6, 7671 EJ, Vriezenveen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Wat Eddie’ laat met vlogs zien hoe het écht gaat in een boerenbedrijf

Door:
Remon Workel
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
18/10/2021

Nieuwe camperplek van Edwin en Desirée Lohuis meteen geliefd bij toeristen

Door:
Remon Workel
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
18/10/2021

Krola Langeveen

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
18/10/2021

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Twenterand bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Jeroen Kunst | leef marketing
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators