23/5/2022

“De belangrijkste vraag is waar jij écht gelukkig van wordt”

SK Recruitment Support

Sander Kemperink
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

“De belangrijkste vraag is waar jij écht gelukkig van wordt”

SK Recruitment Support

S

ander Kemperink (31) is een geboren en getogen Albergenaar. “Het is er heel prettig wonen. Ik woon er tegenwoordig met mijn vriendin en heb er veel vrienden met wie ik samen regelmatig wat onderneem. Festivals bezoeken is een grote passie, zoals Sziget in Hongarije, Rock Werchter, Mysteryland en natuurlijk heb ik zin in Rock am Esch in Tubbergen. Maar rustig een biertje drinken bij Morshuis is ook geen straf. En dan is er natuurlijk het voetbal; ik heb altijd bij De Tukkers gespeeld en nu ben ik coach van het gezellige zaterdagelftal. Ach ja, ik ben nu eenmaal een levensgenieter.” En daar is niks mis mee, maar er moet ook gewerkt worden en ook daar is hij niet vies van. Integendeel, met zijn bedrijf SK Recruitment Support is hij elke dag vol aan de bak.

Sander Kemperink

Na het behalen van zijn Bachelor of Business Administration ging Kemperink aan de slag als consultant bij detacheringsbureau 4People met als specialisaties civiele techniek en milieukunde. Hij voelde aan dat dit niet zijn eindbestemming zou zijn. Na een jaar werkzaam te zijn geweest als accountmanager bij Heracles Almelo besloot hij om het roer helemaal om te gooien en zijn voormalige werk zelf te gaan doen, als eigen ondernemer. Zo startte hij in december 2020 met SK Recruitment Support, waarbij het zich laat raden waar SK voor staat.

Duurzaam samenwerken

“Ik bied met SK Recruitment Support als werving- en selectiebureau organisaties ondersteuning en versterking bij de invulling van structurele functies. Daarbij maak ik matches tussen professionals van MBO+ tot WO-niveau en bedrijven in Oost-Nederland. Ik zet mijn kennis en ervaring in voor in beginsel alle branches, maar met een specifieke focus in de civiele techniek, milieukunde en het ruimtelijk domein. Ik streef daarbij naar duurzame samenwerkingsverbanden. Er zijn genoeg bedrijven die regelmatig nieuwe medewerkers zoeken en dan functioneert de samenwerking vaak het best als je elkaar goed leert kennen. Zo zijn er bedrijven die ik structureel ondersteun en waar ik ook fysiek aanwezig ben; dat heet in-house recruitment. Dan leer je de organisatie en haar medewerkers het beste kennen en ben ik beter in staat om de juiste mensen te vinden. Roelofs is een voorbeeld van zo’n bedrijf. Daar ben ik regelmatig aanwezig en zodoende heb ik het afgelopen jaar liefst tien mensen aan het bedrijf kunnen verbinden.” Kemperink bemiddelt overigens niet in tijdelijk werk. “Nee, SK Recruitment Support is geen uitzendbureau; de mensen die ik vind, treden direct in dienst bij de opdrachtgever.”

“Als werkgever moet je je afvragen waarom een nieuwe medewerker bij jou zou moeten werken”

“Fijn als iemand goed terecht komt”

“Het is mooi als ik succesvolle bemiddelingen tot stand kan brengen,” zegt Kemperink. “Laatst heb ik een ervaren IT’er succesvol geplaatst bij een bedrijf, om een voorbeeld te noemen. Hij was heel blij met zijn baan, zijn nieuwe werkgever en met de wijze waarop het tot stand is gekomen. En daar word ik dan weer blij van, ik vind het fijn als iemand goed terechtkomt. Want dat is het belangrijkste. ‘Waar word jij écht gelukkig van?’ is dan ook de belangrijkste vraag die ik iemand stel.” Om het traject goed te kunnen doorlopen hanteert Kemperink een nauwgezet traject. “Ik begin met telefonisch contact met de kandidaat om de eerste informatie in te winnen. Biedt dat perspectief, dan regel ik een kennismakingsgesprek waarin we de ambities, wensen en eisen bespreken. Ik luister dan goed naar wat hij of zij echt belangrijk vindt. Dat betekent ook verder kijken dan alleen naar vacatures, maar veel meer nog naar organisaties die in alle opzichten aansluiten op wat de kandidaat zoekt. Na dat kennismakingsgesprek bespreken we enkele passende opdrachtgevers waarna de introductie en een kennismakingsgesprek volgen. Gedurende de sollicitatieprocedure coach ik de kandidaat persoonlijk en als die procedure succesvol is volbracht, heeft de kandidaat de nieuwe vaste baan waar hij of zij naar heeft gezocht.”

Employer branding

“Veel bedrijven weten door gebrek aan capaciteit, kennis of ervaring niet goed hoe ze goede mensen moeten aantrekken,” vervolgt Kemperink. “Dat leidt dan tot een verkeerde aanpak, zoals verkeerd opgestelde vacatures. En wat ik organisaties altijd voorhoud is dat ze moeten werken aan een goede werkgeverspositionering, vooral in deze rumoerige tijden op de arbeidsmarkt. Deze employer branding is een middel voor organisaties dat hen in staat stelt om huidige medewerkers te binden, te boeien en te betrekken om potentiële medewerkers te werven. Vraag jezelf als werkgever af of je aantrekkelijk genoeg bent. Employer branding is voor mij een belangrijk aandachtspunt bij mijn werving- en selectieactiviteiten. Ik ga me daarom daar nog meer in verdiepen.” Sander Kemperink werkt veelal op basis van no cure no pay. “Als het mij niet lukt om voor een organisatie iemand succesvol te bemiddelen, dan stuur ik geen rekening. Ik houd me vast aan mijn principe altijd transparantie en absolute kwaliteit te bieden; daarom kan ik op mezelf blijven vertrouwen en deze werkwijze hanteren. Tot nu toe heeft me dat geen windeieren gelegd, het gaat gewoon goed, constateer ik met enige trots.” Dat is een mooie conclusie na anderhalf jaar SK Recruitment Support.

SK Recruitment Support
Brugstraat 9, 7607 XJ, Almelo
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

De Europese markt voor tweedehands fietsen is gigantisch

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
6 min
|
Datum:
30/11/2022

Privatisering Openluchtmuseum Ootmarsum een feit

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
30/11/2022

Stage lopen / afstuderen bij Ondernemers-magazine.nl en Monolith opportunity creators?

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
28/11/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators