12/9/2022

Theater Turf komt met een vernieuwend programma in 22/23

Theater Turf

Redactie Twenterand
Redactie Twenterand
Twenterand | Nederland

Theater Turf komt met een vernieuwend programma in 22/23

Theater Turf

N

a het afgelopen succes van Theater Turf met het verrassende programma in 2021 met o.a. Sagenfestival, Twente Plat en Özcan Akyol is het programma van 2022/23 al een tijdje bekend. Theater TURF is in 2009 als Stichting CCK2 gestart met enkele enthousiaste vrijwilligers om een prachtig gerenoveerde gebouw aan de Kerkstraat 2 in Vriezenveen, te gaan gebruiken voor meer culturele activiteiten. Uit deze stichting is in 2016 Theater TURF ontstaan. Zij staat voor een brede programmering voor een zo breed mogelijk publiek. Theater TURF is het kloppend culturele hart van Vriezenveen.

Theater TURF brengt een cultureel aanbod met een eigenzinnige programmering, verrassend en vernieuwend op verschillende locaties in het dorp Vriezenveen. Ook kijkt Theater TURF over de grenzen van het dorp en zal ook in Westerhaar of elders leuke voorstellingen programmeren.

        2022

 • Sagenfestival - Zaterdag 24 september
 • Celebration - Vrijdag 30 september 2022
 • Roon Staal - Zaterdag 22 oktober 2022
 • TENX9 - Woensdag 26 oktober 2022
 • Bende van Beuving - Zaterdag 19 november 2022
 • Huiskamerconcert G-Groot - Zaterdag 17 december 2022

        2023

 • Sound Set - Zaterdag 28 januari 2023
 • Kindervoorstelling - Woensdag 1 maart 2023
 • Lezing Hunebedden - Zaterdag 15 april 2023
 • TENX9 - Woensdag 10 mei 2023
 • Muziek Verbindt Twenterand - Zaterdag 3 juni 2023

Het Veenmuseum aan de Paterswal
Sagenfestival - Zaterdag 24 september

Natuurlijk beginnen wij dit culturele seizoen ook weer met het Sagenfestival. Al vele jaren wordt dit verhalenvertelavondje gehouden in het lommerrijke Veenmuseum aan de Paterswal in Westerhaar.

Verschillende vertellers laten het publiek genieten van spannende, humoristische en mysterieuze verhalen. De vertellocaties zijn in of nabij de veenhuisjes op het museum.

De traditionele Heksensoep ontbreekt ook dit jaar niet. Lekkere warme soep, waarbij je je nooit af moet vragen wat er allemaal in zit … Het verwarmt in ieder geval goed!

Muziek is er ook wel ergens op het terrein om het nog stemmiger te houden, terwijl de jeugdgroep van het Muziekgezelschap Servus eveneens een leuke trekker is voor de jongere gasten. Zij maakt er ongetwijfeld een feest van.


Het treintje brengt het publiek graag naar de vertellocaties over het hele terrein. Altijd leuk voor de kinderen, die van harte welkom zijn, maar voor ouderen is dit treinritje ook prachtig. En gemakkelijk. Want het wordt snel donker en de korte bosweggetjes van de perronnetjes naar de vertelhuisjes zijn niet geplaveid. Goede schoenen aantrekken is dus aan te bevelen.

Op het terras wordt er een drankje geschonken en het museum is die avond ook te bekijken.

 • Zaterdag 24 september 2022
 • Aanvang: 19:00 - 21:00
 • Prijs: Vrije gift
 • Locatie: Veenmuseum, Paterswal 11, Vriezenveen

Celebration - Vrijdag 30 september 2022

Het was zo mooi bedacht: op 18 april 2020 zou Celebration hun jubileumparty houden in CCK2 in verband met hun dertigjarig bestaan. Maar helaas gooide Covid-19 roet in het eten.

De mannen zijn inmiddels twee jaar ouder, maar ze swingen nog steeds als een train. Dus alle reden om alsnog deze jubileumparty te organiseren.

Celebration is een club muzikanten uit Twente en Salland. Hun roots liggen onder meer bij de fameuze soulband Mr. Booboo uit Almelo, met muzikanten als Peter Tiehuis en Tom Egbers. Ook andere bekende bands zijn hofleverancier geweest voor Celebration.

De afgelopen dertig jaar speelde Celebration in bijna ieder muziekcafé en festival in de regio, maar was ook -strak in het pak- te vinden in het Amstelhotel om daar een exclusieve trouwpartij om te toveren tot swingend feest met iedereen op de dansvloer.

Bij Celebration gaat nog steeds het dak eraf muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Met songs van Sam & Dave, Chicago, The Doobies, Phil Collins, Stevie Wonder, Tower of Power, maar ook met de oude discoclassics, laat Celebration de oude tijden herleven.

Zorg dat je dit feestje niet mist, zet het alvast in je agenda en kom met de hele buurt!

 • Vrijdag 30 september 2022
 • Aanvang: 21:00
 • Prijs: €12,50 pp
 • Locatie: CCK2, Kerkstraat 2, 7671 HG, Vriezenveen

Roon Staal
Roon Staal - Zaterdag 22 oktober 2022

Bij zanger Roon Staal wordt vaak als ondertiteling vermeld: ‘De neef van Ede Staal’. Zijn oom Ede is de in 1986 overleden beroemde en gelauwerde Groningse zanger, met nog steeds een grote muzikale impact. De ‘Jacques Brel van het Noorden’ genaamd.


Maar Roon heeft de bewondering en zijn populariteit inmiddels helemaal aan zijn eigen talenten te danken. De ondertiteling is helemaal niet nodig. Met zijn prachtige stem en eigen pianobegeleiding brengt hij niet alleen al jaren zijn publiek in vervoering. Ook op zijn CV staan muzikale- en acteeractiviteiten vermeld, waardoor je absoluut hier in Vriezenveen wil horen en zien hoe dit muzikale ‘Staalproduct’ het publiek een prachtig concert biedt. Toch even de vermelding van een lied, geschreven door oom Ede, dat Roon altijd op het repertoire heeft staan en dat niemand onberoerd laat: ‘Help me trough the night’.  


Een greep uit een paar belangrijke activiteiten van Roon leert dat hij Wijsbegeerte aan de universiteit van Amsterdam heeft gestudeerd, zelf veel tekst en muziek schrijft, en rollen heeft vertolkt in grote musicals als Les Miserables, de titelrol had van ‘Tommy’ in een productie van het Koninklijke Luchtmacht-orkest en in ‘Rembrandt van Rijn’ naast hoofdrolspeler Henk Poort de rol had van zoon Titus. Genoeg triggers om zelf te komen beluisteren wat deze muzikale man in CCK2 deze avond allemaal kwijt wil!

 • Zaterdag 22 oktober 2022
 • Aanvang: 20:00
 • Prijs: €20,00 pp
 • Locatie: CCK2, Kerkstraat 2, 7671 HG, Vriezenveen

TenX9 - Woensdag 26 oktober 2022

Dat het vertellen van verhalen voor zowel vertellers als luisteraars populair is, wordt iedere keer weer bewezen tijdens dit vaste onderdeel van Theater Turf.

Waar gebeurde verhalen laten heel wat leed en lol voorbij  komen daar in de gezellige cafézaal van De Piep’n.


De verhalen worden exact na 9 minuten afgetikt op haar wijnglas door mevrouw Bladder. De vertellers krijgen namelijk maar 9 minuten de tijd om hun ervaringen uit de doeken te doen. Na 8 minuten klinkt er dus een onverbiddelijke tik op het wijnglas. Maar hoe vaak die laatste minuut soms veel langer duurt dan de atoomklok aangeeft zullen we maar niet zeggen …..

Dat is het geheim van Tenx9 in Vriezenveen. Ga het zelf een keer ontdekken door mee te doen, of schik aan om te luisteren. Gegarandeerd heb je een prachtige avond.

 • Woensdag 26 oktober 2022
 • Aanvang: 19:30
 • Prijs: Gratis
 • Locatie: Cafe de Piep’n, Oosteinde 31 7671 AR, Vriezenveen

Bende van Beuving - Zaterdag 19 november 2022

Met de komst van de ‘Bende van Beuving’ krijg je een plezierige 'Klap van de korenmolen' mee. Dat is namelijk meteen de titel van het programma.


Een cabaretesk muziektheaterprogramma van geboren Tukker Ernest Beuving met zijn band, in samenwerking met het koor Update uit Vriezenveen.

Hoezo 'Klap van de korenmolen'?


Ernest Beuving belandde zelf ooit in de psychiatrie en leerde daar vooral: ‘hoe gek het is om het niet te zijn.’ Half concert, half cabaret met veel humor, imitaties, persiflages en spontaniteit. Het koor zingt heerlijk mee en ga er maar van uit dat de zingende leden tijdens zijn acts tussendoor vaak onder de stoel liggen van het lachen. Die acts gaan van een postume Prins Bernhard (die zich beklaagt over Willem Alexander en Maxima), een borderlinedansende Keltische zanger, en een Toon Hermans over iPhones en 'Spuiten en slikken', tot en een Mick Jagger met ADHD.

Als dat niet genoeg aanbeveling is …………………


Gewoon een entreekaartje kopen en naar CCK2 komen. In ruil daarvoor krijg je een avondje puur plezier en daarbij verwondering over deze talentvolle artiest. Om nooit meer te vergeten.

 • Zaterdag 19 november 2022
 • Aanvang: 20:00
 • Prijs: €15,00 pp
 • Locatie: CCK2, Kerkstraat 2 7671 HG, Vriezenveen

Huiskamerconcert G-Groot - Zaterdag 17 december 2022

Het huiskamerconcert: ons traditionele kerstconcert met gezellige aankleding. Niet meer weg te denken in onze programmering.

Door de pandemie moest twee keer achtereen dit programmaonderdeel van de kaart worden geveegd. Maar vol goede moed gaan wij op 17 december weer een prachtige avond organiseren.

De locatie is nu de Johanneshoeve in Westerhaar. Hier wordt ongetwijfeld ook een sfeervol geheel gemaakt met natuurlijk prachtige muziek. Daar tussendoor wordt u verwend met culinaire lekkernijen.

Een avondje pure luxe in een mooie en gezellige omgeving, geheel in kerstsfeer gebracht.

Het belangrijkste is uiteraard de muziek. Te gast is het dubbelkwartet G-Groot uit Vroomshoop, onder leiding van Caspar Rodijk. Op het repertoire van deze geweldige muziekgroep staan voornamelijk klassieke- en religieuze werken. De afgelopen jaren werden onder meer het Requim van Fauré, de Deutsche Messe van Schubert, en het Gloria van Vivaldi uitgevoerd. Ook zong het koor De Gregoriusmis, geschreven door Caspar Rodijk. Natuurlijk komen deze avond in de kersttijd ook ruimschoots kerstliederen aan bod.

U wordt ontvangen met koffie, thee en wat lekkers. In de pauze kunt u genieten van een glaasje wijn of een frisdrankje naar keuze (of koffie/thee), terwijl er daarbij allerlei lekkernijen worden gepresenteerd.

Ook na het concert bent u van harte uitgenodigd om nog even gezellig met elkaar te praten. Natuurlijk ook weer met een vol glas in de hand en snoepende van de klaarstaande hapjes.

 • Zaterdag 17 december 2022
 • Aanvang: 20:00
 • Prijs: €25,00 pp
 • Locatie: De Johanneshoeve, Dalweg 39 7676 SB, Westerhaar-Vriezenveensewijk

Sound Set - 28 januari 2023

In 1965 werd Sound Set geboren als schoolband, zoals zoveel bandjes in die periode. Muziek van The Beatles, Cliff Richard, The Rolling Stones, The Hollies, Status Quo en The Kinks was het repertoire waarmee deze band zich succesvol naar volle zalen speelde. Ze waren onder meer vaak te horen bij in Vriezenveen bij Club 13 in Zaal Koebrugge. Dit succesverhaal ging tot de opkomst van de disco, toen de bands werden vervangen voor DJ’s. De leden van Sound Set werden in die periode allemaal papa’s en dus werd rustig thuiszitten op de zaterdagavond nog niet eens zo’n grote straf.

Maar kinderen worden groot en de bandleden ouder. De kriebels om weer actief te zijn met de muziek werd steeds groter. In 1985 startte Sound Set weer op met een reunie bij Koebrugge. Onder het motto ‘Je nog een keer jong voelen’. Theater Turf wil u dat gevoel ook nog een keer weer geven, want Sound Set is nog steeds in de ether!  Kom dus gezellig dansen, luisteren, genieten en meezingen met  de Vroomshoopse band Sound Set.

 • Zaterdag 28 januari 2023
 • Aanvang: 21:00
 • Prijs: €10,00 pp
 • Locatie: CCK2, Kerkstraat 2 7671 HG, Vriezenveen

Kindervoorstelling - woensdag 1 maart 2023

Natuurlijk hebben we zoals altijd ook weer een leuke middag voor de basisschoolkinderen op het programma. Om de thuisblijvers in de krokusvakantie te vermaken. Laten die anderen maar gezellig vakantievieren: wij gaan met z’n allen genieten in CCK2 van ……………

Nee! Dat verklappen we nog niet! Maar dat het prachtig wordt is absoluut zeker.

Wij vinden namelijk dat jullie vanaf de kerstvakantie al weer hard aan het werk zijn geweest op school en daar mag dan best iets leuks tegenover staan.

Het kan toneel worden, een musical, een grappige act, of bedenk zelf maar iets dat je leuk vindt. Maar we beloven dat het een middag wordt om nooit te vergeten. Neem daarom gerust jouw vriendjes, vriendinnetjes, broertje of zusje mee. Ook zij willen wel een middagje lachen!

In de pauze staat er bovendien nog een gratis glas limonade en wat lekkers te snoepen voor jou klaar. Want we hebben een feestje!

Om te weten wat het wordt voor gezelligs kijk dan af en toe maar eens op onze site en houd tegen die tijd de persberichten in de kranten goed in de gaten.

We nodigen jullie allemaal uit!

 • Woensdag 1 maart 2023
 • Aanvang: 14:00
 • Prijs: €5,00 pp
 • Locatie: CCK2, Kerkstraat 2 7671 HG, Vriezenveen

Lezing Hunebedden - Zateradg 15 april 2023

Stenen die (aan)spreken: Hunebedden. Wie heeft er tijdens een bezoek aan Drenthe geen foto’s gemaakt! Het blijft voor velen ergens een mysterie hoe de bewoners dit toch voor elkaar hebben gekregen zonder hulpgoederen van loonbedrijven, bouwmarkten en dus de hedendaagse apparatuur.

Sipke van der Zee kan daar misschien wel een antwoord op geven. In de beste omgeving hier in Vriezenveen waar je zoiets kunt vertellen, de Peddemorsboerderij, geeft hij een boeiende lezing over deze oudste bouwwerken van Nederland. Van der Zee stelt dat ze door hun belangwekkende plaats in de geschiedenis dienen als kenmerkend symbool van de Provincie Drenthe.  Door hun onvergankelijkheid staan ze symbool voor stevigheid, sterkte en kracht. Door hun relatie met de dood (het zijn uiteindelijk graven) staan ze symbool voor het eeuwige leven.

In een kwart eeuw bouwde Sipke van der Zee de grootste verzameling hunebedmemorabilia van Nederland op. De collectie bestaat voornamelijk uit alledaagse voorwerpen, alle voorzien van een hunebed, dolmen of menhir: theelepeltjes, mokken, borden, textiel, ijskastmagneten en noem maar op. Maar ook kostbaardere voorwerpen als schilderijen en munten -en natuurlijk boeken- maken onderdeel uit van zijn verzameling. Daarbij ook de oudste twee Nederlandse afbeeldingen van een hunebed, uit het boek Antiquiteiten van Picardt, gepubliceerd in 1660.

Het wordt een lezing waarbij je toch nog weer eens anders naar deze prachtige oudheden kijkt als je ze ziet.

 • Zaterdag 15 april 2023
 • Aanvang: 20:00
 • Prijs: €5,00 pp
 • Locatie: Peddemorsboerderij, Westeinde 342 7671 CM, Vriezenveen

TENX9 - Woensdag 10 mei 2023

Het concept van TenX9 is vrij simpel: negen mensen vertellen in een gezellige omgeving in 10 minuten hun waargebeurd verhaal. Na die 10 minuten word je afgetikt. ‘Scheidsrechter’ Joke is eigenlijk wel coulant als het in die tien minuten even niet helemaal lukt. Maar de bedoeling is echt: 10 minutentalk!

Dit evenement komt oorspronkelijk uit Noord-Ierland. Er werd geprobeerd de mensen weer persoonlijk in contact met elkaar te brengen na de destijds hevige strijd. Door eigen verhalen te laten vertellen. Soms emotioneel, soms humoristisch. De locatie was altijd de pub, waar een wat intiemere, gezellige sfeer heerst.

Jan Bladder en Jan Vrielink brachten dit concept een paar jaar geleden naar Vriezenveen. En waar kun je die ‘pub’-sfeer nu beter pakken dan bij De Piep’n!

Iedereen die een verhaal heeft is welkom en kan zich hiervoor opgeven. Het publiek helpt wel, door gretig te luisteren. Een paar ‘No go zones’: geen politiek, geen persoonlijke beledigingen, geen geloofskwesties en zware ziektegeschiedenissen. Wel educatieve-, interessante- en humorvolle levensverhalen. Dat wordt erg gewaardeerd. Hier moet u gewoon een keer bij zijn. Om zelf te vertellen, of te luisteren.

 • Woensdag 10 mei 2023
 • Aanvang: 19:30
 • Prijs: €0,00 pp
 • Locatie: Cafe de Piep’n, Oosteinde 31 7671 AR, Vriezenveen

Muziek Verbindt Twenterand - 3 juni 2023

Dat klinkt heel mysterieus, omdat er verder nog niets over bekend is. Maar Theater Turf en Het Punt zijn op het moment dat u dit boekje onder ogen krijgt samen heel druk met de invulling van deze mooie titel:

"Muziek verbindt Twenterand"

Dat betekent dus aantrekkelijke culturele activiteiten in Vriezenveen, Westerhaar, De Pollen, Bruinehaar, Daarlerveen, Vroomshoop, Den Ham en Geerdijk. We kunnen er nu nog niet zo heel veel over zeggen. Wel dit: het wordt een prachtige dag, waar u op verschillende plekken in Twenterand van harte welkom bent om te genieten van muziek, lekkernijen en gezelligheid. En dat geldt van 0 tot 104-jarigen.

U kunt op de fiets, of met de auto van cultuurstek naar cultuurstek. En misschien zijn er wel fanatieke wandelaars die op 3 juni een rondje Twenterand willen gaan doen! Natuurlijk bieden wij de belangstelenden ook een kaartje van Twenterand, met daarop de feestpunten en vermelding van alle activiteiten.

Hoe dan ook, het wordt een fijn zomers feest op verschillende locaties. Als de organisatie rond is wordt dit zo gauw mogelijk bekend gemaakt.

We hopen dat theater Turf en Het Punt velen kunnen begroeten op die mooie zaterdag in mei. Nieuwsgierig geworden? Reserveer om te beginnen alvast maar snel de datum!

 • Zaterdag 3 juni 2023
 • Verschillende locaties in Twenterand

Kaarten voor uw theatervoorstelling zijn te bestellen op de website van Theater Turf.

Theater Turf
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Binnenkort is het zover: de Herfsttintentocht Vasse 2023

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
20/9/2023

“Met onze samenwerking bereiken we meer voor onze klanten”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Marthijn Brink
4 mins
|
Datum:
18/9/2023

Anko Postma benoemd als burgemeester van gemeente Tubbergen

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
15/9/2023

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators