24/11/2021

Theater Turf komt met een vernieuwend programma in 2022

Theater Turf

N

a het afgelopen succes van Theater Turf met het verrassende programma in 2021 met o.a. Sagenfestival, Twente Plat en Özcan Akyol is het programma van 2022 al een tijdje bekend. Theater TURF is in 2009 als Stichting CCK2 gestart met enkele enthousiaste vrijwilligers om een prachtig gerenoveerde gebouw aan de Kerkstraat 2 in Vriezenveen, te gaan gebruiken voor meer culturele activiteiten. Uit deze stichting is in 2016 Theater TURF ontstaan. Zij staat voor een brede programmering voor een zo breed mogelijk publiek. Theater TURF is het kloppend culturele hart van Vriezenveen.

Theater TURF brengt een cultureel aanbod met een eigenzinnige programmering, verrassend en vernieuwend op verschillende locaties in het dorp Vriezenveen. Ook kijkt Theater TURF over de grenzen van het dorp en zal ook in Westerhaar of elders leuke voorstellingen programmeren.


 • Sound Set - Zaterdag 19 januari
 • Goochelaar Jan - Donderdag 24 februari
 • Herman Pleij - Donderdag 10 maart
 • Havelok Percussie - Zaterdag 9 april
 • TENX9 - Woensdag 20 april
 • Beggars Clan - Zaterdag 28 mei

In 1965 geboren band: Sound Set
Sound Set - Zaterdag 19 januari

In 1965 werd Sound Set geboren als schoolband, zoals zoveel bandjes in die periode. Muziek van The Beatles, Cliff Richard, The Rolling Stones, The Hollies, Status Quo en The Kinks was het repertoire waarmee deze band zich succesvol naar volle zalen speelde. Ze waren onder meer vaak te horen in Vriezenveen, bij Club 13 in Zaal Koebrugge. Dit succesverhaal ging tot de opkomst van de disco, toen de bands werden vervangen voor DJ’s. De leden van Sound Set werden in die periode allemaal papa’s en dus werd rustig thuiszitten op de zaterdagavond nog niet eens zo’n grote straf. Maar kinderen worden groot en de bandleden ouder. De kriebels om weer actief te zijn met de muziek werd steeds groter. In 1985 startte Sound Set weer op met een reunie bij Koebrugge. Onder het motto ‘Je nog een keer jong voelen’. Theater Turf wil u dat gevoel ook nog een keer weer geven, want Sound Set is nog steeds in de ether! Kom dus gezellig dansen, luisteren, genieten en meezingen met de Vroomshoopse band Sound Set.

 • Zaterdag 19 januari 2022
 • Aanvang: 21:00
 • Prijs: €10,00 pp
 • Locatie: CCK2, Kerkstraat 2, 7671 HG, Vriezenveen

Goochelaar Jan
Goochelaar Jan - Donderdag 24 februari

Een prachtig evenement voor de kinderen die in de krokusvakantie thuisblijven: Goochelaar Jan komt voor de tweede keer zijn geweldige show opvoeren in CCK2. Van de vorige keer weten we nog dat het een middag van grote verwondering was voor al zijn goocheltrucjes, maar het was ook keihard lachen met hem. Door de gezellige interactie met zijn jonge publiek wordt dit ongetwijfeld weer een middag vol pret en ongetwijfeld erg veel vragen achteraf: hoe heeft Goochelaar Jan dat nou gedaan!? Wie weet, misschien inspireert het kinderen om ook zelf eens aan de (goochel)slag te gaan! Natuurlijk is er in de pauze een gratis glas limonade voor het jonge publiek. Dit grootse goochelfeest mag je absoluut niet missen! theater Entreekaarten zijn te verkrijgen bij Bruna en aan de zaal.

 • Donderdag 24 februari 2022
 • Aanvang: 14:30
 • Prijs: €5,00 pp
 • Locatie: CCK2, Kerkstraat 2, 7671 HG, Vriezenveen

Hoogleraar Herman Pleij
Herman Pleij - Donderdag 10 maart

Literatuur, volksfeest en burgermoraal in de late middeleeuwen over onder andere oude carnavalsteksten. Daar is emeritus-hoogleraar Herman Pleij in 1979 op gepromoveerd. Zijn grote kennis over de cultuurhistorie kennen wij inmiddels goed via zijn aanwezigheid in praatprogramma’s op de televisie. Ook zijn verbale kracht om de vrolijke en minder vrolijke uitingen van onze voorvaderen en -moederen te kunnen duiden. Een plezierige spreker met veel kennis, waardoor Herman Pleij ongetwijfeld veel luisteraars zal trekken. Zijn roots liggen in Twente, in Rijssen, waar zijn grootouders woonden. De naam Pleij is dan ook voor veel Vriezenveners niet onbekend. Natuurlijk kent iedereen hem ook van zijn aanwezigheid in het t.v.-programma De Wereld Draait Door. Op een enthousiaste en heldere manier vertelde hij in de uitzendingen vaak over de Nederlandse Historie en schuwde daarbij de kijk op de hedendaagse samenleving ook niet. spreker Samen met de Bibliotheek Twenterand heeft Theater Turf deze spreker uitgenodigd voor een lezing. Dat wordt ongetwijfeld een heel interessante avond. Entreekaarten zijn te verkrijgen via de website van de www.bibliotheektwenterand.nl en aan de zaal.

 • Donderdag 10 maart 2022
 • Aanvang: 20:00
 • Prijs: €10,00 pp
 • Locatie: CCK2, Kerkstraat 2, 7671 HG, Vriezenveen

Oud-Vriezenvener en slagwerker: Niek Kleinjan
Havelok Percussie - Zaterdag 9 april

“De beste percussionist die ik in jaren heb gehoord. Alles klinkt precies zoals hij het wil, wanneer hij het wil”. Dat waren ooit eens de woorden van de jury van de Dutch Classical Talent over Niek Kleinjan. De slagwerker en voormalig muzikant van de Vriezenveense Harmonie heeft na die woorden veel lof over zich heen horen komen en een plaats in de grote muziek bereikt. Over de hele wereld. Want Niek kan talrijk de steden op de globe aanwijzen waar hij heeft gespeeld, masterclasses heeft gegeven en zich verder ontwikkeld heeft. Sinds 2019 is de oud-Vriezenvener Artistiek Leider van Havelok, een nieuw, modern kamermuziek slagwerkcollectief in Rotterdam. Velen in de hele wereld hebben zijn grote talent al mogen aanhoren en Theater Turf geeft u de kans bij een concert van Niek Kleinjan en Havelok Percussie aanwezig te zijn.

 • Zaterdag 9 april 2022
 • Aanvang: 20:00
 • Prijs: €10,00 pp
 • Locatie: CCK2, Kerkstraat 2, 7671 HG, Vriezenveen

TENX9 - Woensdag 20 april

Ook deze keer weer een vertelronde van 10 minuten voor 9 mensen. Naar een Iers concept. De opdracht is een waargebeurd verhaal, dat na 10 minuten door een strenge arbiter afgetikt wordt op een wijnglas. Daarna mag u nog zeker een glas laten vullen bij de bar en luisteren naar de andere deelnemers. En dat is ook telkens weer genieten. Voor degene die eveneens graag zijn of haar interessante of humoristische avontuur wil delen met het publiek, kan zich opgeven via www.theaterturf.nl. Vertellers zijn altijd welkom!

 • Woensdag 20 april 2022
 • Aanvang: 19:30
 • Prijs: €0,00 pp
 • Locatie: Cafe de Piep'n, Oosteinde 31, 7671 AR, Vriezenveen

De nieuwe theatershow van The Beggars' Clan
Beggars Clan - Zaterdag 28 mei

De nieuwe theatershow van the Beggars’ Clan wordt baanbrekend! Het publiek bepaalt op de avond zelf de route van de ‘Roadtrip through Ireland!’ Geen show zal hetzelfde zijn. De band staat hiermee voor een uitdaging en gaat die graag aan! THE ROADTRIP Uiteraard laten ze het publiek niet onbeheerd achter. De reisleider neemt u mee door het prachtige Ierland. Ze slaan samen met u linksaf en komen bij gedenkwaardige plaatsen, waar ooit de zwaarste gevechten zijn gevoerd. Of het wordt rechtsaf en de Beggars belanden met u in de kroeg......... U mag het zeggen! Er wordt een gesprek aangegaan met de locals. Zij weten en kennen het echte verhaal en delen dit graag met u. Dit gaat uiteraard gepaard met een enorme dosis humor en zelfspot, waarbij muziek de verbindende factor is. theater Het wordt een avondvullend programma, voor jong en oud, waarbij iedereen aan boord wordt gehouden en er een rugzak vol verhalen meegegeven wordt naar huis!

 • Zaterdag 28 mei 2022
 • Aanvang: 20:00
 • Prijs: €15,00 pp
 • Locatie: CCK2, Kerkstraat 2, 7671 HG, Vriezenveen

Theater Turf
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Column Arjen Maat: Groen

Door:
Arjen Maat
|
Fotografie:
Petra Holland
3 min
|
Datum:
24/1/2022

How to Start-up Pt.2: Doe je huiswerk goed!

Door:
Jouke Zomer
|
Fotografie:
Petra Holland
6 min
|
Datum:
24/1/2022

Wil jij werken voor onze Ondernemersmagazines?

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
18/1/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Twenterand bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Jeroen Kunst | leef marketing
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators