22/1/2024

Theater Turf start het programma in het nieuwe jaar traditiegetrouw altijd met muziek.

Theater Turf

Redactie Twenterand
Redactie Twenterand
Twenterand | Nederland

Theater Turf start het programma in het nieuwe jaar traditiegetrouw altijd met muziek.

Theater Turf

N

a de feestmaand december brengt de wat donkere januari dan weer wat vrolijkheid. Dat is het idee. 

Dit jaar is er gekozen voor de Groningse bluegrassband ‘De Stroatklinkers’. Bluegrass is een Amerikaanse muziekstijl die veel overeenkomsten heeft met countrymuziek. 

Op zaterdag 27 januari treedt de band op in CCK2 in Vriezenveen.

De Stroatklinkers zijn niet onbekend in Vriezenveen. Tijdens de Boerenmarkt in 2018 traden zij op in het centrum. Eveneens op uitnodiging van Theater Turf. Daar kon het publiek beluisteren dat -hoewel de country een flink aandeel heeft in het repertoire- andere muziekstijlen net zo groot vertegenwoordigd zijn. 

Er komen bijvoorbeeld liedjes van de ‘Jacques Brel van het Noorden’ langs: Ede Staal. Maar ook van The Beatles, John Wright, Ralph Mc Tell, Boudewijn de Groot en noem maar op. Kort gezegd: Ierse folk, Rock and Roll, bekende nummers uit de popmuziek en eigen werk.

Een extraatje is er voor de Johnny Cashliefhebber. De van origine Engelse Adrian Farmer is groot fan en hij doet al sinds heugenis deze countryzanger na. Het verschil is wonderlijk genoeg nauwelijks te horen en daarom krijgt hij in het optreden een behoorlijk ‘eigen momentje’. Adrian pakt soms ook zijn banjo, dobro of mandoline. Sinds 1983 bouwt hij zelf gitaren en enkele illustere klanten van hem zijn de bassist van Led zeppelin John Paul Jones, Ilse de Lange, Cor Mutsers en natuurlijk de Stroatklinkers zelf.

Henk Bloupot speelt accordeon vanaf zijn 7e jaar. Heeft veel in bandjes gespeeld en zit bij de Stroatklinkers vanaf de oprichting, dit jaar 35 jaar geleden.

Basgitarist Bert Veldkamp is destijds ooit gevraagd door de  populaire rockgroep Kayak. Hier speelde hij enkele jaren en ook  was hij nog bassist in Ekseption. 

Gitarist en zanger Bob Heidema is de leider van de Stroatklinkers en behalve dat hij ook eigen liedjes maakt, praat hij het optreden van de band aan elkaar. Bob schuwt daarbij de humor niet, waardoor hij zelf zegt dat de band ook wel een beetje op ‘cabaret’ lijkt: “Heel veel muziek en een klein beetje cabaret”.

Genoeg ingrediënten voor een prachtige muzikale avond!

Zaterdag 27 januari vanaf 20.30 uur. (Zaal open om 19.30 uur).

Kaarten kosten € 12,50. Te bestellen via www.theaterturf.nl of aan de zaal.

Theater Turf
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators