29/10/2021

Theater Turf staat voor een verrassend programmering in Vriezenveen

Theater TURF

No items found.

Theater Turf staat voor een verrassend programmering in Vriezenveen

Theater TURF

T

Theater Turf is in 2009 als Stichting CCK2 gestart met enkele enthousiaste vrijwilligers om een prachtig gerenoveerde gebouw aan de Kerkstraat 2 in Vriezenveen, te gaan gebruiken voor meer culturele activiteiten. Uit deze stichting is in 2016 Theater TURF ontstaan. Zij staat voor een brede programmering voor een zo breed mogelijk publiek. Theater Turf is het kloppend culturele hart van Vriezenveen.

Theater Turf brengt een cultureel aanbod met een eigenzinnige programmering, verrassend en vernieuwend op verschillende locaties in het dorp Vriezenveen. Ook kijkt Theater Turf over de grenzen van het dorp en zal ook in Westerhaar of elders leuke voorstellingen programmeren.

 • Sagenfestival - Zaterdag 2 oktober
 • TENX9 - Woensdag 20 oktober
 • Twente Plat - Zateradg 30 oktober
 • Özcan Akyol - Zateradg 13 november
 • Huiskamerconcert G-Groot - Zaterdag 18 december

Het Veenmuseum aan de Paterswal

Sagenfestival - Zaterdag 2 oktober

De jaarlijkse topper van Theater Turf: Het Sagenfestival. Het is een avondje genieten van verhalen waar u echt bij moet zijn. De ingrediënten zijn altijd mysterie, spanning en humor. De locatie is hiervoor een uitgelezen plek: het Veenmuseum aan de Paterswal. Temidden van de nog aanwezige turf, de dan herfstige atmosfeer en misschien wel Witte Wieven, vertellen onder meer Thea Kroese en Hidde Visser deze keer mooie verhalen. Op het terras is er muziek, terwijl daar ook een kopje koffie of limonade gedronken kan worden. Voor de liefhebber is er verderop in de boerderij ‘Heksen-soep’ te koop, die opgeschept wordt door een bij iedereen bekende, verdwaalde, griezelige dame uit het sprookje van Hans en Grietje. Maar zij is gelukkig niet gevaarlijk! Natuurlijk rijdt het treintje de hele avond tijdens het Sagenfestival over het terrein om de passagiers veilig naar de vertelhuisjes te brengen. Voor de kinderen leuk, maar ook voor de ouderen. Daar hoef je niet eens slecht ter been voor te zijn.

 • Zaterdag 2 oktober 2021
 • Aanvang: 19:00
 • Prijs: €0,00 pp
 • Locatie: Veenmuseum. Peterswal 11, 7671 TB, Vriezenveen

Negen mensen vertellen in het gezellige omgeving hun wargebeurd verhaal tijdens TenX9
TENX9 - Woensdag 20 oktober

Hier moet u gewoon een keer bij zijn. Om zelf te vertellen, of te luisteren. Het concept van TenX9 is vrij simpel: negen mensen vertellen in een gezellige omgeving in 10 minuten hun waargebeurd verhaal. Na die 10 minuten word je onverbiddelijk afgetikt. Dus wel even oefenen thuis dat je de clou niet mist. Oorspronkelijk komt dit evenement uit Noord-Ierland. Na de destijds hevige strijd werd geprobeerd de mensen weer persoonlijk in contact met elkaar te brengen, door hun eigen verhalen. Dat gebeurde in de pub, waar altijd een wat intiemere, gezellige sfeer heerst. Jan Bladder en Jan Vrielink brachten dit concept een paar jaar geleden naar Vriezenveen. En waar kun je die sfeer nu beter pakken dan bij De Piep’n! Het is absoluut niet nodig een beroepsspreker te zijn: iedereen die een verhaal heeft is welkom en kan zich hiervoor opgeven. Het publiek helpt wel, door gretig te luisteren. Een paar ‘No go zones’: geen politiek, geen persoonlijke beledigingen, geen geloofskwesties en zware ziektegeschiedenissen. Wel educatieve-, interessante- en humorvolle levensverhalen. Dat wordt erg gewaardeerd

Toegang voor deze show is gratis, u hoeft geen kaarten te kopen.

 • Woensdag 20 oktober 2021
 • Aanvang: 19:30
 • Prijs: €0,00 pp
 • Locatie: Cafe de Piep'n, Oosteinde 31, 7671 AR, Vriezenveen

Twente Plat staat garant voor een oergezellige avond in Vriezenveen
Twente Plat - Zaterdag 30 oktober

Met knotsgekke typetjes, hilarische sketches en aanstekelijke liedjes staat Twente Plat ook dit seizoen garant voor een oergezellig en onvergetelijk avondje uit. Niet voor niets is Twente van oudsher bekend als broedplaats van de allerbeste streekhumor en Twente Plat bewaakt met verve dit belangrijke stuk erfgoed. Dit doet het ensemble echter zonder in het verleden te blijven hangen: Het erfgoed wordt bewaakt terwijl er ook ruimte is voor de moderne tijd. Dit maakt Twente Plat tot een dynamisch en actueel programma met een gezonde hang naar het verleden. Daardoor is Twente Plat niet alleen geschikt voor de oudere maar ook voor de jongere generaties. Humoristen die kunnen musiceren en musici die de humor beheersen: je vindt ze weinig, maar in Twente Plat combineren de leden deze beide disciplines perfect. Genoeg reden om deze avond mee te beleven. Het wordt een avond om nooit meer te Vergeten.

 • Zaterdag 30 oktober 2021
 • Aanvang: 20:00
 • Prijs: €10,00 pp
 • Locatie: CCK2, Kerkstraat 2, 7671 HG, Vriezenveen

Öcan Akyol, bekend als 'Eus' en bekend van programma's zoals 'Sterren op het doek'.
Özcan Akyol - Zateradg 13 november

Wat zijn wij blij dat wij schrijver, columnist en televisiepresentator Özcan Akyol, bij iedereen bekend als Eus en bekend van tv programma’s zoals Sterren op het doek en De geknipte gast hebben kunnen boeken voor een optreden. In samenwerking met de Bibliotheek Twenterand kan Theater Turf hem op 13 november naar Vriezenveen halen en dat is de tweede keer dat hij ons dorp aan doet. In 2016 bracht Eus in verband met ‘Nederland Leest’, de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek, al een flitsbezoek. Eus ging toen een uur in debat met een panel en publiek in het Historisch Museum. Zeer kort, want er moesten meer plaatsen in Nederland aangedaan worden. Dat smaakte naar meer! Kaarten reserveren kan via de site www.bibliotheektwenterand.nl. Mochten er nog kaarten beschikbaar zijn dan zijn deze ook aan de zaal verkrijgbaar.

 • Zaterdag 13 november 2021
 • Aanvang: 20:00
 • Prijs: €10,00 pp
 • Locatie: CCK2, Kerkstraat 2, 7671 HG, Vriezenveen

Kwartet G-Groot uit Vroomshoop onder leiding van Caspar Rodijk.
Huiskamerconcert G-Groot - Zaterdag 18 december

De entree is wat hoger dan u van ons gewend bent. Maar daarvoor krijgt u een avondje pure luxe in een mooie, historische en gezellige omgeving, geheel in kerstsfeer gebracht. Het belangrijkste is uiteraard de muziek. Te gast is het kwartet G-Groot uit Vroomshoop, onder leiding van Caspar Rodijk. Op het repertoire van deze geweldige muziekgroep staan voornamelijk klassiek- en religieuze werken. De afgelopen jaren werden onder meer het Requiem van Fauré, de Deutsche Messe van Schubert, en het Gloria van Vivaldi uitgevoerd. Ook zong het dubbelkwartet De Gregoriusmis, geschreven door Caspar Rodijk. Natuurlijk komen deze avond in de kersttijd ook ruimschoots kerstliederen aan bod. U wordt ontvangen met koffie, thee en wat lekkers. In de pauze kunt u genieten van een glaasje wijn of een frisdrankje naar keuze (of koffie/thee), terwijl er daarbij allerlei lekkernijen worden gepresenteerd. Ook na het concert bent u van harte uitgenodigd om nog even gezellig met elkaar te praten. Natuurlijk ook weer met een vol glas in de hand en snoepende van de klaarstaande hapjes. Snel reageren, want de plaatsen zijn beperkt.

 • Zaterdag 18 december 2021
 • Aanvang: 20:00
 • Prijs: €25,00 pp
 • Locatie: Historisch Museum, Westeinde 54, 7671 CD, Vriezenveen

Het programma van Theater Turf 2022 alvast bekijken?

Theater Turf
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Wil je als bedrijf écht bloeien?

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
4 min
|
Datum:
5/10/2022

‘Zolang je je hart volgt, kom je daar waar je moet zijn’

Door:
Ciska Oude Engberink
|
Fotografie:
Frank Visschedijk
4 min
|
Datum:
27/9/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators