1/8/2022

“We voelen ons soms echte kunstenaars”

Metselbedrijf Gebr. Oude Breuil

Thijs en Mike Oude Breuil
Anno Oude Engberink
Anno Oude Engberink
Enschede | Nederland

“We voelen ons soms echte kunstenaars”

Metselbedrijf Gebr. Oude Breuil

N

ormaal gesproken is het in een familiebedrijf zo dat kinderen het stokje overnemen van een of beide ouders. Bij de broers Thijs (33) en Mike (32) Oude Breuil is het andersom gegaan. Nadat de twee gepassioneerde metselaars in 2015 hun Metselbedrijf Gebr. Oude Breuil waren begonnen, ging hun vader, eveneens metselaar in hart en nieren, voor hen als zzp’er aan de slag. We zijn gestaag gegroeid, de eerste jaren met een paar man, en vorig jaar zijn we verdubbeld.” En nu bestaat het bedrijf uit tien personen in vaste dienst met een schil van tien zzp’ers eromheen.

De broers Thijs (33) en Mike (32) Oude Breuil

Alles is gebaseerd op kwaliteit, échte liefde voor het vak, hard werken en afspraken nakomen,” zegt Mike. Het metselwerk is beide broers met de paplepel ingegoten. “We begonnen al op jonge leeftijd, we gingen met vader mee, deden vakantiewerk, dat soort dingen. “We vonden het allebei supergaaf werk en het bleek dat we er heel handig in waren,” zegt Thijs. De vierjarige opleiding gingen doen was dan ook een logisch vervolg.

Euroskills en Worldskills

Daarna konden ze aan de slag bij Aannemersbedrijf Hoek in Tubbergen. Mike: “Daar hebben we ons vakmanschap verder ontwikkeld.” Hoek bood alle ruimte om te trainen en voor de voorbereiding op de wedstrijden van Worldskills Netherlands, een stichting die zich inzet ter promotie van het vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren, onder andere door het organiseren van vakwedstrijden voor vmbo’ers en mbo’ers. Er is jaarlijks een landelijke finale. Zowel Thijs als Mike deden daar aan mee, beiden werden Nederlands kampioen. Mike: “Je moet voor dat kampioenschap echt heel veel voor doen en laten. En al helemaal als je doorgaat voor de Euroskills en de Worldskills.” Thijs wilde de uitdaging echter wel aangaan. En dat deed hij met succes. “In 2010 behaalde ik goud in de teamcompetitie tijdens de Euroskills in Lissabon en later werd ik negende op Worldskills in Calgary.”

Snelle groei tot twintig man

De successen bij de Skills vormden een extra motivatie voor Thijs’en Mikes beslissing om zelf een bedrijf te starten, naast de ambitie die ze al hadden om zelfstandig te worden. Mike: “In de aannemerswereld werden we door die wedstrijden natuurlijk bekend in de regio en men kon er door die successen vanuit gaan dat we het vak écht goed beheersen.” Ze kregen al snel een mooie klantenkring in de omgeving. Het meeste werk komt van de aannemers, maar ook van een toenemend aantal particulieren. Die leveren veel werk op. Thijs: “Inmiddels hebben we tien jongens in dienst en werken we met een vaste groep van tien zzp’ers. Uiteraard zijn dat ook allemaal vakmensen op wie de klanten aankunnen. We werken in ploegen van gemiddeld drie man. Elke ploeg heeft een ploegleider op wie we blindelings kunnen vertrouwen. Op deze manier kunnen we altijd kwaliteit absoluut garanderen.”  

“Kwaliteit en afspraken vormen de basis van onze dienstverlening”

Specialist in bijzonder metselwerk

“Alles begint met de maatvoering,” zegt Thijs. “Daarin zijn we ongelooflijk secuur. Maar er komt wel iets meer bij kijken. Je moet echt veel kennis van zaken hebben. Pas dan kun je bijzonder metselwerk creëren en dat doen we ook het liefste.” Op de Facebook-pagina van Gebr. Oude Breuil zijn tal van voorbeelden te zien van inderdaad heel bijzondere metselwerken, zoals de Braziliaanse wand, een muur van staande stenen en de muizentand, om er een paar te noemen. Mike: “Daar zijn we dan ook trots op. Het klinkt misschien wat onbescheiden, maar we voelen ons soms echte kunstenaars.” Dat wordt door de klanten gewaardeerd. En succes smaakt naar meer. Thijs: “We zijn nog lang niet uitgegroeid, onze ambitie is om uit te groeien naar een man of dertig.”

Sportschool en FC Twente

Dat zal dan inhouden dat de broers - die beiden getrouwd zijn, twee kinderen hebben en in Tubbergen wonen - zelf minder op de bouw te zien zijn, wat nu nog wel volop het geval is. Mike: “Klopt, maar het metselen helemaal loslaten zal niet gebeuren. Ondanks dat het zwaar werk is, dat moet je niet onderschatten.” Dat is ook de reden dat ze meerdere keren per week in de sportschool te vinden zijn. Veel tijd om daarnaast nog andere dingen te doen is er niet. “Waar we wel tijd voor maken zijn de thuiswedstrijden van FC Twente. We zijn trouwe supporters en hebben allebei een jaarkaart.” En natuurlijk zijn ze fan van TVC'28, de club die ze ook sponsoren. Dat geldt voor meer, zoals het carnaval. “Uiteraard,” besluit Thijs, “je moet als ondernemer zonder meer iets voor de gemeenschap doen, dat is een gezamenlijke plicht.”

Kalkzandsteen lijmen

Thijs en Mike Oude Breuil willen zich graag verbreden en zodoende zijn ze op meerdere gebieden actief, waarbij ze voor de aannemer één aanspreekpunt zijn voor meerdere werkzaamheden. Zo bieden ze bijvoorbeeld ook voegwerk aan. En recentelijk zij ze zich ook gaan toeleggen kalkzandsteen lijmen. Kalkzandsteen heeft een aantal verwerkingsvoordelen: ze hebben een breed toepassingsgebied, ze zijn arbeidsvriendelijk, ze zijn relatief snel te verwerken, het resultaat is, net als bij ‘normaal’ metselwerk, stevig en de mogelijkheden voor afwerking zijn onbeperkt. Je kunt ze gebruiken voor onder andere funderingen, kelders, dragende en niet-dragende binnenwanden, brandwanden en gevels.

Metselbedrijf Gebr. Oude Breuil
Molenstraat 28c, 7651 AW, Tubbergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Hoe kies je de juiste businesscoach voor jouw onderneming?

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
17/6/2024

Regionaal geld voor slimme oplossing overvol stroomnet

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
28/5/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators