29/10/2021

Column Hans Evers: "Doorgaan en nooit stoppen"

Doorgaan en nooit stoppen

Hans Evers

Column Hans Evers: "Doorgaan en nooit stoppen"

Doorgaan en nooit stoppen

H

et is nu alweer ruim een jaar geleden dat wij Marquette Detachering verkocht hebben aan de Flexfamily uitzendorganisatie uit Doetinchem, een organisatie die in handen is van uitzend groep “Actual Leader Group” uit Frankrijk.

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd in uitzendland, de stikstof en PFAS-problematiek en niet te vergeten de coronacrisis hebben voor veel problemen gezorgd. Er was veel uitval van medewerkers bij bedrijven. Soms wel 30 tot 40 procent minder. Maar er waren ook weer kansen, want er kwamen veel goede medewerkers beschikbaar, die Marquette Detachering weer in kon zetten met name in de food- en distributiesector. Daardoor is de schade beperkt gebleven.

Ik hou mij nu veelal bezig met Marquette Bouw en Marquette Groen, waar wij op dit moment ruim 40 medewerkers in vaste dienst hebben. We zijn ons kantoor in Almelo aan het renoveren en aanpassen voor een verdere toekomst. Marquette Bouw realiseert in 2020 al meer dan 40 woningen en wil nog verder groeien. Marquette Groen krijgt steeds meer opdrachtgevers, zowel particulier als zakelijk en gemeentes, voor onderhoud en aanleg van tuinen en parken. Ondanks de crisis zijn we nog steeds op zoek naar goede hoveniers. Dat is nog steeds een probleem en houdt een gestage groei enigszins tegen. Dit leidt er toe dat we meer aan opleidingen en omscholing doen van mensen die door de crisis zonder werk zijn komen te zitten. Als bedrijf en ondernemer ben je niet altijd voorbereid op situaties die je overkomen, zoals de corona crisis, maar geloof mij dit is niet de laatste crisis! Als ondernemer kan ik daar wel een boek over schrijven! Wat nu veel ondernemers overkomt, is dat hun omzet tot nul gereduceerd kan zijn door de maatregelen van de overheid. Je kunt dan wel steun krijgen van diezelfde overheid, maar dat dekt lang niet alle kosten van de normale bedrijfsvoering.

"Dit leidt er toe dat we meer aan opleidingen en omscholing doen van mensen die door de crisis zonder werk zijn komen te zitten."

Toch moet je niet bij de pakken neer gaan zitten. Doorgaan en nooit stoppen! Een echte ondernemer gaat door waar een ander zou stoppen. Ga nadenken, ga met je team om tafel en schrijf heel eenvoudig alleen maar dingen op waar nog kansen voor je bedrijf liggen en ga daarmee verder, dan weet ik zeker dat je ook deze tijden doorkomt. Kijk vooral ook kritisch naar de kosten en doe tijdelijk even overbodige dingen niet. Ik zie veel ondernemers, wiens bedrijven het moeilijk hebben, nog steeds in die grote auto rijden die ze voorheen hadden toen het nog goed ging. Ik heb geleerd dat het geen schande is dat je laat zien dat het niet goed gaat, dat levert respect en waardering op. Je zal zien dat je dan hulp of initiatief van buitenaf zult krijgen en mensen met je meedenken.

Marquette Beheer
Bedrijvenpark Twente 331, 7602 KL, Almelo
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Podcast Het Keukentafelgesprek: op zoek naar de mens achter de bestuurder

Door:
Arjen Maat
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
23/1/2023

Een app die de afstand tot de arbeidsmarkt verkort

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
23/1/2023

“Het internet wordt weer leuker met low-code!”

Door:
Marion van Sermondt
|
Fotografie:
Petra Holland
3 min
|
Datum:
17/1/2023

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators