30/5/2023

De wereld verbeteren door duurzaam gebak te eten!

Trash'ure Taarten

Jeanne, Anton en Bram
Ciska Oude Engberink
Ciska Oude Engberink
Hengelo | Nederland

De wereld verbeteren door duurzaam gebak te eten!

Trash'ure Taarten

V

ijf jaar geleden startten Jeanne, Anton en Bram Trash’ure Taarten. Met groot succes. Trash’ure taarten won afgelopen jaar de verkiezing ‘Starter met Impact 2022’ voor de provincie Gelderland. Bij Trash’ure Taarten wordt duurzaam gebak aangeboden; gemaakt van voedsel dat anders weggegooid zou worden én allemaal vegan. Woon je in Nijmegen en omstreken? Neem dan eens een kijkje op de website, waar je wordt verrast met allerlei lekkernijen. En ook als je verder dan 10 kilometer van Nijmegen woont kun je ook bij Trashure Taarten terecht. Dan kun je de zogenoemde brievenbuslekkernijen bestellen. Een prachtig initiatief om samen te gaan voor een duurzame wereld. Want we verspillen 36% van het voedsel, voedsel dat bij Trashure Taarten op een fantastische manier wordt gebruikt. Jeanne van Ittersum (28) vertelt over dit mooie bedrijf.


Aanleiding tot nieuw concept

“Toen ik milieukunde studeerde was ik volop bezig met duurzaamheid en de wereld een toekomst te geven. En toen ik op kamers woonde werd ik geconfronteerd met bijvoorbeeld de vele stickers met korting, de hoeveelheid verpakkingen en voedselverspilling. De drive om de wereld te verbeteren en de combinatie met het gek zijn op lekker eten en lekkere dingen bakken, maar ook het blij willen maken van mensen, bracht me tot dit nieuwe concept. Ik run het bedrijf samen met Anton en Bram. Anton is mijn vriend, hij is bakker bij ons. Hij was voorheen kok. Bram is ook een vriend, die overdag werkt als arts en in de avond sleutelt aan de webshopdesigns, communicatie-uitingen en hij onderhoudt mediacontact. Samen zijn we een top-team. Zonder hen zou ik het niet hebben gekund,” vertelt Jeanne.

Weggooien is zonde!

“In het begin vonden mensen het spannend; we kregen belletjes van potentiële klanten die zich afvroegen waar het voedsel dan vandaan kwam. Uit de prullenbak? Nee, dat zeker niet. Maar er zijn genoeg bedrijven die niet al het voedsel gebruiken dat ze verwerken en dus weggooien. Neem bijvoorbeeld een frambozenkweker. Wanneer frambozen geplukt worden, zijn er altijd frambozen die niet goed genoeg zijn voor verkoop in de supermarkt bijvoorbeeld. Maar prima te eten. Deze nemen wij dan over en gebruiken wij voor onze taarten. Of toen we een paar jaar geleden erg droge zomers hadden, waardoor pruimen en appels te klein waren of vruchten met ‘plukschade’. Of een bedrijf dat Limoncello maakt, waar alleen de schil van de citroen wordt gebruikt en de binnenkant wordt weggegooid. Allemaal zo zonde, maar daar weten wij wel raad mee”, gaat Jeanne verder. “En qua klanten gaat het goed! We hebben vaste klanten zoals horecazaken die elke dag vers bestellen of terugkerende bedrijven, maar ook komen er elke dag nieuwe klanten bij,” legt Jeanne uit.


Waardering voor onze missie en visie

Trash’ure Taarten heeft in het verleden vaker meegedaan aan verkiezingen, maar nooit eerder eindigden ze op de eerste plek. “We vinden het fantastisch dat we door het winnen van de verkiezingen ‘Starter met Impact’ waardering krijgen voor wat we doen. Het was een mooie manier om een podium te krijgen om onze missie en visie te verspreiden. En er werd expliciet vermeld dat we het onszelf niet makkelijk maken; we werken namelijk met vluchtelingen. Elk jaar met 25 tot 32 nieuwe mensen, wat zorgt voor de nodige uitdagingen, omdat we elkaar niet altijd kunnen verstaan. Maar het begeleiden van deze mensen door middel van leerwerktrajecten en sollicitatiebegeleiding, om ze zo een plek te laten bemachtigen in de maatschappij, vinden we prachtig. We hebben inmiddels ook zes vaste werknemers in dienst. En het geldbedrag dat we gewonnen hebben, kunnen we inzetten voor opschaling en dus verhuizing van de zaak. Dat is super!”, zegt Jeanne enthousiast.


Fascinatie voor ondernemen

Ondernemen is niet makkelijk. Op Social Media delen veel ondernemers successen, wat een goede vorm van communicatie is; positiviteit delen. Maar ondernemen gaat echt niet vanzelf. Ik heb een enorme fascinatie voor ondernemen ontwikkeld, omdat het namelijk nooit vanzelfsprekend is dat het lukt. Dus ook als een bedrijf failliet is verklaard heb ik veel respect voor wat ze geprobeerd hebben te realiseren.


“Met z’n allen maken we het verschil!”

“Wat ik verder zou willen meegeven aan lezers? Geef je geld uit aan bedrijven die zich inzetten voor een betere wereld. Als we dit met z’n allen doen maken we het verschil!

En als je als sociale ondernemer interesse hebt om mee te doen aan een verkiezing zou ik de Ignite Award als dikke tip geven,” aldus Jeanne.


Woon je in Nijmegen of omstreken? Bestel dan heerlijk gebak, met gemak via www.trashuretaarten.nl/


Trash'ure Taarten B.V.
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Heracles Almelo en Ondernemersmagazine versterken elkaar

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
20/2/2024

Randrock Vriezenveen viert 20-jarig bestaan met knallend lustrumfeest!

Door:
Redactie
|
Fotografie:
onbekend
2 min
|
Datum:
20/2/2024

Grolsch: ‘Durf samen meer te doen en te ontdekken!’

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
4 min
|
Datum:
20/2/2024

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators