7/2/2022

Stichting Pioneering: samenwerken aan innovaties in de bouw en infra

Stichting Pioneering

Jeroen Hatenboer
Johan Koning
Johan Koning
Hengelo | Nederland

Stichting Pioneering: samenwerken aan innovaties in de bouw en infra

Stichting Pioneering

A

an het begin van de bouwcrisis zochten bouwbedrijven, ondernemingen in de infrastructuur, woningcorporaties, gemeenten, Universiteit Twente en Saxion Hogescholen actief naar manieren om anders samen te werken en te innoveren. In 2008 werd daarvoor Stichting Pioneering opgericht.

“Sindsdien wordt er op vele manieren samengewerkt aan innovaties voor bouw en infra,” vertelt Jeroen Hatenboer, directeur van de stichting.

Activiteiten

“Veertien jaar na oprichting zijn we nog steeds actief en organiseren en faciliteren we nog steeds heel uiteenlopende activiteiten,” vervolgt Hatenboer. “Onlangs hebben we in Zwolle bijvoorbeeld voor een woningcorporatie die complexen wil gaan renoveren, een groep bedrijven bij elkaar gebracht om met elkaar de mogelijkheden te verkennen. Dus niet meteen aanbesteden, maar vooral eerst met de markt ideeën ophalen.” Een ander voorbeeld: “Voor de provincie Overijssel organiseren we het Aanjaagteam Woningbouw. Het gaat dan om vraagstukken van gemeenten over gebiedsontwikkeling en over woningbouwprojecten. Lopen ze daarbij tegen specifieke vraagstukken aan en hebben daar wat ondersteuning bij nodig, dan helpen wij door experts aan het vraagstuk te koppelen.” Stichting Pioneering maakt als innovatiehubs onderdeel uit van een landelijk netwerk. “Er zijn vijf hubs in Nederland, die ondersteuning krijgen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, om de kennisuitwisseling goed te organiseren.”

Actuele thema’s

“Samen met en voor onze deelnemers agenderen we actuele thema’s. Zo zijn we actief in de Infra Futurelabs met overheden en wegenbouwers om de wegenbouw circulair te maken. Ook brengen we samen met het Waterschap Vechtstromen kennis en initiatieven bij elkaar rond Water en Klimaat. En in werkplaatsen met Overijsselse Woningcorporaties zoeken we naar oplossingen voor de Energietransitie.”

Deelnemers gezocht

“We zijn een stichting zonder winstoogmerk, dus wij werken voor en met onze inmiddels zo’n tweehonderd deelnemers. We zetten ons in om onze inkomsten aan te vullen met subsidies voor onze activiteiten en projecten, maar hoe meer deelnemers hoe meer vreugd. Bedrijven en organisaties die in de bouw en infra actief zijn kunnen mij altijd bellen en ik kom graag langs om uitgebreid toe te lichten wat we precies doen. En, misschien wel het belangrijkste, hoe je actief kunt deelnemen. Meer informatie daarover is ook te vinden op onze website.”

Stichting Pioneering
Stichting Pioneering
Lonnekerspoorlaan 114a, 7523 JM, Enschede
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Bouwbedrijf Webbink: “Bouwen is een feestje”

Door:
Bert Kroondijk
|
Fotografie:
Petra Holland
4 min
|
Datum:
4/7/2022

Hoe maak je een hybride (thuis)werkplan?

Door:
|
Fotografie:
Redactie
3 min
|
Datum:
4/7/2022

Samen Tot De Nek In De Drek

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
4/7/2022

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators