25/2/2022

Green Infra: vooruitstrevend in combinatie zon, wind en opslag

Green Infra

Ton Holshuijsen
Johan Koning
Johan Koning
Hengelo | Nederland

Green Infra: vooruitstrevend in combinatie zon, wind en opslag

Green Infra

E

r zijn bedrijven die leveren en monteren alleen zonne-energie in de vorm van zonnepanelen. Er zijn ook bedrijven die zich specialiseren in windenergie en bedrijven die met een combinatie van beide hun winst maken. Green Infra uit Tubbergen voegt daar nog een derde poot aan toe: opslag van energie. “En daarmee zijn we uniek, die combinatie wordt (nog) niet aangeboden,” vertelt Ton Holshuijsen.

Green Infra komt voort uit Kroezen Infra, vertelt Holshuijsen. Dat bedrijf is niet voor niets de buurman aan de Newtonstraat. Na een aanloopperiode waarin het idee om met duurzame energie aan de slag te gaan in 2015 is vanaf 2021 een professionaliseringsslag gemaakt. Een nieuw pand - naast dat van Kroezen Infra - met showroom, kantoor en een opstelling van een windturbine en een Ecoplant - waarover later meer - volgden. En Holshuijsen werd aangesteld om Green Infra te gaan leiden. “Duurzame energie en duurzame technieken worden steeds belangrijker, je ziet dat er steeds meer vraag naar is. Er gebeurt veel, maar er gaat nog veel meer gebeuren”, belooft hij.

Opslag steeds belangrijker

“De combinatie tussen wind- en zonne-energie én energieopslag gaat steeds belangrijker worden. Zowel voor bedrijven als voor particulieren. Terug leveren aan het net, het zogenaamde salderen, gaat er geleidelijk vanaf. Dus wil je de energie opslaan die je overdag opwekt, zodat je er ’s avonds en ’s nachts gebruik van kunt maken.” Juist vanwege de salderingsregelingen is de vraag naar opslag nog niet zo groot, maar dat gaat veranderen. “Opslag wordt straks belangrijk, ook omdat de netbeheerders de kraan terugdraaien als het om teruglevering gaat door overbelasting van het net. De rest van de opgewekte energie kun je afvoeren of je kunt het opslaan. Dat laatste is natuurlijk veel interessanter.” En daar komt Green Infra dus om de hoek kijken. “We leveren en installeren producten voor zon, wind en accuopslag.”

Windwokkel en Ecoplant

Holshuijsen spreekt van een stijgende vraag naar kleine energie-opwekkers. “Zoals de windwokkel, een kleine windturbine. Maar we zijn ook met de Rijksuniversiteit in Groningen bezig met de ontwikkeling van generatoren en andere producten.” Ook nieuw is de Ecoplant. “Een in Nederland ontwikkeld product, waarvan wij dealer zijn. Niet alleen zorgt die voor opwekking van zonne-energie, het kan ook extra interessant zijn voor de zakelijke markt. Het is namelijk een echte eyecatcher, omdat er ruimte is om een logo te plaatsen. Het voordeel van de Ecoplant is, dat die maximaal rendement haalt omdat de bloem meedraait met de zon. Zeven keer per uur draait de bloem mee. Dat maakt hem efficiënter dan zonnepanelen.” Hij nuanceert wel: “De investering is ook nog wel vrij hoog, vergeleken met zonnepanelen. Als je gaat investeren in duurzame energie, blijven zonnepanelen voorlopig het meest interessant.”

Batterijen en accu’s

“Accu’s worden steeds compacter. Het gaat nog wel steeds om lithium-ion-techniek, dat is nog steeds het meest aantrekkelijk qua prijs. Maar zoutwater is wel in opkomst.” Dat is nog te duur, maar “we gaan daar de komende jaren stappen in maken. Want dat is veel duurzamer qua grondstoffen. De toekomst zal zijn dat er duurzame mogelijkheden zijn met duurzame producten die gemaakt zijn van duurzame materialen. We zitten nu in een tussenfase. Daarbij hebben we ook te maken met de medewerking van de overheid. Alle regels en omgevingsvergunningen maken het er niet makkelijker op.”

Toch is Holshuijsen optimistisch. Ook voor zijn bedrijf. “We zijn landelijk actief. Dat heeft te maken met ons aanbod. Er zijn maar weinig bedrijven die deze combinatie aanbieden. Vanuit het noorden en de kuststreek waar veel wind is, krijgen we veel aanvragen - ook voor kleine windopwekkers. En dat naast de zonnepanelen die ze vaak al hebben. Mensen denken steeds meer aan de combinatie. De microwindturbines van maximaal vijftien meter hoog zijn ook een oplossing voor de agrarische sector en industrieterreinen. Ook hierin zijn wij gespecialiseerd.”

Green Infra
Newtonstraat 10, 7651 AN, Tubbergen
Ga naar de website
Vond je dit een goed artikel? Help dan het ondernemersmagazine aan 1000 vrienden. Want alleen met behulp van vrienden kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer het hele jaar door voorzien wordt van relevante artikelen. Daarnaast krijg je als particulier het magazine 2x per jaar thuisgestuurd en voor bedrijven zijn er nog vele andere extra's. Dus wil je ons ondersteunen kijk dan snel wat wij jou te bieden hebben. Vrijwel iedere euro die binnenkomt, investeren wij in onze journalistiek. Bekijk wie er al vriend of partner zijn.

Alvast bedankt namens iedereen bij Ondernemersmagazine.nl
Ik word vriend
misschien ook interessant

Binnenkort is het zover: de Herfsttintentocht Vasse 2023

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
2 min
|
Datum:
20/9/2023

“Met onze samenwerking bereiken we meer voor onze klanten”

Door:
Anno Oude Engberink
|
Fotografie:
Marthijn Brink
4 mins
|
Datum:
18/9/2023

Anko Postma benoemd als burgemeester van gemeente Tubbergen

Door:
Redactie
|
Fotografie:
Redactie
1 min
|
Datum:
15/9/2023

De Kennismail

Ontvang één keer per maand onze nieuwsbrief met de beste verhalen, columns, nieuws en tips.
Bedankt! Jouw inschrijving is ontvangen.
Oops! Er ging iets mis tijdens het versturen van het formulier.

De meest recente nieuwsbrief

Klaar om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten?

Is jouw bedrijf klaar om extra onder de aandacht te komen? Wil je laten zien waar je dagelijks mee bezig bent zodat andere ondernemers jouw bedrijf en jouw producten of diensten beter leren kennen? Deelnemen aan het Ondernemersmagazine is de perfecte manier om deze doelstellingen te realiseren.
Door mee te doen aan het Ondernemers Magazine Gemeente Tubbergen bereikte ik gericht 2000 ondernemers. Hier hield ik een aantal mooie contacten en nieuwe opdrachten aan over.
Joost Lansink | Innomads
Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
All Rights Reserved 2020
Designed and build by Monolith opportunity creators